Морбили?!

• 363 097
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 080
Не четох цялата тема, признавам, но:

Бебето е починало от усложнение вследствие на морбили-двустранна пневмония. Сутринта по Нова обясниха.

Аз като малка съм карала морбили, тогава не е имало ваксини за това заболяване, и съм жива.

Та мисълта ми е, че това не е смъртоносна болест и от нея принципно не се умира. Това бебе е изключение, както казах-починало е не от морбили, а от усложнение. Така, както може да почине и от усложнение вследствие грип да кажем.

Морбили е опасна най-вече за деца под година, и доктора сутринта това обясни, че тези деца трябва да сведат контактите си с външни лица до минимум. думите му бяха да ограничат всякакви контакти.

# 1 081
А защо се прави разлика между "починал от морбили" и "починал от усложнение вследствие на морбили". Ако е нямало заразяване с морбили на първо време нямаше да има и усложнение вследствие на морбили, нали така?

# 1 082
  • София
Дано само не стане епидемия и болестта да обхване цялата страна. Много жалко и тъжно за малкото бебенце. Малките дечица са много уязвими при такива болести и усложненията, които се проявяват в следствие на заболяването. Дано повече няма такива ужасни новини.

# 1 083
  • София
Ами то това му е опасното на морбилито - усложненията.

# 1 084
А защо се прави разлика между "починал от морбили" и "починал от усложнение вследствие на морбили". Ако е нямало заразяване с морбили на първо време нямаше да има и усложнение вследствие на морбили, нали така?

Ами и от грип имаше починали зимата, ако си спомняне...но това са изключения. И никой не е въвел задължителни ваксини против грип например.
Пак казвам...аз съм карала морбили в детската градина, преживява се.

А малките бебета принципно трябва да се пазят от родителите им, а не от колективният имунитет.
Защото като са мънички, всичко протича бързо и с много вероятни усложнения, знаете...

# 1 085
Ами то това му е опасното на морбилито - усложненията.

И при варицела има рязко спадане на имунитета след преболедуване, за няколко месеца. И при скарлатината, и при грип, и при какво ли още не.... при почти всяко заболяване. Морбилито не прави изключение.
Въпросът е да се реагира навреме , да се започне адекватно лечение и детето да е под наблюдение Peace
Пак казвам, при малки бебета всички болести се развиват много бързо, затова е много важно веднага да се вземат мерки, а не да се чакат. И бързо се обезводняват, и всичко...

# 1 086
  • София
Най-голямата тъпотия е, че никой не е изолирал болните деца в болницата и те са били в контакт с всички останали. А в инфекциозна болница попадат и всички бебета с разстройство и повръщане. Представям си какво им е на тези майки сега.
Кати, коментирах това.
Преди години дъщеря ми хвана стомашно-чревен вирус в болница. Няма ваксина срещу него. Кого да обвиня освен себе си, че сме били по коридорите и персонала, че не е взел необходимите мерки децата с диарии също да си стоят по стаите.
Вътреболничните инфекции са отговорност на персонала.
А бебетата, които хващат стрептококови или стафилококови инфекции още след раждането на чия отговорност лежат?
Просто няма нужда да се смесват двата казуса.

Казусът е един и същи.
Болничният персонал НЕ МОЖЕ да принуди някого да не се разхожда, няма такива правомощия. Точно както НЕ може да принуди антиваксинаторка да постави необходимите ваксини на детето си. И в двата случая става дума за лична отговорност - или, както е и в двата злучая - за безотговорност - на майката. Към детето си, но, което е по-важно, към останалите членове на обществото.

# 1 087
# 1 088
"Смъртност от морбили: 1 на 3000 в развитите страни, 1 на 5 при епидемии в развиващите се страни." Въпрос на гледна точка е ние от кои точно сме. От тук: http://nmd.bg/wp-content/uploads/2015/02/vaccines_ok-BASP.pdf

Понеже стана дума по-горе кой срещу какво е ваксиниран, вчера си погледнах картона с ваксините от 1980-1 г. /когато съм била на годинка-две/. Имам тройната ваксина ДТК /дифтерия, тетанус, коклюш/, полиомиелитна ваксина и ваксина морбили. Боледувала съм като дете от рубеола. Срещу паротит /заушка/ не съм ваксинирана. Може би, защото спират ваксинацията 1982-1986.

# 1 089
  • София - Рим и обратно
Те не си лекуват децата, не ги ваксинират, щото не било природосъобразно, разкарват си заразите, където си искат, пък после персоналът носел отговорност.

# 1 090
  • София

Бебето е починало от усложнение вследствие на морбили-двустранна пневмония. Сутринта по Нова обясниха.

Аз като малка съм карала морбили, тогава не е имало ваксини за това заболяване, и съм жива.

Та мисълта ми е, че това не е смъртоносна болест и от нея принципно не се умира. Това бебе е изключение, както казах-починало е не от морбили, а от усложнение. Така, както може да почине и от усложнение вследствие грип да кажем.

Морбили е опасна най-вече за деца под година, и доктора сутринта това обясни, че тези деца трябва да сведат контактите си с външни лица до минимум. думите му бяха да ограничат всякакви контакти.

Това бебе е било УБИТО от АНТИВАКСИНАТОРКИ (неваксинирано 2 годишно) посредством употреба на СМЪРТОНОСНО биологично ОРЪЖИЕ вирус - МОРБИЛИ. Ако антиваксинаторчето от ЕС не беше донесло морбили, бебето щеше да е живо. И "аз съм жива, значи е безопасно" е най-смешния аргумент, който може да се измисли. Определена преживяемост има и при чума. Що не вземеш да се заразиш, че да пробваш?

А идеята, че бебето или майка му са виновни, понеже не са пропъдили с пръчки европейските антиваксинатори... е, това вече е малко прекалено, не ти ли се струва? Те трябва да са свободни да си ходят на воля, да не им бараме правата, пък бебетата... ами, да ги заврем под леглото, за най-сигурно.  Rolling Eyes

Бебето се е заразило от антиваксинаторите в БОЛНИЦАТА. Дали е било под наблюдение?

# 1 091

Ами и от грип имаше починали зимата, ако си спомняне...но това са изключения. И никой не е въвел задължителни ваксини против грип например.

А малките бебета принципно трябва да се пазят от родителите им, а не от колективният имунитет.
Защото като са мънички, всичко протича бързо и с много вероятни усложнения, знаете...
Никой не е въвел задължителни ваксини за грип, защото вирусите са много и се променят и ваксината няма да е толкова ефективна. Докато при морбили не е така.
Малките бебенца се пазят от родителите им, но родителите се пазят от колективния имунитет (имунокомпрометирани родители или такива само с една ваксина например). Ако родителят се разболее кой пази бебето? Или ако бебето живее сред неваксинирани деца и възрастни, какъвто е случая с починалото 10-месечно бебе. Тогава индиректно колективният имунитет пази и малкото бебенце (ако приемем че бебетата под 13-маесечна възраст ги държим в пълна изолация и контактуват само с майка си, баща си и другите деца в семейството). Ако обаче от съвсем малки бебенца ги извеждаме сред хора, няма как да ги пазят само родителите, пази ги директно колективния имунитет.

# 1 092

Това бебе е било УБИТО от АНТИВАКСИНАТОРКИ (неваксинирано 2 годишно) посредством употреба на СМЪРТОНОСНО биологично ОРЪЖИЕ вирус - МОРБИЛИ. Ако антиваксинаторчето от ЕС не беше донесло морбили, бебето щеше да е живо. И "аз съм жива, значи е безопасно" е най-смешния аргумент, който може да се измисли. Определена преживяемост има и при чума. Що не вземеш да се заразиш, че да пробваш?

А идеята, че бебето или майка му са виновни, понеже не са пропъдили с пръчки европейските антиваксинатори... е, това вече е малко прекалено, не ти ли се струва? Те трябва да са свободни да си ходят на воля, да не им бараме правата, пък бебетата... ами, да ги заврем под леглото, за най-сигурно.  Rolling Eyes

Доста драматизираш и преекспонираш нещата. Stop Подчертаното определено звучи нелепо, нелогично и дори смешно..
И при грип смъртността е висока, потърси и ще намериш проценти...

Колкото и да се пеняваш, /разбирам, че вземаш навътре нещата/, но фактът, че под 1г. децата така и така не се ваксинират срещу морбили, си остава...от там насетне всеки си има глава на раменете и избира дали да събира бебето си с по-големи деца или не, съответно си носи последствията от рисковете...
Дори цяла БГ да е ваксинирана срещу морбили-един идеален вариант, то свободното движение на хора не може да се пренебрегне. Все ще дойде някой от страна без ваксини за морбили и ще стигнем пак до същото...

# 1 093
  • София

Никой не е въвел задължителни ваксини за грип, защото вирусите са много и се променят и ваксината няма да е толкова ефективна. Докато при морбили не е така.
Малките бебенца се пазят от родителите им, но родителите се пазят от колективния имунитет (имунокомпрометирани родители или такива само с една ваксина например). Ако родителят се разболее кой пази бебето? Или ако бебето живее сред неваксинирани деца и възрастни, какъвто е случая с починалото 10-месечно бебе. Тогава индиректно колективният имунитет пази и малкото бебенце (ако приемем че бебетата под 13-маесечна възраст ги държим в пълна изолация и контактуват само с майка си, баща си и другите деца в семейството). Ако обаче от съвсем малки бебенца ги извеждаме сред хора, няма как да ги пазят само родителите, пази ги директно колективния имунитет.

Е как така ще ги извеждат!? Ще ги държат в стаята им само!
Да се извеждат навън, независимо от здравният статус и инфекциозните болести, които разнасят, може само децата на антиваксинаторките - понеже те са екологични и болестите им и те са екологични и направо био-органични и следователно - полезни. И "по-добре да се изкарат по-раничко".

# 1 094
  • София

А идеята, че бебето или майка му са виновни, понеже не са пропъдили с пръчки европейските антиваксинатори... е, това вече е малко прекалено, не ти ли се струва? Те трябва да са свободни да си ходят на воля, да не им бараме правата, пък бебетата... ами, да ги заврем под леглото, за най-сигурно.  Rolling Eyes

Доста драматизираш и преекспонираш нещата. Stop Подчертаното определено звучи нелепо, нелогично и дори смешно..
И при грип смъртността е висока, потърси и ще намериш проценти...

Колкото и да се пеняваш, /разбирам, че вземаш навътре нещата/, но фактът, че под 1г. децата така и така не се ваксинират срещу морбили, си остава...от там насетне всеки си има глава на раменете и избира дали да събира бебето си с по-големи деца или не, съответно си носи последствията от рисковете...

Дали не драматизирам и дали не преекспонирам смъртта на бебе!?

Кое по-точно, според теб, е по-драматично от това!?
Нарушаването на правата за разходка из парковете на децата на антиваксинаторките, може би?

Всеки с глава на раменете решава дали да си извежда бебетата навън или да си ги дъежи в стаята - понеже на вън може да щъкат ходещи антиваксинаторски бомби???

Срещу "извеждането на малките деца на площадката, дори и преди възрастта за ваксиниране, е напълно безопасно, понеже ВСИЧКИ подлежащи на ваксинация деца са ваксинирани"?

Общи условия

Активация на акаунт