Морбили?!

• 363 133
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 900
  • София
не зная дали го писах, но съм много подозрителна към всякакви поливалентни ваксине. Дву-валентни за мен е таванът. Петвалентна ми е прекалено. Защо трябва да объркваме имунната система с толкова дразнители наведнъж? Дори тривалентните ми идват вповече.

# 901
Обикновено хората така се уверяват в неефективността и имам много такива познати, ваксинирали, после болни деца и сега вече не ваксинират... По същия начин е и със страничните ефекти, познавам много родители, които това ги е отказало, реакциите при децата им... Значи горните два варианта някои ги оправдават, но хора, които не са пострадали или не са имали болно ваксинирано дете не разбират защо отказват да ваксинират децата си... Ами защото се учат от чуждия опит и защото са виждали горните два варианта в обкръжението си...

Andariel, а как да ги оправят, преди да разберат къде е проблема? Проблем се появява при използването им върху децата... После като кажем, че децата са опитни зайчета, се сърдите...

# 902
Мрънкалка говори за случай преди десетилетия предполагам. Ваксините със сигурност са други.
Тц,същите са Simple Smileе не съм толкова древна Laughing.
Ако някой каже да проверим дали са ваксинирани,ще се изсмея,защото ваксинираният  може да образува ,може и да не образува антитела,какво ще докажеш?

# 903
  • София
това за опитността си е напълно вярно. Вярно е и това, че когато на човек му се случи нещастието, за него е сто процента, нищо че в общата статистика ще е почти нищо. Но има и още нещо вярно - след като хората дълго време не се сблъскавт с грозното лице на силно заразните и смъртоносни или инвалидизииращи болести, придобиват едно леко високомерие и твърде голяма сигурност, че няма как да им се случи, докато не се стигне до обръщане на равновесието, поява на огнища на тези болести, което малко сваля на земята. Европа до момента си позволява тоталния избор за ваксиниране, защото миграцията не беше толкова голяма, но сега при големия наплив на бежанци и всякакви мигранти от страни, в които тези болести си виреят на воля, ще се започне преосмисляне на свободата на избора. просто все още не са си изпатили кой знае колко.

# 904
От каква болест, срещу която са ваксинирани децата са боледували? Все пак не говорим за грип или варицела, които се срещат по-често?
В Западна Европа масово се ваксинират, въпреки, че не са задължителни ваксините. Там за разлика от тук, Световната конспирация не им е фактор.

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 00:21 от Анонимен

# 905
ефикасни ли? Детето ми преболедува хемофилус инфлуенце - чинно ваксинирано против същото. Престанете да се правите, че ваксинираните не боледуват от болести, срещу които са ваксинирани!

# 906
  • София
Обикновено хората така се уверяват в неефективността и имам много такива познати, ваксинирали, после болни деца и сега вече не ваксинират... По същия начин е и със страничните ефекти, познавам много родители, които това ги е отказало, реакциите при децата им... Значи горните два варианта някои ги оправдават, но хора, които не са пострадали или не са имали болно ваксинирано дете не разбират защо отказват да ваксинират децата си... Ами защото се учат от чуждия опит и защото са виждали горните два варианта в обкръжението си...
После като кажем, че децата са опитни зайчета, се сърдите...

Stelt, аз май влизам в твойта статистика. Каквото сложиха на малкия - сложиха. Вече спирам поради автоимунно.

# 907
Ами добре, да вземем тогава полиомиелитът, който е едно от основните плашила и тероризират с връщането му... При него, по официални данни 90-95% от заразените боледуват безсимптомно, около 4-8 % симптоматиката наподобява грип (непаралитичен полиомиелит) и случаите на паралитичен полиомиелит са редки, като част от болните се възстановяват напълно след тази форма, а около 1 на 200 развиват перманентна парализа... Болестта има инкубационен период, т.е. има период без симптоми, в който всеки се разхожда свободен и може да заразява... Пиша го, тъй като отново в Закона за здравето болните от полио подлежат на задължителна изолация и болнично лечение... Сега какво можем да кажем за това страшно заболяване, изчезнало чрез ваксини... Първо можем да кажем, че не е чак толкова страшно, колкото в някои интервюта се опитват да ни тероризират, в смисъл с твърдения, че полиомиелитът води до инвалидизация, да води, но не казват колко % от заразените и човек си го представя на доста голям %... Друго, тези 90-95%, които го боледуват съвсем без симптоми, те нито се изолират, нито лекуват, нито знаят, че това са го боледували... Как са предпазили близките си и как не сме пламнали в епидемии, при все че зад. ваксини не се отказват от вчера? Твърди се, че полиото се предава основно чрез лоша хигиена по фекално-орален път и относително рядко чрез кихане или кашляне... Най-лесното, което можем да направим е да спазваме добра хигиена вместо да се оглеждаме във всеки преминаващ и да се чудим дали не е безсимптомно болен от каквото и да било... Моя милост е живяла няколко години след раждането си в къща без вода, по онова време не навсякъде имаше канализация и с малки деца е допълнителен ужас да къпеш, переш, миеш - разбирам защо не са успявали да спазват нормална хигиена... В тази връзка, имаше и много домашни мухи в къщите, кацат навсякъде, не можеш да бършеш след тях... Сега възможностите за спазване на хигиена в България са по-големи, а имаме и избор, който иска да се ваксинира... В някои държави хигиената вероятно е проблем, както и в някои определени махали/катуни...

Lаdу Stаrdust, морбили, паротит, рубеола, коклюш, туберкулоза, зная и на случаи на дифтерия при ваксинирани... На тези новите хемофилус инфлуенце тип Б, синфлорикс срещу уж отитите и подобни дори не съм си правила труда да се поинтересувам...

Andariel, многовалентните и многокомпонентните са различни неща... Синфлорикс е многовалентна, но еднокомпонентна, а ДТК, МПР и Пентаксим (ДТК+полио+хемоф. инф. тип Б) са многокомпонентни...

# 908
  • София
ок, явно бъркам двата термина. Мисля, че стана ясно какво имам предвид -не искам организмът да се претоварва да отговаря на приичинителите на три и повече болести наведнъж.
За каква хигиена ми говориш като хората масово не си мият ръцете? И само в градския транспорт да видиш какво се случва. Не бих лежала на ухото за хигиената.

# 909
Скрит текст:
От каква болест, срещу която са ваксинирани децата са боледували? Все пак не говорим за грип или варицела, които се срещат по-често?
В Западна Европа масово се ваксинират, въпреки, че не са задължителни ваксините. Там за разлика от тук, Световната конспирация не им е фактор.

Къде е фактор Световната конспирация?

Например една триваксина като Приорикс (МПР), защото е актуална покрай морбилито, има листовка, отваряш и си четеш страничните реакции, четеш какво съдържа колко е важна и т.н. и си решаваш, къде видя Световни конспирации? Ето например какво пише във въпросната листовка на Приорикс:

"4. ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Приорикс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги
получава.
Както при приложението на всички инжекционни ваксини, съществува изключително малък риск (по-малко от 1 на всеки 1 000 приложени дози Приорикс) за развитие на алергична реакция. Тя може да бъде разпозната по появата на симптоми като ограничен или обхващащ цялото тяло сърбящ обрив по кожата, подуване на лицето и клепачите на очите, затруднение на дишането или преглъщането, загуба на съзнание). Тези реакции обикновено ще настъпят още преди да напуснете лекарския кабинет, но при всеки случай, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.
По време на клиничните изпитвания с Приорикс са наблюдавани следните нежелани реакции:

* Много чести (нежелани реакции, които могат да се проявят при повече от 1 на 10 дози ваксина):
• зачервяване на мястото на инжектиране
• повишена температура >38°С (ректално)

* Чести (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 10 дози ваксина, но при повече от 1 на 100 дози ваксина):
• инфекция на горните дихателни пътища
• болка и подуване на мястото на инжектиране
• повишена температура >39,5°С (ректално)
• обрив

*  Нечести (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 100 дози ваксина, но при повече от 1 на 1 000 дози ваксина):
• инфекция на средното ухо
• подуване на лимфните възли в областта на шията, в подмишничната ямка или в слабините
• загуба на апетит
• нервност
• необичаен плач
• безсъние
• сърбеж и отделяне на секрет от очите; покрити с коричка клепачи (конюнктивит)
• бронхит
• кашлица
• подуване на слюнчените жлези в областта на бузите
• диария
• повръщане

* Редки (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 1 000 дози ваксина, но при повече от 1 на 10 000 дози ваксина):
• алергични реакции
• гърчове с повишаване на температурата.

В следрегистрационния период, при лица, ваксинирани с Приорикс, изключително рядко са наблюдавани следните допълнителни нежелани реакции:
• болезнени, подути стави
• менингит (възпаление на меките мозъчни обвивки).
• кървене или кръвонасядане (синини), появяващи се no-лесно от обикновено. Това се дължи на
намален брой на кръвните клетки тромбоцити.
• неочаквана животозастрашаваща алергична реакция.
• възпаление на гръбначния мозък (симптомите включват слабост и липса на чувствителност в
крайниците, както и двигателни, и сетивни нарушения)
• синдром на Guillain-Barre (общо неврологично заболяване)
• болезнено подуване на ръцете или краката
• енцефалит (оток или инфекция на мозъка)
• синдром на Kawasaki (основните симптоми на това заболяване са повишена температура за повече от пет дни, придружена от обрив по тялото, понякога последван от олющване на кожата на ръцете и пръстите, подути жлези на шията, зачервени очи, устни, гърло и език)
• сериозен обрив по кожата"

Друго интересно също от листовка на Приорикс:
"Въпреки че, няма данни относно протективната ефикасност на PRIORIX, имуногенността се
приема като показател за протективна ефикасност
. Данните от някои проучвания обаче сочат,
че ефективността срещу паротит може да бъде по-ниска от наблюдаваните нива на
сероконверсия за паротит."

И така, ваксината пази, така приемат, реакции има, обаче ние ще си говорим за Световна конспирация, не за нормален родителски избор...

Точно, Andariel, комбинираните ваксини съдържат не само няколко заболявания, а често и по няколко щама от един причинител...

# 910
  • София
Не мисля, че каквато и да било хигиена може да ни спаси от прииждащите орди из арабско.
Не знам какво целите антиваксърите, наистина. Ваксините в България са задължителни, но реално санкцията е само липса на достъп до държавни детски градини. От 5-годишни вече посещенията в предучилищни групи са задължителни.
И някой по-нагоре го каза - не е редно за мен жилото, за друг меда. С други думи ползват се от благата на цивилизацията, но някой друг да поема рисковете.
А пък ако всички спрем с ваксините, убедена съм - антиваксърите доста ще се редуцират.

# 911
Скрит текст:
Не мисля, че каквато и да било хигиена може да ни спаси от прииждащите орди из арабско.
Не знам какво целите антиваксърите, наистина. Ваксините в България са задължителни, но реално санкцията е само липса на достъп до държавни детски градини. От 5-годишни вече посещенията в предучилищни групи са задължителни.
И някой по-нагоре го каза - не е редно за мен жилото, за друг меда. С други думи ползват се от благата на цивилизацията, но някой друг да поема рисковете.
А пък ако всички спрем с ваксините, убедена съм - антиваксърите доста ще се редуцират.

Стиска ли ти да пробваме? Защото на мен - да!

# 912
  • София
Скрит текст:

Стиска ли ти да пробваме? Защото на мен - да!

Дали ми стиска? Що за изразяване?! Не, не ми стиска, защото вярвам в медицината! Това, което имах предвид е, че много антиваксъри не осъзнават, че смелостта им се гради върху напредъкът на медицината и в частност на ваксиниращите.

# 913
Едни вярват в медицината, други вярват в господ, трети не вярват нито в едното, нито в другото...

# 914
  • София
Всеки е свободен да вярва в каквото иска, но когато живее в едно общество спазва правата и задълженията в него. А когато реши да не ги спазва си носи отговорността. А по конкретните казуси отговорността в България е почти никаква, така че продължавам да се чудя какво искате всъщност? И май сама отговори индиректно - всички да спрат да се ваксинират. Много хуманно и показателно.

Общи условия

Активация на акаунт