Морбили?!

• 363 097
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 050
Diana до колкото разбрах човекът е бил само с рубеола, но в началото са го объркали с морбили.
да, доколкото разбрах при един от болните / които са заразени контактни от болницата/ е установена рубеола. Което значи, че това лице е било контактно с болните от морбили и съответно- те с него също. В едно огнище има случаи на морбили и рубеола.

# 1 051
Идеята на Free Agent е че тези под 13-месечна възраст ги пази колективния имунитет, ако има съответното имунизационно покритие. Както и по-възрастните, които не подлежат на ваксинация поради медицински причини.
На Free Agent не знам, но на лекарите идеята е, че под тази възраст ги пази имунитета на майката, което очевидно не е така.

# 1 052
  • София
И лекарите разчитат на колективния имунитет в голяма степен.

# 1 053
На него може да се разчита за хората с алергии и др. здравословни проблеми, които не могат бъдат ваксинирани. Но за тези под 1 г. попитайте който и да е лекар и ще ви каже точно това, че нямало нужда, защото се води, че има имунитет.
Но предвид това, че очевидно се разболяват и деца под 1 г., и ваксинирани, вече започвам да се чудя къде е истината...

# 1 054
  • София
От ваксинираните се разболяват около 8-10%.
За бебетата не знам - отивам да чета. Пише, че варира от няколко месеца до годинка. Вероятно зависи дали е кърмено, как е хранено и гледано, в каква среда живее.

# 1 055
Какво значение има %-тът, ако се разболее моето дете?
Факт е, че ваксината не е такава защита, каквато я изкарват.

# 1 056
Идеята на Free Agent е че тези под 13-месечна възраст ги пази колективния имунитет, ако има съответното имунизационно покритие. Както и по-възрастните, които не подлежат на ваксинация поради медицински причини.
На Free Agent не знам, но на лекарите идеята е, че под тази възраст ги пази имунитета на майката, което очевидно не е така.
лекарите не биха разчитали на имунитета от майката, който я го има, я го няма, ако ваксината позволяваше по-ранно приложение. Проблемите при имуногенността на ваксината /морбилната компонента/ в ранните месеци от кърмаческата възраст са описани подробно в листовката- комбинация от майчини антитела, несъвършенна имунна реакция към двата протеина от обвивката на морбилния вирус /не създават траен имунитет/. Най-общо може да се каже, че от една страна , поради високата вирулентност на морбилния вирус, той е бил атенюиран до степен, в която малкото антитела, получени от майката го обезвреждат, преди да предизвика имунен отговор /но тези антитела са съвсем недостатъчни да се справят с дивия вирус/ и второ- механизмът за създаване на специфичен имунитет при тази ваксина е такъв, че имунната система бързо "забравя" вирусните характеристики и сероконверсията е 3 месеца някъде/при бебета без наследени антитела/
Затова при морбили много се разчита на колективния имунитет

# 1 057
Нали имунитетът, придобит от майката трае 6 месеца? Евентуално ако майката кърми може и по дълго, но този от бременността и плацента / пъпна връв не е ли 6 месеца  newsm78
Четох, че между 6 месеца и година и половина - две има сериозен спад в имунитета на децата и това е времето, в което се формира вече техния собствен имунитет.
Не казвам, че със сигурност е така, питам, защото не съм попадала на информация че имунитетът от майката трае до годинката.

# 1 058
Diana D, и как точно е изчислена тази възраст? 1 ден по-рано не може, 1 по-късно - може?

# 1 059
Diana D, и как точно е изчислена тази възраст? 1 ден по-рано не може, 1 по-късно - може?
не става дума за ден по-рано или ден по-късно, а за средна възраст, в която е показано приложението на ваксината и се очаква най-добър резултат, съобразно с изследванията на имуногенността /антителата/ . Данните са в разширената листовка на приорикс, която е за регистрацията и разрешаването на ваксината на територията на ЕС
https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2012/20 … anx_122289_bg.pdf

За наследеният имунитет има много променливи - зависи дали са от преболедувала майка, от ваксинирана, която се е срещала със заболяването /незаболяла контактна/ или е само ваксинирана, която никога не е срещала морбили.

# 1 060
Наследствен имунитет при варицелата дали има? Ако съм я карала аз, предала ли съм антитела на децата си и респективно, когато се сблъскат с нея дали ще я преболедуват по-леко?

# 1 061
Цитат
се очаква
Тук е разковничето. Очаква се нещо, но какво ще е то е въпрос само на късмет. Не съм против ваксините, детето ми има поставени всичките, но съм все по-скептична като гледам, че хората си се ваксинират и пак си се заразяват. Около 11% от ваксинираните с/ъ морбили си я карат. Но няма как да се даде точна представа дали и другите ваксинирани са били в контакт с болен или не са се разболели, само защото не са били в такъв.

Наследствен имунитет при варицелата дали има? Ако съм я карала аз, предала ли съм антитела на децата си и респективно, когато се сблъскат с нея дали ще я преболедуват по-леко?
Само в началото, после вече не. И да си я карал, пак няма. Просто се проявява като по-тежко заболяване - Херпес Зостер, който удря точно, когато организмът е уязвим. Ваксината има слаба защита, 60:40, ако не бъркам. С една дума, лоша работа е.

# 1 062
  • София
Според антиваксърите имат ли ваксините вредно въздействие и върху възрастен организъм (не дете)?

И още нещо. Често като доказателство за неефективността на ваксината за морбили се дава следната графика в следния линк (преведена на български):
http://www.globalresearch.ca/measles-vaccines-kill-more-people-t … ta-proves/5429736

Интересно ми е какъв е произхода на статистическите данни в графиката.
http://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2015/02/us-measles-1024x637.jpg

Посочен е сайта healthsentinel.com, който е някакво смешно миш-маш сайтче, което казва за себе си: "Much of the information presented provides quotes directly from well-respected medical and other peer review journals." Това е несериозно и излиза, че антивакс теорията, че морбили е изчезнала като болест преди ваксината произхожда от измислени източници. Поправете ме ако греша, има ли сериозни статистически данни за споменатата графика?

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 00:43 от Maidenly

# 1 063
  • София
Diana до колкото разбрах човекът е бил само с рубеола, но в началото са го объркали с морбили.
да, доколкото разбрах при един от болните / които са заразени контактни от болницата/ е установена рубеола. Което значи, че това лице е било контактно с болните от морбили и съответно- те с него също. В едно огнище има случаи на морбили и рубеола.

Доколкото си спомням точно така [се предполага, че] се е появил испанският грип - като комбинация от два вируса, размножаващи се в една клетка на преносител...

Според антиваксърите имат ли ваксините вредно въздействие и върху възрастен организъм (не дете)?

И още нещо. Често като доказателство за неефективността на ваксината за морбили се дава следната графика в следния линк (преведена на български):
http://www.globalresearch.ca/measles-vaccines-kill-more-people-t … ta-proves/5429736

Интересно ми е какъв е произхода на статистическите данни в графиката.
http://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2015/02/us-measles-1024x637.jpg

Посочен е сайта healthsentinel.com, който е някакво смешно миш-маш сайтче, което казва за себе си: "Much of the information presented provides quotes directly from well-respected medical and other peer review journals." Това е несериозно и излиза, че антивакс теорията, че морбили е изчезнала като болест преди ваксината произхожда от измислени източници. Поправете ме ако греша, има ли сериозни статистически данни за споменатата графика?

Не ти ли стига заглавието?
Measles Vaccines Kill More People than Measles, CDC Data Proves
Както разбрахме, леталитетът при морбили е м/у 1:1000 и 1:200 (да не стигаме до 1:30, каквато е в момента статистиката у нас). Е, значи тези ... смешни ... същества, антиваксинаторките, твърдят, че смъртността от ваксината е по-висок от 1:200 ваксинирани.  hahaha Joy

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 00:50 от katiABV

# 1 064

Доколкото си спомням точно така [се предполага, че] се е появил испанският грип - като комбинация от два вируса, размножаващи се в една клетка на преносител...

не съм срещала никъде изследване за възможните синергични двойки на морбилния вирус и дали има такива изобщо....  
Нямах това предвид, а само съчетаното или близко преболедуване от два силни вируса, че би могло да влоши ситуацията, но твоята идея е хипотетично възможна и звучи ужасно- комбинирано въздействие на двата вируса....

Общи условия

Активация на акаунт