Морбили?!

• 369 881
  • 6 229
  •   3
Отговори
# 375
  • в кукувиче гнездо
Цитат
Тя каза, че е с медицинско образование, това не значи че е непременно лекар.
Не значи, ама сестрите и акушерките също работят между лекари.
Е, разбира се, може да си с медицинско образование и да работиш друго, но тогава няма да е сериозен аргумент какво правят точно колегите ти, ако те нямат медицинско образование.

Тъй де, изобщо не е ясно. Тя пристигна, ако не се лъжа с 6 коментара във форума, пусна някакво изказване и изчезна. Т.е. аз не очаквам сериозни аргументи  Peace
Дойде да оплюе Мънгаров по-скоро.

# 376
Е то сред хората с медицинско образование също има всякакви, да не мислите че са някакви супер хора. И там човек си изгражда някакво мнение, има си характер, лични убеждения и т.н.

# 377
  • София
А какво адаптирано? Повечето са с хидролизиран белтък и е нормално да няма алергия. Въвела ли си друго след ваксината, масло например?

Наистина белтъкът във ваксините провокира реакция, но тези "алергии" се надрастват.

Аптамил комфорт, преди, а и след ваксината, докато не се установи причината за алергията, не е приемала нищо друго освен адаптирано мляко и вода, иначе да надявам се да я израсте.

# 378
  • в кукувиче гнездо
Алергичните реакции могат да бъдат забавени. Не е казано - пие мляко и хоп алергия!

# 379
Живите ваксини могат да са алерген, заради за белтъка, но наистина тази алергия отшумява. Бебетата не приемат добре белтъчните компоненти. Кравето мляко е силен алерген. С порасването, организмът става по-толерантен към белтъците.

Ще го надрасне  Hug. Другото е, че само някои деца реагират на белтъчните компоненти, което поставя въпроса дали ваксините по принцип предизвикват реакция или само в определени случаи.

# 380
  • София
Не че не е възможно, но вероятността 4 м да няма реакции и изведнъж да се прояви случайно и да съвпадне с  направената ваксина е изключително минимална.

Както казах, в никакъв случай не агитирам против ваксините! И  разбира се, че това не се случва при всички деца, просто при нас така се получи. Няма да спра да ваксинирам, просто ако имам още едно дете ще настоявам да не се правят две ваксини наведнъж.

# 381
  • София
Малката  ми е родена доносена, но с ниско тегло. Педиатърът и слагаше ваксините съобразено с това. МПР и я сложи на 14 месеца и другите вървяха с изместване. Така че ролята на ЛЛ в случая хич не е за подценяване.

# 382
В млеката, белтъкът е хидролизиран (щадящ), за това няма реакция. Във ваксините не е, и за това, някои деца реагират. После и малък дразнител, който не е бил проблем преди, може да предизвика реакция.

Пазете диета и питай за "не жива" ваксина. Мисля че вече повечето са такива, но може този вариант да не се предлага безплатно.

# 383
  • София
Ние вече даже сме към приключване на диетата и живот и здраве другият месец ще започнем да въвеждаме млечните продукти.

Извинявам се за оф топика. Peace

# 384
Не мисля, че е точно оф топик  Peace

МПР ваксината не е лиединствената останала жива в задължителния имунизационен календар?

sea.sea, когато говорихме с нашия близък за алергиите покрай захранването на нашето дете, той ни обясни че алергиите се израстват защото имунитета на човек е динамичен и се променя. Непоносимостта към белтъка на кравето мляко е много разпространена, не съм запозната конкретно с вашия случай, но както Down Under ти писа - логично е с активизирането на имунитета от ваксината да се обостри чувствителността към нещо, което до момента е било приемано добре.
Преди да прояви алергия към АМ имаше ли колики, газове, диария? Извинявай, че така е разпитвам, просто ми стана интересно дали детето ти е имало предразположеност към алергията. Ако мислиш че е неуместно, не ми отговаряй  Hug

# 385
  • Пловдив
А има ли някъде инфо колко случая в кои градове са заболели в момента?

В Пловдив има 8 хоспитализирани, за другаде не знам.

Цитат
МПР ваксината не е лиединствената останала жива в задължителния имунизационен календар?

БЦЖ също е жива.

# 386
  • Бургас
Аз имам обратен опит с алергиите. От онези бебета съм, които не могат да надраснат хубаво алергията към млечните. Към тях добавяме и скумрия, паламуд, телешко и т.н. Толерирам минимални количества млечни. А последно преди 5 месеца едно парченце паламуд ме вкара за 6 часа след консумация в болница с хистаминово отравяне. Честито! Нямам спомен да съм имала проблеми с ваксини.
Та имам две деца:
12 годишен с астма и контактен дерматит с всички ваксини. Като изключа астмата е относително здраво и будно дете. Няма хранителни проблеми /освен с ананас и киви, ако не са почистени добре/. Има доказана алергия към пух и перушина - 9ка.  Полени, плесени, акари. Влагата го разсипва. Тръгне ли да кашля, чакам мъгла Simple Smile
14 месечен - неваксиниран /има само тези от родилно/ - не може да яде масло, сирене и един куп храни. С жесток рефлукс и 100  съображения с храните. Все още не може да пие вода повече от 20-30мл на веднъж. Толеранс към адапте има, но беше с ужасни колики до 8 месечен.  
И двамата са предразположени от мен. В случая и двамата с проблеми, но единия с ваксини, другия без.
Морбилито не ми изглежда страшно сега. Но скоро малкото ще търчи по площадките по шорти. По пясъчниците ходят улични животни, котки, мръсотия бол. Плаши ме факта, че няма тетанус. Дифтерия...И да ги залепи, то не ми се вижда лекичко. мигранти бол, без ваксини за полио...тези неща ме плашат.

# 387
Педиатърът на сина ми точно така действаше – изискваше не само малкият да е здрав и да не е бил болен скоро, но и и ние двамата с мъжа ми. Абсолютно никакви проблеми не е имало с ваксините.

Абсолютно същия подход и при нас. Не сме имали никакви проблеми и никакви реакции като температура, обриви и т.н. Абсолютно нищо.
Хубаво е че сте нямали, но връзка с поставянето няма.
Според някои източници, именно реакцията показва, че имунитета е реагирал и е изградил защита.

# 388
  • Варна
Sea sea, синът ми направи първата си алергия към казеина в млякото на 11 месечна възраст. Само да ти кажа, че този вид алергии могат да се проявят не веднага, а след натрупване в организма. След това разви атопичен дерматит. Замисляла съм се, че може да има нещо общо с ваксините, но въпреки това ги слагах. С отлагане разбира се. Приорикса  му го сложиха почти на две, заради обострен дерматит, и изкарана варицела след това.

# 389
  • София
Със сигурност ще има хора, които ще го счетат за оф топик, за това се извиних все пак.

purpletka - Не, не е имала нито диария, нито газове, нито колики или каквото и да е било преди ваксината. Не е и фамилно предразположена, явно късмет, не знам и аз.  Simple Smile

Лично мен няма кой да ме убеди, че не е от ваксината, ходихме при различни лекари, никой не ми го каза в прав текст, но някои намекнаха, че най- вероятно е точно това.

Идеята да отворя въпроса е, че наистина понякога има странични реакции от ваксините и не всички родители си измислят или въобразяват, както ми беше намекнато. Много повече обаче се страхувам от болестите и за това за пореден път казвам, че няма да прекратя ваксинирането.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт