Морбили?!

• 366 913
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 575
Мира, в българското общество и природа, ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ, няма място за идеала "право на избор". Иначе ще стане "ужасна картина". Имаме цигани, имаме бездомни кучета и котки, имаме и селяни, имаме съсипано здравеопазване, мизерен градски транспорт, и най-вече непобедим бай-ганьовски дух. Просто ще стане опасно ако се даде право на избор на по-големия процент население. 90% от населението ни слуша чалга. Ако тези 90% трябва да избират, представи си какво ще стане с колективния имунитет. Както баба ми казваше - "ужасна картина".

С нетърпение чакам да направят още задължителни ваксини, по възможност срещу грип, ЧПВ, ебола, дори ХИВ...  Mr. Green 

absurT, никаква представа нямаш хората, с които се срещаш ежедневно дали са ваксинирани... Ако държиш да не се смесваш, Аполо и право нагоре...  Mr. Green

# 1 576
Мира, в българското общество и природа, ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ, няма място за идеала "право на избор". Иначе ще стане "ужасна картина". Имаме цигани, имаме бездомни кучета и котки, имаме и селяни, имаме съсипано здравеопазване, мизерен градски транспорт, и най-вече непобедим бай-ганьовски дух. Просто ще стане опасно ако се даде право на избор на по-големия процент население. 90% от населението ни слуша чалга. Ако тези 90% трябва да избират, представи си какво ще стане с колективния имунитет. Както баба ми казваше - "ужасна картина".

С нетърпение чакам да направят още задължителни ваксини, по възможност срещу грип, ЧПВ, ебола, дори ХИВ...  Mr. Green 

absurT, никаква представа нямаш хората, с които се срещаш ежедневно дали са ваксинирани... Ако държиш да не се смесваш, Аполо и право нагоре...  Mr. Green
Със сигурност има хора, чакащи такива ваксини. Но, в крайна сметка, всичко зависи от обстоятелствата. Аз пак повтарям, че обстоятелствата в България не са като на "развита" страна. Пък ако не искаш да си задължена, винаги можеш да емигрираш - по-лесно е на Запад, от колкото нагоре.

# 1 577
  • Куциндрел
Мен не ме е страх от неваксинирани, може би ако имам 2-ро дете и е още бебе, би ме било страх.

Аз пък с второто си дете започнах да се страхувам, но от ваксините.  Peace
Примерно мен ме е страх за малко бебе от коклюш или морбили. Първото е много вероятно да прихване от някъде, защото коклюша се среща често при възрастните, но за тях не е толкова опасно.

Колкото и да въртим тук темата, ако се премахнат ваксините, то пострадали деца ще има в пъти повече, отколкото сега. Само като се сетя за варицелата как броди и почти всички контактни с болен от нея се разболяват, не ми се мисли какво би било в болести като морбили, полиомиелит, паротит и т.н.
Факт е също, че и след въвеждане на ваксините, случаите на заболели от болестите, за които са тези ваксини, намалява. А пък дали е групов имунитет, антитела и т.н. няма значение.

Сега чакам да се обясни от Стелт как не може да боледуваш от тетанус, защото във всяка клетка има кислород. Naughty А после да обясни случаите на болни от тетанус на какво се дължат? На липса на кислород в клетките ли? Mr. Green

# 1 578
  • София
Добре де, ако някой от тези, от които зависи, реши да премахне задължителния имунизационен календар и каже, че всеки има право да реши дали да ваксинира, че няма да има санкции и др. "наказания" за неваксиниращите, вие как бихте реагирали? Интересна ми е каква ще бъде реакцията ви - ще протестирате, ще събирате някакъв вид подписка за връщане на статуквото или пък ще се примирите?

И, между другото, продължавате да заклеймявате не ваксинираните, което е нечестно!

Няма да позволим.
Това е въпрос на живот и смърт за децата ни.

И да, заклеймяваме неваксинираните без причина, защото вгледани в собствения си пъп и разчитащи на ваксинираните ни деца, са готови да ни затрият.

# 1 579
Скрит текст:
Мен не ме е страх от неваксинирани, може би ако имам 2-ро дете и е още бебе, би ме било страх.

Примерно мен ме е страх за малко бебе от коклюш или морбили. Първото е много вероятно да прихване от някъде, защото коклюша се среща често при възрастните, но за тях не е толкова опасно.

Колкото и да въртим тук темата, ако се премахнат ваксините, то пострадали деца ще има в пъти повече, отколкото сега. Само като се сетя за варицелата как броди и почти всички контактни с болен от нея се разболяват, не ми се мисли какво би било в болести като морбили, полиомиелит, паротит и т.н.
Факт е също, че и след въвеждане на ваксините, случаите на заболели от болестите, за които са тези ваксини, намалява. А пък дали е групов имунитет, антитела и т.н. няма значение.

Сега чакам да се обясни от Стелт как не може да боледуваш от тетанус, защото във всяка клетка има кислород. Naughty А после да обясни случаите на болни от тетанус на какво се дължат? На липса на кислород в клетките ли? Mr. Green

Стелт не е виновна, че не си се научила да четеш...

# 1 580
  • Вече в моята си приказка...
Хората, за които говориш, за бай Ганювския манталитет и безмозъчните родители, системата се е погрижила в момента! Ами аз не съм съгласна да бъда част от стадото, използвам мозъка си и си задавам въпроси, на които търся адекватни отговори и смятам, че ваксините не са това, за което ги представят! А ако в едно общество, да допуснем, че 50% ваксинират децата си по желание, а другите 50% - не, колективният имунитет няма да бъде нарушен, нали? Защо е тогава тази драма с отричането на ваксините по избор?!
П.П. само ще си позволя да споделя нещо лично. Синът ми е ваксиниран (бях споменала по-напред в темата), но дъщеря ми - не (освен в болницата и една в първия ѝ месец) и то не поради здравословни причини. Мога да коментирам и двете ситуации. Но въпреки това, смятам, че не съм сгрешила за решението си за дъщеря ми!

# 1 581
  • София
А-а-, как са разрешили аборт по медицински показания?! Трябвало е да оставят да се роди малформативно създание и родителите на неваксинираната бремнна да си изкупят греховете грижейки се денонощно за него. Нали е така според ученията на различните сектантски течения? Или греша? Може и да греша.
Ваксините се прилагат според конкретни индикации и стандарти и само за определени заболявания. Изборът е личен и спорът за избор е несъстоятелен. Но моля любезните антиваксинатори да спрат да се пенят срещу хората с противоположно мнение. Намирам, че доминиращата агресия на антиваксинаторите е доста заразна като поведенческа реакция. Това ми напомня за едни други групи, които тероризират обществото с настояването да бъдат забелязвани и ухажвани непрекъснато, само защото се считат за различни, а откровено казано, хич не ме интересуват как и за какво се считат, стига да не досаждат и не се натрапват с претенциите си на по-голямата част от обществото.
Кати, няма антибиотична профилактика като медицинско понятие. Има случаи в които 1 -2 часа предоперативно се прилага еднократна доза на антибиотик, ако се подозира, че оплакванията имат и възпалителна компонента. Ако такава не се установи по време на операцията - не се продължава антибиотик след това. Може би в БГ хирургичната практика използва безкритично антибиотици и това повишава риска от вътреболнични инфекции с резистентни щамове.  

Слага се АБ преди и след операция - колко точно пъти и какви (широкоспектърни, предполагам) не знам, предполагам, че зависи от операцията. След секциото ми слагаха... 2 път, май, - в деня на операцията (слвд нея) и мисля, че и на следващия ден.

Що се отнася до неваксинираната за рубеола бременна - тя може и просто да е по-голяма. Аз не съм ваксинирана - просто не са прилагали такава ваксина като съм била "подлежаща". Едната от шарките, които преболедувах, беше комбинирана със скарлатина и така и не я разпознаха коя точно е. Предполагаха, че е вероятно да е рубеола, но не съм била тествана. А условието за '12 часа пълен физически и емоционален покой" преди вземане на пробата за антитела няма как да изпълня, по очевидни причини. Все пак, не всички в детеродна възраст са родени след '88.

# 1 582
  • Куциндрел
Скрит текст:

Кажи за тетанус и за кислорода в клетките... не дей да пазиш тази важна информация. Повтори мантрата на НГМ и онзи нейн бг-мама гуру.

# 1 583
  • София
Хората, за които говориш, за бай Ганювския манталитет и безмозъчните родители, системата се е погрижила в момента! Ами аз не съм съгласна да бъда част от стадото, използвам мозъка си и си задавам въпроси, на които търся адекватни отговори и смятам, че ваксините не са това, за което ги представят! А ако в едно общество, да допуснем, че 50% ваксинират децата си по желание, а другите 50% - не, колективният имунитет няма да бъде нарушен, нали? Защо е тогава тази драма с отричането на ваксините по избор?!
П.П. само ще си позволя да споделя нещо лично. Синът ми е ваксиниран (бях споменала по-напред в темата), но дъщеря ми - не (освен в болницата и една в първия ѝ месец) и то не поради здравословни причини. Мога да коментирам и двете ситуации. Но въпреки това, смятам, че не съм сгрешила за решението си за дъщеря ми!

Кой ти каза, че при 50% ваксинирани колективния имунитет няма да е нарушен? newsm78
Къде го прочете?
Навсякъде във всички източници, слезе ли се под 93%- 95%, болестите се завръщат.
Затова и е проблема с морбилите- държавата не си е на мястото, за да санкционира неспазването на закона по начин, който да откаже нарушителите да си разиграват коня.

Аз не знам, защо си решила, че хората, които са открили ваксините и тези, които са ги въвели, които са ги направили общовалидни и задължителни, разбират много по- малко от теб?
Защо реши, че всички ваксиниращи децата си са стадо и не мислят със собствените си глави?
Всички си задаваме въпроси и търсим отговори, но аз поне, не ги намирам в световния заговор за редуциране на човечеството.

И да, всички сме с еднакви права, но пред законите нямаме право на избор, освен да ги спазваме.

# 1 584
  • София
Със сигурност бих ваксинирала по един списък от най-гадните за децата болести, особено ако повечето хора си питат ушите. Тогава не едно, а десет такива огнищакато Столипиново ще има и ваксинирането ще е наложително. Сигурна съм, че ще ви хване шубето и вас, ама сега сте ербап, също като дауншифтърите, дето обясняват как няматнужда от цивилизация, ама като видят зора, не се свенят да отиват в болницата, дето е същата тази цивилизация. Като разглезени деца сте, на които големият им проблем е, че не им дават Макдоналдс, а не че са стояли гладни.

# 1 585
Скрит текст:

Кажи за тетанус и за кислорода в клетките... не дей да пазиш тази важна информация. Повтори мантрата на НГМ и онзи нейн бг-мама гуру.

Ще се задоволиш с леля Уикипедия...   Laughing https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83%D1%81

# 1 586
  • Вече в моята си приказка...
Не обичам да пускам линкове, но ми попадна нещо относно колективния имунитет и ще го споделя с вас. Източникът не знам доколко е достоверен, но ме накара да се замисля... Ако ви е интересно - прочетете и нека коментираме!

https://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vak … ostizhima-utopia/

Да, права си, че около 95% трябва да са имунизираните, за да се говори за т. нар. колективен имунитет, но статията по-горе говори за друго...

# 1 587
  • София
Не обичам да пускам линкове, но ми попадна нещо относно колективния имунитет и ще го споделя с вас. Източникът не знам доколко е достоверен, но ме накара да се замисля... Ако ви е интересно - прочетете и нека коментираме!

https://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vak … ostizhima-utopia/

Да, права си, че около 95% трябва да са имунизираните, за да се говори за т. нар. колективен имунитет, но статията по-горе говори за друго...
Хвърлих му един поглед и честно казано, направено е наукообразно, така че хем да не схванеш нищо от уж доказателствата, хем да забравиш беглото споменаване, че не можело да се направи изследване за да се докаже ползата, затова е ясно, че я няма.

Единственото по- ясно обяснение беше, че имунитетът след ваксинация не е така пълен, както след прекараната болест, което съвсем не е далеч от ума.
Но, това пак не опровергава полезността от ваксините.

Другото- че като не били ваксинирани с новите ваксини сегашните възрастни, пък не се била разразила епидемия , дори и не мога да коментирам посред нощите.
Утре пак ще го прочета.

# 1 588
Момичета, няма шанс да изчета над 100 стр. Интересува ме актуална информация за морбилито. Колко заболели има към днешна дата? Някой има ли линк? Последното което четох беше за починалото бебе

# 1 589
  • София
прединяколко  страници някой беше  пусналлинк на риокоз.

Общи условия

Активация на акаунт