Морбили?!

• 363 114
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Пловдив
То си е в редовете, съвсем не е между.
С ваксина 90% или 95% от непрекаралите морбили ще имат имунитет. Без ваксина - никой непрекарал няма да има. Прекаралите пък рискуват усложнения, по-чести и по-тежки от тези при ваксината, освен дето 2-3 седмици, докато са болни, ще им е гадно.

# 1 006
Нито рота вируса, нито папиломата са задължителни.

В другите държави и МПР-то не е задължително, а БЦЖ отсъства на много места... Това не ги прави по-малко живи и да речем опасни... В този смисъл, нищо чудно да ги направят задължителни в България...

Къде са тия 90% непрекарали и изградили имунитет след ваксина? А след двете ваксини защо не са изградили имунитет, та и такива има преболедували?

# 1 007
  • Вече в моята си приказка...
Няма ваксинирани и разболели се в момента деца. Всички пише че са неваксинирани. За две жени (до колкото помня) пише че са с неизяснен имунизационен статус.
Е, да де, на всичко ли, което пишат, вярвате сляпо? Не си ли задавате въпроси? Не желаете ли да получите отговори? Или юруш със стадото за ваксини?!

# 1 008
  • Пловдив
Цитат
Къде са тия 90% непрекарали и изградили имунитет след ваксина?
В какъв смисъл къде са?
Хората, които са ваксинирани и са имали контакт с болни, са се заразили до крак, или как?

Цитат
Е, да де, на всичко ли, което пишат, вярвате сляпо? Не си ли задавате въпроси? Не желаете ли да получите отговори? Или юруш със стадото за ваксини?!
Ма не, бе, естествено, че ТЕ ни лъжат и ни водят за носа, за да ни унищожат. Wink

# 1 009
За БЦЖ то да речем, че съм съгласна. Има данни, че не е ефективна, но за детски паралич не съм. Не съм.

# 1 010
Първо, лекарите имат право на преценка и нашият педиатър е отлагал ваксина по негова преценка, както и никога не бие по две на веднъж.
И отлагането какво решение е? Ако на моето дете не може да се слага ваксина против коклюш, но искам да сложа ваксина против полиомиелит, педиатърът ми може ли да вземе такова решение?
Медицинска комисия към РЗИ взима такова решение. Педиатърът би трябвало да ви насочи към РЗИ.
По принцип РЗИ-тата издават документи за освобождаване от ваксина на децата, при които има противопоказания. (Тъй като РЗИ доставят задължителните  ваксини и следят за поставянето им)
И за РЗИ писах в коментара си - комисия на 6 м. за освобождаване. След 6 месеца пак явяване, тоест това е пак отлагане. Никой не може да вземе никакво решение.

# 1 011
Няма ваксинирани и разболели се в момента деца. Всички пише че са неваксинирани. За две жени (до колкото помня) пише че са с неизяснен имунизационен статус.

За двете жени пише, че са с вероятно една доза МПР, което като твърдение го взимат от сериологичните им изследвания... Децата (като изключим първото - двугодишното, за което твърдят, че е неваксинирано) от първата седмица са под 13-месечна възраст и нямат ваксина, нито антитела от майките си... За другите заболели няма данни от НЦЗПБ, официално на сайта им, а се пишат разни неща в медиите...

Цитат
Къде са тия 90% непрекарали и изградили имунитет след ваксина?
В какъв смисъл къде са?
Хората, които са ваксинирани и са имали контакт с болни, са се заразили до крак, или как?

Скрит текст:
Цитат
Ма не, бе, естествено, че ТЕ ни лъжат и ни водят за носа, за да ни унищожат. Wink

А, хубав въпрос, кои хора са имали контакт при предишната епидемия? Аз дали съм имала или някое от децата ми? Щото, ако не знаем кой точно какъв контакт е имал, как можем да предполагаме, че точно и единствено ваксината го е предпазила? Знаем за ваксинирани и преболедували, те явно са имали контакт и ваксината не ги е предпазила...

# 1 012
Първо, лекарите имат право на преценка и нашият педиатър е отлагал ваксина по негова преценка, както и никога не бие по две на веднъж.
И отлагането какво решение е? Ако на моето дете не може да се слага ваксина против коклюш, но искам да сложа ваксина против полиомиелит, педиатърът ми може ли да вземе такова решение?

Има значение разбира се. В момента и коклюшната не е жива, но преди 10-15 години беше. Детето трябва да е здраво. Реагират на белтъка във ваксината, ако е жива. В днешно време май не останаха живи ваксини и за това са поливалентни.
Влезте в темата за астмата и попитайте родителите, как е реагирало детето им на убитата коклюшна компонента. При едни точно това е довело до отключване на астмата, при други се е усложнила. И защо тогава РЗИ освобождава (тоест отлага) деца с астма?

# 1 013
Или юруш със стадото за световната конспирация?!
Да, вярвам на информацията изкарана от РЗИ и центъра по заразни болести.

Отлагане докато обстоятелството, пречещо на ваксинирането е налично. Ако е с преходен характер явно се ходи през определен период на комисия...

# 1 014
  • Пловдив
Цитат
...кои хора са имали контакт при предишната епидемия?
Няма как да знаем за конкретните хора, но явно има начини да се съди за тези неща, примерно сравнение на заболеваемостта между голяма група ваксинирани и голяма група неваксинирани в едно и също общество, или нещо подобно. Под група имам предвид бройка, не непременно съвсместно живеещи.

# 1 015
За БЦЖ то да речем, че съм съгласна. Има данни, че не е ефективна, но за детски паралич не съм. Не съм.

Ти си съгласна, аз съм съгласна, но по ИК съм задължена да правя всичките (при късмет) 5 дози... Кунчев пък твърди, че са много полезни БЦЖ-тата и са си тъкмо както трябва, махнали реваксинацията на 17 години, другите са си добре... И мантутата за проверка на имунитет са супер, нищо че хората доказали точно обратното... И кво прайм сега? Отказваме тъпите БЦЖ-та и Манту-та и ни изритват от ДГ...

На моя близка приятелка няколкомесечното й бебе изпадна в кома след Пентаксим, едвам го спасиха, на командно дишане беше по спомени около месец... Не го освободиха от нито една ваксина... Имам десетки други истории с въпросните комисии, но да не отегчавам драгия читател... Показателно е какъв избор имат родителите, дори при проблем с ваксина...

# 1 016

Има значение разбира се. В момента и коклюшната не е жива, но преди 10-15 години беше. Детето трябва да е здраво. Реагират на белтъка във ваксината, ако е жива. В днешно време май не останаха живи ваксини и за това са поливалентни.
Влезте в темата за астмата и попитайте родителите, как е реагирало детето им на убитата коклюшна компонента. При едни точно това е довело до отключване на астмата, при други се е усложнила. И защо тогава РЗИ освобождава (тоест отлага) деца с астма?

То има и тема сигурно за получилите обрив от досег с хартия. Горе-долу толкова редки са случаите. Астма имат и неваксинирани.

# 1 017
  • София

Айде, още една дойде да обяснява на стадото! Ми, като сме стадо какво, за нов пастир ли се гласиш?
разбира се, че си ги задаваме, и отговори търсим на всичко отгоре! не прочете ли какво написах в някои от постовете си? Случва се да се разболеят и ваксинирани хора и причините могат да са много. Едва ли ти се рискува да пламне епидемия, за да разбереш колко ваксинирани ще се разболеят. Лично аз за подобни болести си имам едно наум и при наличие на ваксина, защото не се знае конкретният организъм как ще реагира на натиска от контакта. Работим с вероятности и рискове.

# 1 018

На моя близка приятелка няколкомесечното й бебе изпадна в кома след Пентаксим, едвам го спасиха, на командно дишане беше по спомени около месец... Не го освободиха от нито една ваксина... Имам десетки други истории с въпросните комисии, но да не отегчавам драгия читател... Показателно е какъв избор имат родителите, дори при проблем с ваксина...
След пентаксим или заради пентаксим е изпаднало в кома детето?

# 1 019
След пентаксим или заради пентаксим е изпаднало в кома детето?

Ти как мислиш? Вероятно преди Пентаксим... Заради Пентаксим, след като са го сложили...

Общи условия

Активация на акаунт