Морбили?!

• 367 089
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 455
Нашият лекар каза, че ваксина може (не е задължително) да отключи автоимунно заболяване
Разбира се, те са си написани в листовката. Например отключнане на синдром на Уест, който всъщност е някакъв вид епилепсия в листовката на Хексацима. 

Автоимунни ей така по принцип може да не звучи страшно, но всъщност е кошмарно, когато се срещнеш с някое конкретно. Например точно ваксината MПР в 1:40000 случи води до тромбоцитопения, а аз много добре знам какво е да имаш 2 тромбоцита в кръвта вместо 200 и да се лекуваш с конски дози кортикостероиди месеци наред, които после да пиеш цял живот. Тези неща трябва да се казват, а не човек да ги разбира, чак след като се разболее.

# 1 456
  • В тъмната гора.
Да, шарките нямат специфично лечение и са възможни усложнения, ако имунитета е нисък.
Моят син, на осмия ден от варицелата не се подобряваше, температурата не спадаше и лекарката се принуди да му пусне доза имуновинин венозно. Само за около пет часа състоянието му се подобри неимоверно, температурата изчезна,  а три дена след това беше изписан.
Много неприятни са шарките като заболяване, много.

# 1 457
Аз пак ще се зачудя защо в България не изписват ацикловир за варицела, при положение че помага? В други страни дори има под формата на сироп за деца и я изкарват много леко - с по три пъпки и без температура.

# 1 458
  • София
Дори не знаех, че има такова нещо.
Явно за всяко нещо си има цена. В този смисъл, сега хората живеят доста по-дълго, отколкото преди век-два, но за сметка на това си $имаме$ Алцфаймер, Паркинсон и всякакви дегенеративни заболявания, защото навремето хората чисто и просто не са достигали възрастта, в която да се проявят.
Има го моментът и с по-добрата диагностика, често и хипердиагностиката. Казва се, че сега имало повече деца с аутизъм и т.н. Ми, има, защото сега се диагностицират по-точно. По времето, когато ние бяхме деца тези деца са били класифицирани в по-тежките случаи основно като умствено изостанали, а в по-леките като темерутите и трудноприспособимите в клас. Дискелсиците бяха просто мързеливи, на които не им се учи, а тези с хиперактивност и*или дефицит на внимание като невъздържани, на които само им дай да търчат и топка да ритат и да дразнят учителката.

# 1 459
  • град-държава
Нашият лекар каза, че ваксина може (не е задължително) да отключи автоимунно заболяване
Разбира се, те са си написани в листовката. Например отключнане на синдром на Уест, който всъщност е някакъв вид епилепсия в листовката на Хексацима.  

Автоимунни ей така по принцип може да не звучи страшно, но всъщност е кошмарно, когато се срещнеш с някое конкретно. Например точно ваксината MПР в 1:40000 случи води до тромбоцитопения, а аз много добре знам какво е да имаш 2 тромбоцита в кръвта вместо 200 и да се лекуваш с конски дози кортикостероиди месеци наред, които после да пиеш цял живот. Тези неща трябва да се казват, а не човек да ги разбира, чак след като се разболее.
Конкретно за отключена тромбоцитопения, аз лично знам за повече от 2-3 случая.
Парализа временна и постоянна на долни крайници след трети и четвърти поставен Пентаксим, също повече от 2 случая.
А когато се случва в кръга, в който общуваш това не говори за просто някакви си инциденти.
Аз не познавам ангиваксъри лично. Да се разбира хора, които са отказали ваксини още от родилно. Всички, които познавам ( става въпрос за няколко деца ) са спрели да поставят ваксини след рекция по-сериозна от висока Т или настъпило заболяване. Аз самата не съм против ваксините. Против съм БГ имунизационния календар. За мен е напълно компрометиран, само заради фигурирането на Синфлорикс и ХБ в родилно като задължителни ваксини. Както и множеството пъти на поставяне - брой убождания. Липсата на избор на моновалентни ваксини.
Да не сповенавам за ЛЛ, които са през месец на симпозиуми, които се организират от производителите на ваксини. Разбирайте ядене, пиене, хотели и почивка напълно безплатно за личните лекари, които не са нищо повече в повечето случаи от едни лобисти.

# 1 460
Дори не знаех, че има такова нещо.

Повечето хора не знаем за повечето гадни болести, докато лично ние или някой близък не се разболее. Тогава, щеш не щеш, започваш да научаваш и други гадни, но непопулярни факти, като например възможните усложнения след ваксини. Защото, когато заболееш, тръгваш да търсиш причина и без искаш, за своето си заболяване узнаваш, че ваксината се счита за възможна причина за отключване на съответната болест, но ако не се разболееш, няма никога да разбереш, при това говоря за медицински източници, а не за спиралата и духовно здраве.
пп: случаят на тромбоцитопения, за когото говоря, със сигурност не е от ваксина, но понеже имам личен опит, споделям тази информация, която между впрочем е достъпна и на български в надеждни сайтове.

# 1 461
"Статията" от 24 часа и нередактиран текст, написан от преподавател по инфекциозни болести с посочени всички доказващи тезата му медицински източници от изследвания. Чети, ама не по диагонал.

Ти успя ли да намериш посочените от доктора медицински източници от изследванията, които да ти докажат безвредността на ваксините?  Аз се опитвах още преди време, но не успях.
Ако си успяла, би ли ми дала линкове, моля!

Ако  ми покажеш и направено проучване на кумулативното въздействие (както краткосрочно, така и дългосрочно ) на ваксините, които са по график, ще съм ти още по-благодарна.

Между другото да спомена, когато бяхме в болница с малкия, със съмнения за автоимунно (тогава аз не бях направила връзка с ваксините), но ми направи впечатление, че доцентите и лекарите, които се опитваха да го диагностицират ми задаваха все един и същи въпрос - ваксиниран ли е, с кои ваксини и кога, аз им отговарях, те не го отразяваха никъде, следващата визитация, при следващите специалисти въпроса се повтаряше. Когато аз се интересувах, обаче, имат ли връзка ваксините със състоянието на синът ми - те мълчеха. Аз си направих своя извод, за съжаление по трудния начин.

Мishel, ясно е, че са неприятни, спор няма, въпроса обаче е - кое е по неприятно и опасно - болестта или ваксината

# 1 462
Някой тук се беше изказал, че децата с астма са пренебрежимо малко. И аз така си мислех преди, дори не ми се струваше особено сериозно заболяване, докато малката ми дъщеря не започна да прави бронхоспазъм през месец-два. Тогава се оказа, че около мен има повече от пет познати деца с астма, но аз просто не съм ги забелязвала, не съм разговаряла с родителите. Често докато не се случи нещо на нас изобщо не го виждаме.

# 1 463
  • София
Докторите питат всички майки в болницата дали децата са ваксинирани. И мен ме питаха, просто питат по протокол, независимо с каква диагноза си.

# 1 464
  • София - Рим и обратно
Да, те и в училище изискват имунизационен статус, ма не щото нещо конспиративно крият .

# 1 465
  • София
Искат, за да знаят какъв е статусът. Сестрата може да си изпраща бележки колкото си иска, че детето няма ваксината Х, но нищо не може да направи. Не може от училище да бъде отписано дете заради липса на ваксини - една или няколко, защото образованието е задължително. Но в ДГ и яслите вече нещата стават други, защото са социална услуга.

# 1 466
  • Вече в моята си приказка...
Но в ДГ и яслите вече нещата стават други, защото са социална услуга.
Стига вече с тази социална услуга. Да, за яслите съм съгласна, както и за първа и втора /дори може би и трета/ група в градините, но откакто стана задължителното възпитание в четвърта /за 6-годишните/ група в ДГ, за каква социална услуга можем да говорим! Четвърта група си е един вид първи клас...

# 1 467
  • София
Стига вече с тази социална услуга. Да, за яслите съм съгласна, както и за първа и втора /дори може би и трета/ група в градините, но откакто стана задължителното възпитание в четвърта /за 6-годишните/ група в ДГ, за каква социална услуга можем да говорим! Четвърта група си е един вид първи клас...
Услугата Държавна детска градина е субсидирана, иначе няма как таксата да е 60 лв. Така че това определя соц. й характер. Задължителни са подготвителните групи, но и без тях може да се започне първи клас. А същите могат да се карат и в училище.

# 1 468
  • София

Ще имаш много здраве за трета и четвърта група - там пак е социална услуга. Могат да не ти вземат детето, ако няма ваксини, а ти ще отидеш и ще си го запишеш в училище - там вече няма как да го върнат, защото е училище. И в частна градина няма да го вземат, ако няма ваксини. Е, за една-две-три едва ли ще направят проблем, ако детето е с някакво заболяване също едва ли ще е проблем, че е без ваксини, но здраво дете без ваксини няма да запише никой директор, защото другите родители ще са адски недоволни.

# 1 469
Съчувствам на всеки, който е  претърпял постваксинална компликация, но трябва да се разбере едно неще: Ваксините за вирусните инфекции са базирани на отслабена популация живи вируси, които сами по себе си не би трябвало да създават тежки усложнения, но все пак са вируси, освен това е важно и какви са добавките към тях, които сами по себе си може да са опасни. И винаги самото заболяване е много по-агресивно и рисково за увреждане отколкото ваксината. Ако дете реагира с усложнение на ваксина, то представте си какви биха те в случай на разгърната болест.
Ацикловира или Зоовиракс се използва за лечение на Варицела, херпес Зостер както и обикновената херпетична инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт