Морбили?!

• 360 093
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 6 135
Очевидно не е, а Вие защо питате?

# 6 136
Здравейте!
Аз съм потребителката, която пусна темата за бебето а морбили.
Deteliniii, Вие ли сте тази, която иска да намира и да прибива хора?
Това пък как Ви хрумна? Deteliniii има 5-месечно бебе, което беше заразено с морбили и беше притеснена, абсолютно никъде не съм видяла да иска да намира и прЕбива хора.
Радвам се, че бебето е изкарало леко заболяването.

От 1 март ваксината срещу Морбили е задължителна в Германия.
https://nova.bg/news/view/2020/03/03/279940/%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D … D0%BD%D0%B8%D1%8F

# 6 137
  • Куциндрел
Нормална реакция на антиваксер. Смесва историите, които е чел и се опитва да прехвърли пробема другаде.

# 6 138
  • на пистата
https://www.bg-mamma.com/?topic=1183408

Все си мислех, че случаите намаляват.
Лошо е толкова малки бебета да се разболеят.
Здравейте!
Аз съм потребителката, която пусна темата за бебето а морбили.
Deteliniii, Вие ли сте тази, която иска да намира и да прибива хора?
Цитираният линк е майката.Явно в тази тема четете избирателно

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 13:48 от nameika-31

# 6 139
Майката даже е много премерена. Много е страшно малко бебе да е болно. Аз ако бях, щях да бълвам огън и жупел и смятам, че никой не би следвало да ми дири сметка за това. Аман от разбирачи без диплома!

# 6 140
Изобщо не ми е до заяждане. Споделих историята си, защото може и на някое друго семейство да се случи и да потърси информация. За мен беше голям стрес, а още повече да не намираш никой минал през това си е направо плашещо. Имахме още консултации и най - вероятно не е морбили, но и това пак ще служи за пример как се поставят и грешни диагнози. Като излезе резултата ще пиша. Бъдете здрави!

# 6 141
Deteliniii, дано наистина не е морбили. На синът ми първото ясленско боледуване започна с яка непокорна температура и на третия ден изби много гъст обрив, в моите очи беше направо брутален. Обривът изчезна за два дни, направо не ми се вярваше. Пъпките не завяхват като при варицелата примерно, а просто изчезват без последици за кожата.
Прадиатърът тогава каза алергия от антибиотика (беше избързала да изпише антибиотик още на втория ден, а изобщо не се налагаше) и го смени с друг от същата група (което е тотална глупост ама това е друга тема, повече при този педиатър не сме ходили Grinning ).
При консултация с дераматолог се оказа розеола, която била типична бебешка болест и уж я карат всички деца до 3 години.
Сега като пуснете изследване всичко ще стане ясно.

# 6 142
И моите деца изкараха въпросната розеола и то след 3 г. възраст докато все още бяха в яслата. 3 дни неподдаваща се на нищо температура, след това обрив досущ като този при морбили, което ме шашна в началото, защото тогава имаше епидемия. Всичко това изчезна за 24 часа.

# 6 143
И аз за розеола се сетих и моите деца са я карали, но обрива би следвало да е различен и лекарите да са наясно. Поне личната лекарка на децата веднага диагностицира болестта.

# 6 144
Ще видим със сигурност другата седмица. Възможно е и от температуропонижаващите, защото аз редувах Нурофен, Пснадол, а през нощта слагах и свещичка ефералган. До сега детето не е боледувало и също е вариант. Розеолата я отричат тукашните лекари, въпреки, че питах. Казаха ми, че няма такова заболяване В последствие разбрах, че много лекари го отричат и аз незнам защо. Факт е, че всичко се, скри много бързо без белези.

# 6 145
Коксаки?

# 6 146
И аз за розеола се сетих и моите деца са я карали, но обрива би следвало да е различен и лекарите да са наясно. Поне личната лекарка на децата веднага диагностицира болестта.

И при мен диагностицира веднага, но не само по обрива. Спомням си че като видя обрива започна да гледа очите. Така че по вида на обрива може да й е хрумнало и морбили, което в последствие да е изключила.

# 6 147
При розеолата температурата почти не спада, седи висока точно 3 дни. Накрая детето се изтрива доволно и обрива се скрива за 2 дни.

Коксаки не е ли бактерия, която се лекува с антибиотици?

# 6 148
3 дневна Т и като спадна се изрина за 2 дни. Почна да яде и състоянието се подобри значително.

# 6 149
Коксаки и подобните са с друг обрив, не е като на розеола, до колкото знам. Там е характерно че е в устата, по ръцете и стъпалата.
При моят син тръгна яко от корема и гърба и после се разнесе нагоре. При морбили нали уж тръгва от главата надолу. Но да, и при двете заболявания е много нагъсто.
Не знам кои са тези лекари които я отричат розеолата, някой педиатри я наричат тридневна треска Wink

Общи условия

Активация на акаунт