Морбили?!

• 362 974
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 215
  • в кукувиче гнездо
И как става колективен имунитет? Хайде, кажи на тук по-простите.

# 1 216
От кранчето на чешмата не тече топла вода. Това е илюзия. И аз ще дам всичката си страст и енергия, за да ви убедя в това! ЗАЩОТО МИ Е ВАЖНО!

# 1 217
  • в кукувиче гнездо
Погледнах й набързо профила, и просто няма смисъл... Изявена ангиваксърка, био майка.... Зарежи, не ми отговаряй изобщо.

# 1 218
Писах го вече... Ако ти се чете се върни го прочети...

Някой тук се чекнеше за вариолата... Твърдението за вариолата е от ето този човек - полк. доц. Камен Сотиров Плочев

Образование
Завършил магистърска степен по медицина в Медицинска академия, София през 1975 г. Придобива образователна и научна степен доктор през 1995 г., а научно звание доцент през 2001 г. Научна степен "Доктор на медицинските науки" през 2011. Научно звание професор през 2012 г. Има завършени специализации в Германия, Белгия, Холандия и др.
Професионален път
Преподавател по епидемиология и инфекциозни болести във Военна болница–Русе (1979-1980 г.). Клиничен ординатор по инфекциозни болести във ВВМИ (1980-1984 г.). Преподавател по инфекциозни болести във Военна болница - Русе (1984-1985 г.). Асистент в Инфекциозна клиника – ВВМИ (1985-1988 г.). Заместник-началник на Инфекциозна клиника (1988-1991 г.). Заместник-началник (1991-1994 г.) и началник на Центъра по имунология към ВМА (1994-2000 г.). Началник на Клиниката по инфекциозни болести при ВМА - 2001 до момента.
Членство
Проф. д-р Камен Плочев е член на Съюза на учените в България, Научното дружество по имунология, Научното дружество по инфекциозни болести, Международното общество по СПИН и Международната асоциация по клетъчен анализ, Европейското дружество по инфекциозни болести.
Други данни
През 2000 г. проф. д-р Плочев е избран за член на Националния експертен съвет по СПИН и полово предавани болести, както и за член на Европейското дружество по инфекциозни болести и микробиология. Проф. д-р Плочев има научни публикации и монографии по проблемите на особено опасните инфекции, СПИН, Грип, Биологично оръжие и имунитета.

От интервю с полк. доц. Камен Сотиров Плочев:

"Инфекциозните болести представляват форма на борба между два вида организми: макро организмът, който сме ние и микро организмът, който иска да оцелее. И двата работят на принципа масовост: ние притежаваме милиарди имунни клетки, те са много като нападатели. И в хода на еволюцията и двата са намерили начини да унищожават другия. С въвеждането на социалната дейност имунизация, която е продукт на еволюцията, ние не играем честно спрямо микроорганизмите. Микроорганизмите обаче притежават собствени механизми за защита и намериха други начини и средства да заобиколят нашите методи за борба с тях и да ни ударят по начин, който е много болезнен, тъй като е необичаен. 

Ето пример с вариолата - едрата шарка. Тя беше характерно заболяване за човека. Болестта тръгва от кравите, заразява хората, след което в средата на 18в. се превръща в пандемия за човечеството. Изобретена е ваксината и тя започва да се прилага масово в света. На 1 май 1980г. СЗО официално обяви, че няма повече вариола, защото е изкоренена в целия свят. Е, къде отиде този вирус? Все пак още не е доказано човечеството да е овладяло умението да унищожи каква да е форма на живот.

Вирусите на едрата шарка отидоха в маймуните. По напълно неизвестен досега начин, от маймуните попадна в прерийни кучета и миналата година бе публикуван доклад в САЩ, че 30 деца са заразени с вариола от прерийни кучета. Стана страшно, защото признахме, че вариолата се е върнала в човешката популация, но много видоизменена. А ние вече нямаме имунитет, защото сме прекъснали имунизацията през 80-та година. Хората родени след това са обречени да умрат, ако вариолата отново се върне. А тя вече се върна, затова трябва да се постараем да не се разпространи. Говоря като човек, който цял живот се е занимавал само с инфекциозни болести."

# 1 219
  • в кукувиче гнездо
Начи сега аз на някакъв Сотир Плочев от Русе трябва да вярвам, а не на СЗО? Мнооого несериозно, ама много. Аз никъде не съм чела едрата шарка да се е върлана, да, нейният щам се пази нейде по света. Няма да се учудя и терористи да разполагат с него. 

# 1 220
И аз това питам. Отделно от листовката става ясно, че изграждане на антитела не е съвсем равнозначно на ефикасност на ваксината. Тоест 98% развиват антитела, но ефикасно предпазени може да са още по-нисък процент.
Да не говорим, че Мангъра в едно интервю каза, че една доза била достатъчна, в друго че не била. Все ставаше въпрос за деца сега, тоест няма оправдание за различието на ваксините, за които беше писала Диана.
От цитираните данни от листовката, става ясно че определен (малък - 2%) процент от ваксинираните не изграждат изобщо антитела. Ето как ваксинирани боледуват - те са от тези 2% неизградили антитела, защото медицината не е точна наука и няма как имунитетът на всички да действа еднакво. Ако обаче се покрие минимума от 95% от населението с ваксина и от тях 98% развият антитела няма как да се случи епидемия, което всъщност е крайната цел на занятието. Като няма епидемии, няма разпространение на една зараза, респективно тя изчезва с хода на времето.
Всеки вирусолог отчита, че от тези 98% развили антитела е възможно някой да се разбилее, защото медицината не е точна наука, но благодарение на това, че вече има развити антитела няма да прекара заболяването тежко и няма да получи усложнения.
От листовката също става ясно, че след две години някои от ваксинираните губят тези антитела, затова следват и реимунизациите.

# 1 221
Интересно ми стана и на мен това с прерийните кучета и вариолата
Предполагам е възможно, но не съм го чула
Тука пише за тероризма https://www.cdc.gov/smallpox/bioterrorism/public/threat.html
http://www.who.int/csr/disease/smallpox/en/

# 1 222
Писах го вече... Ако ти се чете се върни го прочети...

Някой тук се чекнеше за вариолата... Твърдението за вариолата е от ето този човек - полк. доц. Камен Сотиров Плочев

Образование
Завършил магистърска степен по медицина в Медицинска академия, София през 1975 г. Придобива образователна и научна степен доктор през 1995 г., а научно звание доцент през 2001 г. Научна степен "Доктор на медицинските науки" през 2011. Научно звание професор през 2012 г. Има завършени специализации в Германия, Белгия, Холандия и др.
Професионален път
Преподавател по епидемиология и инфекциозни болести във Военна болница–Русе (1979-1980 г.). Клиничен ординатор по инфекциозни болести във ВВМИ (1980-1984 г.). Преподавател по инфекциозни болести във Военна болница - Русе (1984-1985 г.). Асистент в Инфекциозна клиника – ВВМИ (1985-1988 г.). Заместник-началник на Инфекциозна клиника (1988-1991 г.). Заместник-началник (1991-1994 г.) и началник на Центъра по имунология към ВМА (1994-2000 г.). Началник на Клиниката по инфекциозни болести при ВМА - 2001 до момента.
Членство
Проф. д-р Камен Плочев е член на Съюза на учените в България, Научното дружество по имунология, Научното дружество по инфекциозни болести, Международното общество по СПИН и Международната асоциация по клетъчен анализ, Европейското дружество по инфекциозни болести.
Други данни
През 2000 г. проф. д-р Плочев е избран за член на Националния експертен съвет по СПИН и полово предавани болести, както и за член на Европейското дружество по инфекциозни болести и микробиология. Проф. д-р Плочев има научни публикации и монографии по проблемите на особено опасните инфекции, СПИН, Грип, Биологично оръжие и имунитета.

От интервю с полк. доц. Камен Сотиров Плочев:

"Инфекциозните болести представляват форма на борба между два вида организми: макро организмът, който сме ние и микро организмът, който иска да оцелее. И двата работят на принципа масовост: ние притежаваме милиарди имунни клетки, те са много като нападатели. И в хода на еволюцията и двата са намерили начини да унищожават другия. С въвеждането на социалната дейност имунизация, която е продукт на еволюцията, ние не играем честно спрямо микроорганизмите. Микроорганизмите обаче притежават собствени механизми за защита и намериха други начини и средства да заобиколят нашите методи за борба с тях и да ни ударят по начин, който е много болезнен, тъй като е необичаен. 

Ето пример с вариолата - едрата шарка. Тя беше характерно заболяване за човека. Болестта тръгва от кравите, заразява хората, след което в средата на 18в. се превръща в пандемия за човечеството. Изобретена е ваксината и тя започва да се прилага масово в света. На 1 май 1980г. СЗО официално обяви, че няма повече вариола, защото е изкоренена в целия свят. Е, къде отиде този вирус? Все пак още не е доказано човечеството да е овладяло умението да унищожи каква да е форма на живот.

Вирусите на едрата шарка отидоха в маймуните. По напълно неизвестен досега начин, от маймуните попадна в прерийни кучета и миналата година бе публикуван доклад в САЩ, че 30 деца са заразени с вариола от прерийни кучета. Стана страшно, защото признахме, че вариолата се е върнала в човешката популация, но много видоизменена. А ние вече нямаме имунитет, защото сме прекъснали имунизацията през 80-та година. Хората родени след това са обречени да умрат, ако вариолата отново се върне. А тя вече се върна, затова трябва да се постараем да не се разпространи. Говоря като човек, който цял живот се е занимавал само с инфекциозни болести."

Стелт, нима признаваш, че имунитет се създава с ваксини?

# 1 223
Аз намерих друго за прерийните кучета - че боледуват от някаква шарка и се изследва дали въобще могат да се заразят от вариола. Не намирам деца да са заразени с вариола от тези кучета.

"This study examines if Black-tailed prairie dogs can become infected with O. variola "

от тук

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23809939

# 1 224
  • Куциндрел
Плочев казва, че имат 30 000 ваксини против вариола за всеки случай.
Никъде не твърди, че ваксините не предпазват или не създават имунитет.
Казва, че и пазения вирус вариола може да се използва за биологично оръжие.
Не бих вярвала на цитирано от антиваксър.

# 1 225
  • в кукувиче гнездо
http://www.riokoz-vt.com/vaksini.htm
ето малко по-подробно за ползата от ваксините. Имало е идея до 2010 г дасе заличи и морбилито от лицето на земята, но заради пробиви в колективния имунитет, и такива като Стелт, явно нещата няма да се получат. И ще се върнем в древността. Недай си Боже да се завърне едрата шарка, толкова хора не са ваксинирани...

# 1 226
Хм, заради твърденията на д-р Плочев (сатията е премахната или поне аз не я намирам в оригинал, а само в антиваксърски цитати) ВМА са закупили превантивно 30 000 ваксини срещу вариола. Звучи като някой яко да се е нагушил и да е изкупил изостаналите от 1900 и Балканската партиди. Интересно за ебола защо не са закупили ваксини, като там поне случаи има. И за тия 30-ина деца (интересно тук се знае точната бройка на всяка шарка, там за вариола са +/-), заразени с вариола в Щатите не намирам информация, ако някой намери, ще съм благодарна.

# 1 227
Да и аз ще съм благодарна да прочета за заразени с вариола деца - щото ми се струва, че ако такова нещо се случи, няма как да бъде пропуснато по новините, а аз не съм чула подобно нещо. Peace

# 1 228
  • Куциндрел
Да и аз ще съм благодарна да прочета за заразени с вариола деца - щото ми се струва, че ако такова нещо се случи, няма как да бъде пропуснато по новините, а аз не съм чула подобно нещо. Peace
Разбира се, че няма да се пропусне такава новина да се съобщи в света. Пък и да започнат пак с ваксинацията. Flutter
Каква е била новината в САЩ, какво е разбрал нашенския професор и казал и накрая какво е излязло в антиваксерското общество. Въобще, майка плаче - грамофон свири.

# 1 229
Тука стана съвсем като приказките на Шехерезада!  Grinning Егото на някои хора е безгранично!

Общи условия

Активация на акаунт