Морбили?!

• 363 205
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 915
Отговорността на държавата България към пострадалите от ваксини е никаква... Задължението към хората го има, както и извиването на ръце на родителите... Нищо не искам, изказвам мнение...  Laughing  Не ми пречи всички да се ваксинират, не ми пречи и всички да спрат да се ваксинират... Файдата ще е същата... А ти искаш ли да ваксинирам децата си и ако пострадат от ваксини колко хуманно ще ти се струва?

# 916
  • София
Моят въпрос е напълно сериозен - каква е целта на антиваксърите, ако имаш желание можеш да отговориш. Аз се сещам за следните разумни причини - фонд за доказано пострадали от ваксини, подобряване на качеството на ваксините (ако съществува подобно понятие в медицината), правилна лекарска преценка при поставянето им и липса на отговорност при неваксиниране (т.е. неваксинираните деца да си ходят заедно с ваксинираните в детски градини и ясли и родителите им да вземат детски).
Всички други цели ми се виждат безумни. Но усещам (доколкото съм имала вземане-даване с антиваксъри), че целта е все повече хора да спрат с ваксините.
Колкото до въпросът ти в края - фактът, че аз ваксинирам моите деца дава отговор за мнението ми.

# 917
Моят въпрос е напълно сериозен - каква е целта на антиваксърите, ако имаш желание можеш да отговориш. Аз се сещам за следните разумни причини - фонд за доказано пострадали от ваксини, подобряване на качеството на ваксините (ако съществува подобно понятие в медицината), правилна лекарска преценка при поставянето им и липса на отговорност при неваксиниране (т.е. неваксинираните деца да си ходят заедно с ваксинираните в детски градини и ясли и родителите им да вземат детски).
Всички други цели ми се виждат безумни. Но усещам (доколкото съм имала вземане-даване с антиваксъри), че целта е все повече хора да спрат с ваксините.
Колкото до въпросът ти в края - фактът, че аз ваксинирам моите деца дава отговор за мнението ми.

Попитай антиваксърите каква им е целта... Това, което си изброила е цел на родители, съвсем нормални и при това доста отговорни... Защото, нали се сещаш, лесно е да впишеш ваксини, по-трудно е да промениш това, което смяташ за неправилно...
Фактът, че ти ваксинираш твоите деца не означава, че можеш да носиш отговорност за чужди деца... И след като си убедена в ползата от ваксините за децата си, как би се чувствала, ако ти забранят да ги ваксинираш? За да е равностойно все пак, друг да настоява да реши вместо теб...

# 918
  • София
Е, аз питам теб. Но пак не получавам конкретен отговор.

# 919
  • София
Стелт, няколко пъти те питах, а ти избягваш отговора. Питам те пак - каква е каузата ти? Какво искаш да постигнеш с това, което пишеш? Въпросите са достатъчно прости, ако знаеш отговора.

# 920
Аз не съм антиваксър и нямам кауза, няколко пъти го писах това нещо... Вие проваксъри ли сте или родители, решаващи за децата си, а в случая във форума, изказващи мнения?

# 921
  • София
Ти не казваш $аз за моите деца решавам така, защото това смятам за правилно$, а започваш да стреляш. Това не са възгледи на загрижен родител за собствените си деца, а пропаганда, при това агресивна. Зачетох се в темата за ваксините в алтернативния. Повечето хора, които пишат там имат лични мотиви - или децата им са пострадали, или ги е страх от последствията, но ти и още няколко човека сте направо екстремисти, като воини на абсолютната истина сте, манипулирате и хората там.

# 922
Щом така смяташ, твое мнение... Всеки защитава мнението си, както знае и смята за добре... Ти не знаеш дали някое от децата ми е имало реакция от ваксина, защото не съм споделяла такова нещо... Можеш да правиш изводи по това, което съм решила да споделя и по това, което предполагаш... Също, не смятам за нужно правото ни да не ваксинираме да е обвързано с вреда конкретно на нас или на децата ни... И ако аз ти се струвам нападателна, то какво да кажем за теб, от вчера ме обсъждаш и не спираш да ме питаш и разпитваш, по темата морбили не пишеш...  Laughing  Ако някъде там в онази тема съм изманипулирала някого, влез в онази тема и ме цитирай в нея кой и как, а аз ще отида да ти отговоря...

# 923
  • град-държава
Целта е право на избор. Мен лично не ме засяга кой ваксинира и кой не, еднакво безразлично ми е. Нито едните, нито другите ме плашат. ЗЕ и пример, че правото на свободен избор не спира хората да се ваксинират.
Аз искам да имам право на избор и право да решавам дали да допусна медицинска намеса, доколко и по какъв начин и това  да не ме лишава от права, които ми се полагат, особено след като не ме лишават от задължението да плащам данъци, осигуровки, такси и като собственици на бизнес и имущество още един куп пари, които влизат в шибаната ни държава. Може да искам да сложа полио и морбили, но съм сигурна, че Хб и измисления боклук Синфлорикс не ги искам - примерно. Ние не сме ваксинирани и с 1/3 от това, което се слага на децата ни. Някак сме докарали дотук, въпреки апокалиптичните прогнози. Нито като брой заболявания, нито като брой убождания.
А от личен опит мога да кажа, че лекарите са вероятно много по-подготвени и ефективни при случай на болен, отколкото при случай на постваксинална реакция.

# 924
Стелт, няколко пъти те питах, а ти избягваш отговора. Питам те пак - каква е каузата ти? Какво искаш да постигнеш с това, което пишеш? Въпросите са достатъчно прости, ако знаеш отговора.

Анди, аз имам чувство, че е платен агитатор в някои теми
Поне като и следях изявите след мъртвото домашно раждане
Беше  твърдо ЗА неасистирано домашно раждане, води епични битки в защитата ми, пък ... роди в болница

Та и тук същото

# 925
  • София
Щом така смяташ, твое мнение... Всеки защитава мнението си, както знае и смята за добре... Ти не знаеш дали някое от децата ми е имало реакция от ваксина, защото не съм споделяла такова нещо... Можеш да правиш изводи по това, което съм решила да споделя и по това, което предполагаш... Също, не смятам за нужно правото ни да не ваксинираме да е обвързано с вреда конкретно на нас или на децата ни... И ако аз ти се струвам нападателна, то какво да кажем за теб, от вчера ме обсъждаш и не спираш да ме питаш и разпитваш, по темата морбили не пишеш...  Laughing  Ако някъде там в онази тема съм изманипулирала някого, влез в онази тема и ме цитирай в нея кой и как, а аз ще отида да ти отговоря...

Интересна си, затова те питам. Опитвам се да те разбера, да разбера изобщо откъде тръгва всичко, какви са мотивите на хората, затова и прочетох в темата в алтернативния. Да, правя изводи от това, което си написала, не съм врачка да ми го говорят звИздИтИ. Дотук си правя изводите, че си новопокръстена, с плам, огън и жупел си готова да воюваш в името на светата истина, и екстремизмът ти личи и в другата тема, където срещнах доста по-умерени и разбираеми доводи от повечето потребители.

Вермилон, и аз съм се замисляла за това, че ние сме ваксинирани за по-малко неща в сравнение с днешните деца и всичко това не е в полза на днешните поколения. На мен ми е ясно, че ЛЛ ги гонят да ваксинират, нищо чудно и да ги глобяват, че често прегледите преди ваксина са повърхностни и колкото да мине, че ги бомбардират с много агресивна реклама на нови ваксини по разни семинари и т.н. Затова съм на позицията, че трябва да има един минимален комплект от ваксини за силно заразни и тежки болести, за да не се стига до сериозни огнища и епидемии, а останалото да е по преценка на родителите.

# 926
  • София
Целта е право на избор. Мен лично не ме засяга кой ваксинира и кой не, еднакво безразлично ми е. Нито едните, нито другите ме плашат. ЗЕ и пример, че правото на свободен избор не спира хората да се ваксинират.
Аз искам да имам право на избор и право да решавам дали да допусна медицинска намеса, доколко и по какъв начин и това  да не ме лишава от права, които ми се полагат, особено след като не ме лишават от задължението да плащам данъци, осигуровки, такси и като собственици на бизнес и имущество още един куп пари, които влизат в шибаната ни държава. Може да искам да сложа полио и морбили, но съм сигурна, че Хб и измисления боклук Синфлорикс не ги искам - примерно. Ние не сме ваксинирани и с 1/3 от това, което се слага на децата ни. Някак сме докарали дотук, въпреки апокалиптичните прогнози. Нито като брой заболявания, нито като брой убождания.
А от личен опит мога да кажа, че лекарите са вероятно много по-подготвени и ефективни при случай на болен, отколкото при случай на постваксинална реакция.

Но и сега има право на избор? Подписва се декларация отказ от ваксини и всичко е ОК. Какво по-голямо право на избор?

Стелт88, за съжаление като те чета и особено като бягаш от конкретни отговори, за съжаление съм склонна да мисля като W.A.S.P.

# 927
Да имаш право на избор и след това следва глоба,лишаване от детски надбавки и невъзможност да приемат детето в детска градина.Чудно.

# 928
Ето, отново нападки и изводи, които не мога да ги свържа със себе си... W.A.S.P, аз мога да кажа същото за теб, защото ти също агресивно и нападателно защитаваш мнението си... Аз съм за правото на избор и никога не съм била за неасистираното домашно раждане... Години по-късно влачиш неверния твърдения за опонентите си и от такива като теб излизат неверни слухове (като например пълнолетните ми напълно ваксинирани деца)...  Laughing

Andariel, в темата с ваксините съм покрай първородното ми дете - има, няма толкова години, колко новопокръстена да съм не знам... Ако държиш да спорим за начините ми на отглеждане на деца, мога да се включа със същия жар и в други теми, разликата е, когато се опитват да ти отнемат избора със смешни и неверни доводи...

Скрит текст:
Аз искам да имам право на избор и право да решавам дали да допусна медицинска намеса, доколко и по какъв начин и това  да не ме лишава от права, които ми се полагат, особено след като не ме лишават от задължението да плащам данъци, осигуровки, такси и като собственици на бизнес и имущество още един куп пари, които влизат в шибаната ни държава. Може да искам да сложа полио и морбили, но съм сигурна, че Хб и измисления боклук Синфлорикс не ги искам - примерно. Ние не сме ваксинирани и с 1/3 от това, което се слага на децата ни. Някак сме докарали дотук, въпреки апокалиптичните прогнози. Нито като брой заболявания, нито като брой убождания.

Но и сега има право на избор? Подписва се декларация отказ от ваксини и всичко е ОК. Какво по-голямо право на избор?

Това просто не е вярно... В държавите с препоръчителни ваксини, не се дължат нито глоби, нито те лишават от детски надбавки, ясли и градини, вкл. и от задължителната предучилищна... Глобите у нас са най-малкия проблем, защото твърде често падат в съда, на който му се занимава да се съди с РЗИ, по-сериозния проблем е извиването на ръце за останалите неща... И не ми казвайте, че така казва държавата и ние трябва да го приемем, защото не трябва...

# 929
  • град-държава
Maidenly, не четеш. Къде ми е правото на избор след като подлежа на глоба и други санкции? Ако лишават детето ми от ДГ, защо не ме лишат и от задължението да внасям пари в държавата под една или друга форма? Къде ми е правото на избор, ако искам да сложа само морбили и полио?

Общи условия

Активация на акаунт