Морбили?!

• 363 177
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 945
Стелт, нищо лично, но хората, които аз познавам и не искат да си ваксинират децата не са ми критерий за интелект и информираност. Ако в Европа, ваксините покриват 98% от населението (примерно), тук при право на избор сигурно цифрата ще е 40% (от страх, мързел, за всеки случай щото Пена каза и т.н.). Да се говори за неефикасност на ваксините е преувеличено. Какво правим тогава?
Не знам в Австралия дали е пълно с емигранти, но в Европа е страшно ( и то не от скоро). Сигурно, ако и при нас беше такова пъстро населението, нямаше да остане неваксинирано дете.

# 946
Ами в Австралия са предимно емигранти. Местното население е пренебрежим %.

Казах, че няма проблем с тях, защото, за да емигрираш се изисква да покажеш и ваксинационен картон. БЦЖ не се изисква.

# 947
По начало в нито една държава с право на избор не делят хората с критерии по интелект за да им предоставят право или не на избор... Както в България никой не може да избира без значение какво светило на медицината е...

Процентът ваксинирани в България в момента е нереален, така че и 40 може да е... По-високият, но манипулиран % успокоява ли някой? Мен не ме успокоява, защото нереално занижава процента странични реакции, които и без това не се признават у нас...

# 948
хайде стига с "правото ви на детска градина" и как трябва да ви се намалят данъците, ако не можете да ползвате. Детските ясли и градини не са задължителни, нито са неотменно и абсолютно право на родителите. Може детето ти да е ваксинирано и пак да не може да посещава градина или ясла, защото например в града има набор от 2000 деца, а местата в яслите са 420 общо. Виждаме какъв е проблема с яслите и градините и липсата на места- освен анти-ваксърите от друг не чух как това му нарушава естествените права.

# 949
Тук ваксинират възрастните срещу коклюш, когато забременее накой в семейството. Не е била задължителна ваксината, а болестта е тежка за бебета. Никой не протестира.

# 950
Тук ваксинират възрастните срещу коклюш, когато забременее накой в семейството. Не е била задължителна ваксината, а болестта е тежка за бебета. Никой не протестира.
В Англия имаше епидемия от коклюш наскоро и ги ваксинираха бременни, разбира се, уж по желание. Моя близка отказа ваксина за грип, докато беше бременна, каза че я гледали като изкопаемо.

# 951
  • София
ДГ и яслите са социална услуга, а не право по подразбиране. И аз съм твърдо за това децата по тези заведения да са със сложени ваксини, защото тези деца са там понякога по дванайсет часа на ден и споделят буквално всичко. Разбирам, че децата с противопоказания за ваксини не бива да се ваксинират, но ако всички други са ваксинирани, вероятността да стане белята е значително по-малка. Задължителна е предучилищната, има такава и в училище и там никой не може да те върне заради липса на ваксини, нито да ти откаже записване в първи клас.

# 952
Аз работя в здравеопазването и не си слагам противогрипна ваксина, но аз съм в офис. Колегите в болниците се ваксинират.

Миналата година вирусът, който се появи беше ужасен. Сега има изследване, че и по-гадни ни чакат. За тях няма как да се направи ваксина, преди да са се появили.

# 953
Социална услуга са за работещи родители, така мисля... Ако някой родител откаже дори и една ваксина, не би трябвало да вземат детето му в ДЯ и ДГ, дори и той да е работещ... Какво общо имат ваксините с това? И хайде моля, стига с тези неваксинирани и опасни, защото просто не е вярно... Както казах, има ли извиване на ръце, ще има и заобикаляне на закона, колкото и да не се харесва това... Работата прилича на друга моя любима тема с образованието... Учебните предмети са скучни, еднообразни и децата не желаят да учат или не могат да запомнят информацията, но вместо това да се промени, ще залепят камери на всяко едно за да ги следят да не преписват...  Laughing

Diana D, живота в София и големите градове не е задължителен... В селата има достатъчно места в детските заведения, дори ги записват без реално да има посещения, само за да не закрият заведенията... Който не може да си запише детето в София, поради липса на места, да заповяда на село - тук яслата я закриха, на път е детската градина...

Скрит текст:
ДГ и яслите са социална услуга, а не право по подразбиране. И аз съм твърдо за това децата по тези заведения да са със сложени ваксини, защото тези деца са там понякога по дванайсет часа на ден и споделят буквално всичко. Разбирам, че децата с противопоказания за ваксини не бива да се ваксинират, но ако всички други са ваксинирани, вероятността да стане белята е значително по-малка.
Задължителна е предучилищната, има такава и в училище и там никой не може да те върне заради липса на ваксини, нито да ти откаже записване в първи клас.

Връщат, връщат за предучилищната и имат това право, според МЗ и МОМН...

# 954
Социална услуга са за работещи родители, така мисля... Ако някой родител откаже дори и една ваксина, не би трябвало да вземат детето му в ДЯ и ДГ, дори и той да е работещ... Какво общо имат ваксините с това? И хайде моля, стига с тези неваксинирани и опасни, защото просто не е вярно... Както казах, има ли извиване на ръце, ще има и заобикаляне на закона, колкото и да не се харесва това... Работата прилича на друга моя любима тема с образованието... Учебните предмети са скучни, еднообразни и децата не желаят да учат или не могат да запомнят информацията, но вместо това да се промени, ще залепят камери на всяко едно за да ги следят да не преписват...  Laughing

Diana D, живота в София и големите градове не е задължителен... В селата има достатъчно места в детските заведения, дори ги записват без реално да има посещения, само за да не закрият заведенията... Който не може да си запише детето в София, поради липса на места, да заповяда на село - тук яслата я закриха, на път е детската градина...

Скрит текст:
ДГ и яслите са социална услуга, а не право по подразбиране. И аз съм твърдо за това децата по тези заведения да са със сложени ваксини, защото тези деца са там понякога по дванайсет часа на ден и споделят буквално всичко. Разбирам, че децата с противопоказания за ваксини не бива да се ваксинират, но ако всички други са ваксинирани, вероятността да стане белята е значително по-малка.
Задължителна е предучилищната, има такава и в училище и там никой не може да те върне заради липса на ваксини, нито да ти откаже записване в първи клас.

Връщат, връщат за предучилищната и имат това право, според МЗ и МОМН...

Налага се да има извиване на ръце, защото ако всички спрат ваксинираето ще стане страшно. Сега антиваксърите разчитат на факта, че повечето са ваксинирани.

Ако аз съм поела риска да ваксинирам детето си, очаквам и другите да го направят.

# 955
  • град-държава
Не разбирам, защо следва пълно мълчание, когато стане въпрос за постваксинална реакция и завъртане на плочата за нискоинтелигенти, необразовани и пр.глупости?
Какво трябва да направи един родител, когато детето му пострада по един или друг начин? Какво? Антиваксър и тъп психопат, който застрашава невинното общество ли е, ако попадне в това положение? Попитах 3 пъти, ако не желае   шествалентен боклук, но иска да ваксинира срещу избрана болест, но няма такава възможност тъп антиваксър ли е?

# 956
  • Вече в моята си приказка...
ДГ и яслите са социална услуга, а не право по подразбиране.

Не е съвсем така, май! Откакто предучилищната е задължителна за всички 6-годишни,"услугата" минава границата на "по желание на родителите". А по темата - дали "епидемията" не е силно преувеличена? И дали някъде няма изостанали ваксини, които трябва "да се усвоят" - дали дарение от ЕС, дали от братска Турция... Винаги и на 100% ли вярвате на медиите?  

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 11:45 от MiRa_55

# 957
Не разбирам, защо следва пълно мълчания, когато стане въпрос за постваксинална реакция и завъртане на плочата за нискоинтелигенти, необразовани и пр.глупости?
Какво трябва да направи един родител, когато детето му пострада по един или друг начин? Какво? Антиваксър и тъп психопат, който застрашава невинното общество ли е, ако попадне в това положение? Попитах 3 пъти, ако не желае   шествалентен боклук, но иска да ваксинира срещу избрана болест, но няма такава възможност тъп антиваксър ли е?

Бройката пострадали са много малко. Какво очакваш да чуеш? Не си ваксинирай детето ако не желаеш, надявам се е информиран избор. От там насетне, не го води в детската градина и си поеми рисковете.

# 958
Това с дарените ваксини... Тамън на всяка цена ще ги откажа.
Като знам в храните какви боклуци се пробутват  ooooh! не искам да си помислям по тем лекаратва и ваксини какво е  Sick

# 959
  • Вече в моята си приказка...
Цитат на: Down Under
Бройката пострадали са много малко.
Down Under, моите уважения, но много наивно изказване!

Общи условия

Активация на акаунт