Морбили?!

• 363 152
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
Какво значение има %-тът, ако се разболее моето дете?
Факт е, че ваксината не е такава защита, каквато я изкарват.

Със сигурност е доста по-опасно, ако не е ваксинирано и има близки срещи от третия вид. Ние разчитаме на това, че обичайно бебетата се отглеждат добре, в среда, в която обичайно няма как да се срещнат с болни от тези болести или на места като споменатия квартал. Същото е за всички заразни болести, затова е важно да има добро покритие като условия на живот и ваксини. Виж, че винаги нещата пламват от едно и също място, вече колко години наред. Ние все се вторачваме в страните от ЕС, ама забравяме, че сме по-близо до страни, в които тези болести са обичайни.
На всичко отгоре до годинката всеки месец има някаква ваксина, става твърде много, за кое по-напред да ваксинират.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 06:40 от Andariel

# 1 066
Не пропуска да се изхили във всеки пост, весели се жената. Всеки със забавленията си.

Хиля се, защото сте смешни... и жалки...  Laughing  Цитирам официална статистика, вие ми държите сметка за нея... Прости ли сте или да...  Laughing

Официалната статистика казва 1 на 200развиват перманентна парализа, ние това изобщо не го оспорваме. Удивлява ни това, че за теб е съвсем незначителен и смяташ, че не трябва да има ваксинация против полиомелит...

Удивлявай се, колкото си искаш... Не съм казала, че е незначителен, защото на когото се случи за него е 100% вреда... Що не вземеш да четеш внимателно, вместо да се пулиш...  А теб конкретно за коя ваксина ти е жал - за живата, която парализира или за убитата, която е неефективна?  Thinking

Ти въобще виждала ли си човек преболедувал полиомелит? Дори да не е парализиран, остава с изкривени кости до живот, виждала ли си как се движи такъв човек и как изглежда?

# 1 067
Най-голямата тъпотия е, че никой не е изолирал болните деца в болницата и те са били в контакт с всички останали. А в инфекциозна болница попадат и всички бебета с разстройство и повръщане. Представям си какво им е на тези майки сега.

# 1 068
  • София

Ами няма как да стане - вьднага ще скокнат антиваксинаторки от близо и далеч да обясняват как им нарушават правата... Не е като да са разнасяли ебола - все пак, само едно бебе са убили досега, не 100...

# 1 069
Виж, че винаги нещата пламват от едно и също място, вече колко години наред...
То там ако знаеш още какви работи пламват, няма да ни остане място по тялото без ваксини  Mr. Green

# 1 070

Наследствен имунитет при варицелата дали има? Ако съм я карала аз, предала ли съм антитела на децата си и респективно, когато се сблъскат с нея дали ще я преболедуват по-леко?
Само в началото, после вече не. И да си я карал, пак няма. Просто се проявява като по-тежко заболяване - Херпес Зостер, който удря точно, когато организмът е уязвим. Ваксината има слаба защита, 60:40, ако не бъркам. С една дума, лоша работа е.

По време на бременност единствено можеш да предадеш имунитет на дете, и то, в случай, че се роди в интервала 5-7 дни преди проявата на инфекцията у майката. Иначе, картинката е съвсем противоположна:
Цитат
Най-опасен за развитие на инфекцията у бебето е периодът непосредствено преди и след раждането.
Причина за това е, че срокът от четири дни преди раждането не е достатъчен, за да се образуват антитела, които да достигнат до организма на детето и по този начин да го защитят. Също така, ако майката се разболее до два дни след раждането, има голяма вероятност новороденото да развие инфекцията след шест до десет дни.
Цитат
Ако при майката появата на обрива е 5 дни преди или 2 дни след раждането, то тогава 25 % до 50 % от новородените ще развият обрив в рамките на 5 до 10 дни след раждането. Това е една от тежките, дори в част от случаите с фатален край форми на варицелата поради факта, че през това време плодът е изложен на въздействието на вируса, но няма достатъчно време, за да получи защитни антитела от майката. Нарича се неонатална варицела или варицела на новороденото. Смъртността при нея е над 30 %, ако не се проведе лечение.
При случаите, в които обривът у майката се изяви между 6 и 21 дни преди раждането, е възможно новороденото да заболее от лека форма на варицела, тъй като има време, през което част от новообразуваните майчини защитни антитела да преминат у плода и по този начин да намалят тежестта на заболяването.

Потенциално изложени са мамите, които не са преболедували варицела, а имат дете на ясла/градина и се трудят за второ. Ако детето пипне варицела и майката се окаже неимунизирана и бременна... лоша работа.

За защитата от ваксината... Може ли да посочиш къде си го прочела това?  Shocked Варивакс е японска ваксина (има и вариация Варилрикс - за медицински лица), която също представлява жив вирус, но в отслабнато състояние. Слага се двукратно на децата от 9 м. до 4 годишна възраст, и двукратно на децата над 12 г. и възрастни, ако не са преболедували до тогава. Ваксината имунизира срещу варицела и херпес зостер.

Някой пренасял ли е със самолет Варивакс? Въобще ваксини със самолет?  Whistling

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 17:06 от amy_nka

# 1 071
  • София
Да, аз пренасях Варивакс със самолет в хладилна чанта от Испания до България преди 6 години.

# 1 072
В инфекциозна болница стаите не са ли единични? Поне в софийската са такива и децата нямат достъп едно с друго. Друг е въпросът, че майките не ги свърта на едно място и обикалят коридорите с децата, което е истинско безумие.

# 1 073
  • София

И навън си ходят. Пак заедно с децата. Имат право на това. Точно както имат право да не си ваксинират децата, имат и право да ги разхождат край болницата, из градинките и площадките на околните блокове когато се чувстват по-добре... и го правят... Не са под карантина в изолатор с ключ, най-сетне. Не пренасят ебола или нещо - просто някакви си морбили. Е, някои умират от нея, но това са подробности - все пак, не са, примерно, 100% от заразените, нито дори 90.
Пък и като ги е страх майките на бебета, да си ги държат в къщи, най-сетне! Какво е това - за тяхно удобство да нарушават правата на антиваксинаторките, не става така! Нали си имат балкони, нали си имат прозорци - кеф ти чист въздух, отваряш, кеф ти физически упражнения - на домашния фитнес-уред бебето!

# 1 074
Ми, аз имам богат опит с лежането по детски болници и в Инфекциозна редовно ги навикват да се прибират по стаите. Тази година лежахме в Токуда по време на грипа и също постоянно повтаряха да не се ходи по коридорите. А с морбили да не се изолират децата е грешка на болницата и това няма нищо общо с антиваксърите, както се опитваш да го изкараш.

# 1 075
  • София

Много даже има общо. Болестта е донесена от 2 годишно антиваксинаторско дете,. взело пример - добре де, с майка взела пример - от прехваления ЕС. И уби[ха] невинно 10 месечно бебенце. Което не е било ваксинирано по обективни причини.

Точно колкото можеш да ги принудиш да си ваксинират децата в името на общото благо, точно толкова можеш да ги принудиш да си седят по стаите антиваксинаторките (отново, в името на общото благо). за т5ях е по-удобно да си ги разхождат, за да не им цвърчат, да ги водят по площадките - и така и правят. С морбили, с варицела, със скарлатина - абе, с каквото дойде. Щото, както ми каза един такъв баща, "вече няма Т, какво ще го правя в къщи". И аз се наложи спешно да си прибера здравото бебе вкъщи. Варицела беше, ама какво от това - и скарлатина съм срещала, и какво ли не. И принципът е същия "мен какво ме интересуват другите. Имам право, ползвам го". Принципът на антиваксинаторките. Болницата няма правно основание да ги заключи против волята им. Точка. Ако си искат, всички хора без антитела в държавата могат да заразят, целенасочено - тяхна си работа. Така, както и поставянето на превантивни ваксини, които пазят не само техните деца, но и другите - примерно убитото с морбили бебенце - си е тяхна работа. И право.

# 1 076
  • София - Рим и обратно
А антиваксърите защо ходят в болница като се тръшнат болни те или децата им, питам аз? Защо не седят вкъщи да си гълтат хомеопатичните, а ходят при бебета още неваксинирани, които са на консултация в същата тая болница? М? Нали нямат доверие в медицината, в бялата мафия в лекарите-убийци и отровните ваксини. Да си седят дОма и да си правят компреси с лайка, в края на краищата, а не да се разхождат като био оръжия напред-назад.

# 1 077
Най-голямата тъпотия е, че никой не е изолирал болните деца в болницата и те са били в контакт с всички останали. А в инфекциозна болница попадат и всички бебета с разстройство и повръщане. Представям си какво им е на тези майки сега.
Кати, коментирах това.
Преди години дъщеря ми хвана стомашно-чревен вирус в болница. Няма ваксина срещу него. Кого да обвиня освен себе си, че сме били по коридорите и персонала, че не е взел необходимите мерки децата с диарии също да си стоят по стаите.
Вътреболничните инфекции са отговорност на персонала.
А бебетата, които хващат стрептококови или стафилококови инфекции още след раждането на чия отговорност лежат?
Просто няма нужда да се смесват двата казуса.

# 1 078
По повод антиваксърите:

"Майка-веган от Великобритания, която настоява синовете й да живеят живот "свободен от отрови", ще бъде принудена насила да сложи задължителни ваксини на децата си. Това стана с решение на британския Върховен съд, съобщава Independent. Делото е заведено от бащата на децата."

от тук
http://legalworld.bg/61190.britanski-syd-prinudi-majka-vegan-da- … ra-decata-si.html

# 1 079
В инфекциозна София стаите са единични, с ОБЩА тоалетна на 2 стаи. Преди години лежах там с голямото дете (без нужда), заради малумните лекари. На изпроводяк пипнах стомашен вирус, който после изкараха 4 мои роднини.

Общи условия

Активация на акаунт