Морбили?!

• 366 925
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 485
Ивет полиомиелитната ваксина е под формата на капки, а не чрез директно вътремускулно инжектиране, точно по същия начин настъпва и инфектирането. Сега сама ми кажи защо в единия случай се развива имунитет, а в другия болест.
Ивет лигавичните бариери не са бариери за агресивна масивна инфекция. Ваксините са ОТСЛАБЕНИ живи вируси, техниката на отслабване е различна, за различните видове, количеството им е също малко, но достатъчно да тригерира имунната система на здрав човек и той да си изработи защитни антитела. Ако обаче се приложи на болен човек, тя не успява да се справи с двойното натоварване и стават бели.
И за информация - вече се създава и антималарийна ваксина. Сега очаквам и за Зиkа ваксина да се появи на пазара. Разберете крайна дума има статистиката на смъртност/инвалидизация/ предпазени с доживотен имунитет. Лечението на тежка инфекциозна болест е уравнение с много неизвестни и голям риск за загуба на живот, както и материални средства. Ако това уравнение може да се реши с една ваксинация, си заслужава усилието тя да се създаде и приложи. За сега няма по-добра профилактика освен непалската перспектива, която както отбелязох, също не е без риск.

# 1 486
  • град-държава
Аз съм много разбран човек даже и нямам никакъв проблем нито претенции към ваксиниращите с всичко и срещу всичко. Може ли обаче да получа същото разбиране, когато се запозная с  листовката да имам право да реша, дали да кажа да, или не?

# 1 487
  • София
Точно толкова, колкото и в болницата. Подписваш информирано съласие, защото в противен случай ще има да чакаш за планов прием, докато се гътнеш. В частната болница ще са любезни като в хотел, но дотам ще е изборът ти. Нататък на практика нямаш пълен контрол дали да се съгласиш или да не се съгласиш, ако искаш да се свърши работа. Винаги можеш да си тръгнеш, вярно е, но съвсем на свой риск и те си измиват ръцете.

# 1 488
  • град-държава
 Peace

Последна редакция: сб, 15 апр 2017, 01:59 от Vermilion`

# 1 489
  • София
Нещата не се изчерпват с едно раждане. говоря за планов прием, не за раждане. Раждането си е раждане - щат-нещат, всенякъде ще те приемат, няма да те оставят да раждаш на улицата. То и в родилното си подписала информирано съгласие и последствията са за  теб. Изобщо, веднъж попаднеш ли като пациент в здравната система, си именно пациент - букварно трябва да търпиш и всиичко е за твоя сметка. Същото е и с ваксините  - можеш да откажеш, ама не съвсем.

# 1 490
Ивет полиомиелитната ваксина е под формата на капки, а не чрез директно вътремускулно инжектиране, точно по същия начин настъпва и инфектирането. Сега сама ми кажи защо в единия случай се развива имунитет, а в другия болест.
Скрит текст:
Ивет лигавичните бариери не са бариери за агресивна масивна инфекция. Ваксините са ОТСЛАБЕНИ живи вируси, техниката на отслабване е различна, за различните видове, количеството им е също малко, но достатъчно да тригерира имунната система на здрав човек и той да си изработи защитни антитела. Ако обаче се приложи на болен човек, тя не успява да се справи с двойното натоварване и стават бели.
И за информация - вече се създава и антималарийна ваксина. Сега очаквам и за Зиkа ваксина да се появи на пазара. Разберете крайна дума има статистиката на смъртност/инвалидизация/ предпазени с доживотен имунитет. Лечението на тежка инфекциозна болест е уравнение с много неизвестни и голям риск за загуба на живот, както и материални средства. Ако това уравнение може да се реши с една ваксинация, си заслужава усилието тя да се създаде и приложи. За сега няма по-добра профилактика освен непалската перспектива, която както отбелязох, също не е без риск.

В България от десет години се използва убита инжекционна полиоваксина, като преди няколко години дори вече не е моноваксина, а в комбинация под формата на Пентаксим или Хексацима... Не зная от къде идваш с тези остарели данни... Също така, точно живата полиоваксина заразяваше с полиомиелит и осакатяваше хората... В някои държави още не могат да се отърват от епидемиите с ваксинален щам полио...

# 1 491

Полиоваксината вече не е на капки, именно защото е довела до много случаи на заразяване.

# 1 492
  • град-държава
 .

Последна редакция: сб, 15 апр 2017, 01:58 от Vermilion`

# 1 493
  • София
Информиран не означава разбиращ, обаче. Любезно те информират и ти си решаваш, а после ти вадят листчето и казваат "ми, тя сама се отказа от процедурата - рисковете са за нейна сметка". Ти всякак освобождаваш болницата, то затова така са направени информираните съгласия. Да не мислиш, че някой сън не е  спал, за да ги напише в полза на пациента? И в държавната никой няма да ти се скара - просто няма да те приемат. В частната поне ще ти вземат парите.

# 1 494
  • град-държава
Така да бъде, няма да споря. Както казах, аз в държавна болница не съм влизала от години. А за отказ от медицинска намеса не съм подлежала на санкции в нито един случай и съм получила грижите и лечението, за които съм била там. И всеки един трябва да си получите парите срещу труда си. Аз също държа да си взема парите срещу същия.

Последна редакция: пт, 14 апр 2017, 23:27 от Vermilion`

# 1 495
И аз раждах в частна болница и когато ме приеха изрично ме попитаха ще се слагат ли ваксини на бебето. Иначе болница като болница, кусури много, ама да не разводнявам темата...

# 1 496
  • София
И в държавната няма да те санкционират, да не мислиш, че ще тръгнат насила да ти правят добро? щом не искаш да ти правят нещо, никой няма да те кара 0 свободен си да станаш и да ти тръгнеш. Не зная колко си чела информираното съгласие, което си подпиисала, но едва ли е по-хлабаво от тези в държавните болници. Дори е по-вероятно частната да си остави повече вратички. И там подпиисваш информираното съгласие в момента на приемането, иначе няма да те приемат. каквото и да решиш, отговорността си е твоя.
И нямам предвид ваксини за бебето и раждане. опирането до болница не е само за раждане и ваксини на бебе.

# 1 497
  • град-държава
Когато отказвам ваксини и подписвам информирано съгласие, подлежа на санкции и глоби.

# 1 498
  • София
Да, и хем подлежиш на санкции, хем отговорността за последствията от ваксината са за теб. Затова казвам,че веднъж човек мине ли в ролята на пациент, няма отърване.

# 1 499
Истината е, не си застрахован от нищо нито ако сложиш ваксина, нито ако не сложиш. Трябва обаче и у нас, както и в целия цивилизован свят ваксините да са препоръчителни, а не задължителни. Аз и двата пъти като раждах подписах информираното съгласие без да го чета, защото те искам да се натоварвам излишно. Ако има да става нещо ще стане. Нито пък съм толкова специална да извикат юрист за да промени клаузите, понеже на мен не ми харесват. Любезно ще ми предложат да си избера друга болница. Ваксини сложих защото са задължителни. Ако не бяха щях да си избера само срещу полиомиелит и срещу тетанус и то моноваксини. Другите болести не ми се виждат толкова страшни. Не ме е страх от неваксинирани деца, моите нали са ваксинирани и да се разболеят от дадена болест, поне на теория би трябвало да я изкарат леко. Какъв и проблем да възникне за лекарят е важно да не е по негова вина и стриктно да е спазил медицинският стандарт. Всички последици са за родителите и детето. Поне да имаше фонд за пострадали от ваксини, а то нищо. Оправяйте се както можете.

Общи условия

Активация на акаунт