Морбили?!

• 363 083
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 095
И?

А за починалите вследствие усложнения от грип тази зима какво ще кажеш, кой ги е убил? Кой е виновен?

# 1 096
  • София
Да верно, стига свободни съчинения. Никой не е казал точно от кого се е заразил първия човек за БГ. Знаем, че е от Румъния. Нито знаем как точно се е заразило починалото бебе. Заразата май върви повече в цигански общества. Надяваме се по площадките всичко да е наред, хм...

# 1 097
  • Пловдив
Те не си лекуват децата, не ги ваксинират, щото не било природосъобразно, разкарват си заразите, където си искат, пък после персоналът носел отговорност.
Детето е от Столипиново, едва ли е от природосъобразност.

# 1 098
teta, ако всички, които нямат медицински пречки да бъдат имунизирани, са с положени всички задължителни ваксини няма как да стигнем до същото положение и няма как да стане епидемия. За втори път поствам това в тази тема:

Това е идеята на колективния имунитет. Ясно е, че няма как абсолютно всички да са ваксинирани, но при морбили при 95% покритие се постигат усложия, непозволяващи развитие на епидемия.

# 1 099
  • София
Да верно, стига свободни съчинения. Никой не е казал точно от кого се е заразил първия човек за БГ. Знаем, че е от Румъния. Нито знаем как точно се е заразило починалото бебе. Заразата май върви повече в цигански общества. Надяваме се по площадките всичко да е наред, хм...

Пациент 0 е известен - антиваксинаторско дете, дошло от Германия и Румъния. В коя точно от двете Европейски държави е прихванало вируса наистина не е сигурно, но има ли значение? Донесено е от активаксинаторско дете от Европейския Съюз и е прехвърлен на неваксинирано Българско бебе. Дали се е случило у дома, на площадката или в болницата, няма никакво значение. Както няма никакво значение и дали ЮАР бият нерите. Както няма никакво значение и етническата принадлежност на починалото.

И не, не бдете достатъчно нагли да кажете, че едно пукнало цигане не е особено същ=ествено - понеже е някакво си там мангалче, те без друго се плодят като зайци.

Виж, ако беше беличко сладичко розовобузо българче, особено на разхождаща зарази антиваксинаторка... тогава, може би щяхме да говорим. Ама за мангалчето недно - к'во ни пука!?

# 1 100
purpletka  , може и да си права....да няма епидемия, но това не пречи да има единични случаи и не дай си боже смъртен случай....и пак отначало се завърта дискусията.

При епидемия контактите се свиват драстично. Дори при грипна епидемия, При всяка важат едни правила, за да се ограничи, доколкото е възможно, разпространението на болестта.

Аз съм от страхливите и дори при грипната епидемия тази година си бях спряла детето от градина. За времето на епидемията не е ходил по молове, обществени мести, не сме правили рожден ден...
Сега, не казвам, че всеки трябва като мен да действа, но при епидемия, каквато и да е тя, е силно препоръчително посещенията по обществени места да се ограничат. Задължително не е, защото няма как да задължиш всички.

Някой в началото се чудеше дали да води бебето на кръщене или на гости в Пловдив при бабите. Не бих се чудила изобщо - малко бебе-Пловдив-епидемия от морбили-неваксинирано - отговорът на чуденката се набива от самосебе си-НЕ!

# 1 101
  • София
Много двойни стандарти, ама много. Направо е обидно!  Shocked
Значи, ако не дай си боже, някое дете пострада след ваксина и се изпишат куп непроверени глупости в медиите, случаят не е преекспониран. Но когато има смъртен случай от ваксинопредотвратима болест на фона на увеличаващия се брой заболели и на фона на 17 починали от същото в Румъния, тогава се ПРЕЕКСПОНИРА, така ли?
Очевидно е защо има ваксина за морбили, смъртните случаи го доказват, мисля. Но в 21 век да си говорим глупости как не било нищо особено морбилито и колко лесно се изкарвало, е изключително цинично.

# 1 102
Кати, става въпрос за ограничаване на вътреболнична инфекция. Никой не говори здрави деца илу привидно здрави, защото има инкубационен период, да не се извеждат по градинките, когато са си вкъщи.
Как да няма значение дали в разгара на епидемия в болницата вземат мерки за изолирането на болните?
По същата логика пациентите с ебола е трябвало да бъдат смесени с останалите болни.
Дали антивакс са виновни по никакъв начин не оправдава липсата на мерки от мед.персонала.

Съгласна съм с последния пост на Тета.
Моето дете ще ходи най-вероятно на състезание в Пловдив юни и започнах да се замислям дали да не го пропуснем.

# 1 103
teta, то да няма епидемии би било повече от прекрасно. Ако има достатъчно покритие с ваксина, болният човек няма да може да достигне кой знае колко неваксинирани хора в периода преди да се появят симптомите. Т.е. потенциално в този период няма да зарази други хора.
Колко можеш да свиеш контактите в градски условия? Все трябва да идеш до магазина да напазаруваш. Ако нямаш близки на разположение може баш в най-голямата епидемия да ти се наложи да идеш минимум до кварталния супермаркет и плод-зеленчук заедно с новороденото, защото няма кой друг да я свърши тази работа.
Идеята да се пази бебето и да се ограничат всякакви контакти в първата година от живота му е прекрасна, ако живееш на село и си имаш градинка. Когато си в града е невъзможно.
П.П. Мъжът ми е лекар, за да спазим условието да пазим бебето през първата година или по време на епидемия, какво, той да спре да лекува хора ли?

# 1 104
Пърплетка, не говорим за излизане по спешни нужди. Като гледам що народ се изсипва по молове и детски кътове събота и неделя, не е баш от зор за пазаруване за насъщния или ходене на лекар.
Скрит текст:
След като моето прихвана стомашния вирус от болницата по лекари винаги я водя с маска. Като лежим в болница, не давам да напуска стаята. Ако се наложи, пак слагаме маски. Ако аз излизам от стаята, слагам маска и като се върна, я хвърлям. Дезинфекцираме ръце постоянно. В София поне има някои места, където има единични стаи и така се намалява рискът от хващанр на нещо допълнително.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 15:03 от Пролетен дъждец

# 1 105
Дъждец, за болниците реален случай:
Влизаме с грип, настаняват ни в стая с дете, което е на края на лечение от пневмония. Ако ние заразим детето, което и без това е с паднал имунитет? Без коментар Crazy
Изписват детето и на негово място настаняват друго с вирусна пневмония. Ако то зарази нас? Без коментар.
Единични стаи няма. Молих се за ВИП стая, в която да ни изолират-нямало. Ами събрах партакешите за 5 минути и си тръгнахме.

Всеки трябва да си пази детето Naughty Лично аз не разчитам нито на болничен персонал, нито на колективен имунитет, нито на нищо, освен мен Stop

purpletka , аз ходих с маска на работа по време на грипната епидемия, заради детето-да не прихвана и да го заразя. Като има желание, има и начини. другото са оправдания. И да, ограничавала съм моето като беше мъничко, от контакти....в градинките, пеша в център, без контакт с хора, без заведения и т.н....

Всеки си преценява, но и си носи последствията...сори , че се повтарям.

# 1 106
Пърплетка, не говорим за излизане по спешни нужди. Като гледам що народ се изсипва по молове и детски кътове събота и неделя, не е баш от зор за пазаруване за насъщния или ходене на лекар.
Напълно съм съгласна, не споря, просто давам пример че в градски условия нещата са по-скоро препоръчително, отколкото постижими. Защото точно в тези случаи от нормалното ежедневие, дори в условията на неограничено движение на хората от една държава в друга, колективния имунитет би сработил.
И ние ограничаваме контактите, когато се налага, но човек в града няма как да живее в пълна изолация. Това с моловете и детските кътове изначално не го разбирам.

# 1 107
  • София - Рим и обратно
Бебетата в Италия, които се заразиха, пипнаха морбили точно в болницата при регулярни посещения за консултация. Великите антиваксърки решили да отидат и те да си полекуват децата, като им опряло яйцето, що пък не, нали имат права.

# 1 108
  • София
Кати, става въпрос за ограничаване на вътреболнична инфекция. Никой не говори здрави деца илу привидно здрави, защото има инкубационен период, да не се извеждат по градинките, когато са си вкъщи.
Как да няма значение дали в разгара на епидемия в болницата вземат мерки за изолирането на болните?
По същата логика пациентите с ебола е трябвало да бъдат смесени с останалите болни.
Дали антивакс са виновни по никакъв начин не оправдава липсата на мерки от мед.персонала.

Съгласна съм с последния пост на Тета.
Моето дете ще ходи най-вероятно на състезание в Пловдив юни и започнах да се замислям дали да не го пропуснем.

НЯМАТ ПРАВО да вземат каквито и да било мерки. Разбираш ли? Нямат ПРАВО. Единственото, което могат да направят, е да ПОМОЛЯТ хората да си стоят по стаите. С епидемия или без. Да ПОМОЛЯТ. Както единственото, което могат да направят, е да ПОМОЛЯТ майките да спазват имунизационния календар. Да ПОМОЛЯТ. И в единия, и в другия случай. И, също така, и е единия, и е другия случай случай антиваксинаторките могат да им кажат (любезно) гледайте си работата, аз знам по-добре кое е добро за детето МИ, страх ме е от ваксините, не го свърта в стаята. Другите не ме интересуват, не съм ДЛЪЖНА да ме интересуват. Персоналът няма право нищо, ама нищо да направи. Нито може да ги застави да не излизат - по коридорите, в двора, в кварталната градинка - нито може да ги изхвърли от болницата. Просто нищо - така, както не може и да ги принуди да си ваксинират децата, вместо да разхождат бомби със закъснител.

# 1 109
Айде стига с това "антиваксърки"...нали сте наясно, че има неваксинирани по медицински причини, освен по желание?

Общи условия

Активация на акаунт