Морбили?!

• 366 908
  • 6 229
  •   3
Отговори
# 1 650
  • град-държава
Зои,
Скрит текст:
Когато отказвам ваксини и подписвам информирано съгласие, подлежа на санкции и глоби.
От тук си направих извода, освен ако не пишеш по принцип.
Lady, не го познавам Мангъров и не мога да преценя кое са откровените неистини, на мен ми звучи разумно и аргументирано, в по-голямата си част.
Цитатът е изваден от контекст, конкретно не е потвърждение аз какво правя и не правя, а и обсъждахме информирано съгласие/отказ при медицински манипулации изобщо.  Peace

# 1 651
ОК, Vermilion, това си е твоя работа, приключвам. Каза, че не си коментирала, а прочетох този пост и затова реагирах.
 В крайна сметка темата е за морбили, мен лично ме е страх, признавам си. Досега съм нямала такива страхове, но от това да. След като ваксинирам дъщеря си, ще съм по-спокойна.
Изобщо съжалявам, че се разписах тук. Абсолютно съм убедена в нуждата от ваксиниране в общия случай, при здрави деца и всичко извън ми е неприемливо.

# 1 652
Последно като гледах сайта на РЗИ Пловдив информацията беше за възрастни с неизяснен имунизационен статус и спорен резултат от изследването и дете имунизирано през 2011 г и без реимунизация. От 53 болни до сега това дете май е първото болно и ваксинирано... при всички положения не е статистика като 10 от 10... 1 от 53 точно си влиза в 2% от ваксинираните, които не развиват трайно антитела.

# 1 653
А след като е ваксинирано 2011 как точно се очаква 6години по-късно да има реимунизация?

# 1 654
Предполагам не се очаква, а е в информацията за статуса му.

# 1 655
  • София
Казвам, че хора като Мангъров и Абсурд говорят откровени лъжи с твърдения, че няма ваксиниран разболял се.

Хайде, щом твърдиш, че говориш истината, ми дай пост, в който аз да съм твърдяла, че ваксинираните не се разболяват!

Писна ми от хора, които не могат да осмислят елементарно просто изречение.

# 1 656
При предишната епидемия от морбили се твърди, че ваксинационния статус е известен за 12 630 преболедували, от които ваксинирани с една доза 6 167, с две дози 1 238 и без ваксини 5 225 (от които 3 274 преди да достигнат възрастта за ваксиниране, т.е. под 1-годишна възраст)...

от тук http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/EE/V21N09/art21399.pdf

Скрит текст:
Да,притеснителен е факта,че и ваксинирани се разболяват от морбили....така както и неваксинираните.

Никога не е било различно.
Просто ваксинираните рядко се разболяват и без усложнения, докато смъртността при неваксинираните стигна 10% при предишната епидемия.

Скрит текст:
Отделно от това, при достатъчно обхванати от ваксината, просто заразата не се разпространява масово.

Предвид горните данни, ще можеш ли да ми покажеш източника ти на информация, от който знаеш ваксинационния статус на другата половина заболели, за която се твърди, че няма данни (не липса на ваксина, а на данни, както съм и аз и повечето в тази тема)?  Освен това, за едно от починалите деца е доказано, че е имало 1 ваксина, за 1 човек на 45 години, който също е починал се твърди, че няма данни за ваксинация, ти от къде ги имаш тези данни и от къде намери 10% починали от неваксинираните и заразени? За 4 деца зная, че са били под 1 годишна възраст и е логично да нямат ваксина и за останалите не зная и не съм ровила да търся достоверни източници...

От таблицата също се вижда, че много от болните са до 10-годишна възраст, когато всъщност замениха по ЗК Тримовакс с Приорикс... Тримовакс също беше триваксина и никой не е твърдял за нея, че е неефективна, но в момента се прави Приорикс, затова отбелязвам този факт... През 2001 г. ваксинирането и с двете дози е вече с триваксина, т.е. 12-годишните тогава са получили втора комбинирана, а не моноваксина... Тези хора, с двете дози МПР са вече на около 28 години, така че болните от почти цялата таблица горе са с комбинирана, уж хубава ваксина, в началото Тримовакс, понастоящем Приорикс...

# 1 657
Присъединявам се към искането на Стелт  Peace
искам и да знам от къде идва твърдението, че ваксинираният кара по-леко болестта? дайте данни, защото в листовката на ваксината пише, че тя предпазва, а не, че помага за по-лекото й преболедуване.

# 1 658
Ивет, една статия на ВМА, по повод епидемията през 2010 г., не ми се рови повече. Сори, ако сте я цитирали назад, не съм чела всичко.
"....Много интересен е въпросът за предшестващия имунен специфичен статус при болните. Не можем да отговорим на него, поради липсата на сигурни данни за извършени имунизации при болшинството от болните. Вероятно тези от болните, които бяха с по-лека клинична картина и умерено изявен обрив (т.нар. „морбили митигати”) са били имунизирани в ранната си детска възраст. За болшинството от болните по-вероятно е въобще да не са имунизирани, което е една от причините за тежкото протичане на болестта."
http://www.medinfo.bg/spisanie/2010/10/statii/nashijat-opit-s-mo … v-vma-sofija-1000

# 1 659
  • София
Ами, намерете доказателства.
Как успявате да изровите абсолютно безумни твърдения, както и такива- които въобще не са твърдяни, а щом е нещо, което не подкрепя тезата ви, не го намирате.

Някоя от съфоримките по- назад писа от собствен опит, че е бил ваксинирана, заразила се е и всичко е приключило с няколко пъпчици.
Явно, това сте го пропуснали.

И да ви кажа, че на познати и приятели, преживяването е било същото, няма да повярвате. Peace

# 1 660

Аа, къде са ми реимунизациите??? Срещу МПР, коклюш, пневмококи, туберкулоза, хепатит и все, все, все... Гарантирам, че от около 20-тина години не са ми слагани никакви (да се чуди човек как съм оцеляла без!?). Значи съм незащитена "самоходна бомба"  Stop

Първо провери колко реимунизации и кога, и за какво са предвидени.
После, се сети че ако се заразиш с тетанус, например, си ходещ мъртвец, но не и ходеща бомба.
И накрая се сети, че има други- болшинството от обществото, които те защитават, защото са се ваксинирали.

Понякога не се схваща, че без ваксини трудно се оцелява, докато без разум става, че при някои е и причина за гордост Mr. Green

Оо, благодаря за назиданието, с което ме пращаш да проверявам, но - ПЪРВО - съм си погледнала картона, а после - календара; и - о- чудо - ми няма "имунизации" след 17, ако въобще може да се нарекат така, та - а "нема нужда". И чакай сега - кое общество ме защитава - ваксинираното или аз (тогава) - него Grinning Някои пишат колкото да не заспят май! Говорехме за реваксинации (и срок на трайност на ефекта от ваксинации), ама на "някои" нещо разумът нищо не им говори, та... Айде, поне със здраве Simple Smile

# 1 661
  • София

Аа, къде са ми реимунизациите??? Срещу МПР, коклюш, пневмококи, туберкулоза, хепатит и все, все, все... Гарантирам, че от около 20-тина години не са ми слагани никакви (да се чуди човек как съм оцеляла без!?). Значи съм незащитена "самоходна бомба"  Stop

После, се сети че ако се заразиш с тетанус, например, си ходещ мъртвец, но не и ходеща бомба.
И накрая се сети, че има други- болшинството от обществото, които те защитават, защото са се ваксинирали.

Понякога не се схваща, че без ваксини трудно се оцелява, докато без разум става, че при някои е и причина за гордост Mr. Green

Оо, благодаря за назиданието, с което ме пращаш да проверявам, но - ПЪРВО - съм си погледнала картона, а после - календара; и - о- чудо - ми няма "имунизации" след 17, ако въобще може да се нарекат така, та - а "нема нужда". И чакай сега - кое общество ме защитава - ваксинираното или аз (тогава) - него Grinning Някои пишат колкото да не заспят май! Говорехме за реваксинации (и срок на трайност на ефекта от ваксинации), ама на "някои" нещо разумът нищо не им говори, та... Айде, поне със здраве Simple Smile

Не те назидавам, съветът ми да си провериш имунизациите беше, за да имаш отправна точка за проучване на това, което те интересува- дали си ходеща бомба.
За тетануса ти написах, че не си, а си ходещ мъртвец, ако изпуснеш момента, в който трябва да се реимунизираш, просто защото съм категорично наясно.

Що се отнася до защитата- тиси част от обществото и твоето ваксиниране защитава него, а неговото- теб.
Елементарно е, но не и за елементарни хора с месианска нагласа. Peace.

# 1 662

Не те назидавам, съветът ми да си провериш имунизациите беше, за да имаш отправна точка за проучване на това, което те интересува- дали си ходеща бомба.
За тетануса ти написах, че не си, а си ходещ мъртвец, ако изпуснеш момента, в който трябва да се реимунизираш, просто защото съм категорично наясно.

Що се отнася до защитата- тиси част от обществото и твоето ваксиниране защитава него, а неговото- теб.
Елементарно е, но не и за елементарни хора с месианска нагласа. Peace.

брей, богат речник на негативни епитети имаш, само дето не "вървят" пред мен; аз казах какво съм проверила, но освен че трябва да се мисли (а очевидно не се), така и с четенето (а явно и с писането) има какво да се желае. Аз това, което ме интересува, няма как да го разбера от картона ми - и двата всъщност - и ако се беше опитала да разбереш, нямаше да е трудно. Думата беше за това колко "държат" ваксините, т.е. колко е срокът на това "взаимно пазене" дето нали ваксините го осигуряват? Понеже, ако не е 20 години, значи всички сме "мъртъвци" и то не само от тетануса... Много ми е забавно някои как едностранчиво си тълкуват (както им е угодно) някакви откъслеци от мисли и (дез)информация - било то "про" или "анти".

За да илюстрирам - ето едно интервю на д-р, който казва за тетануса колко е времетраенето, а за другите болести, срещу които сме ваксинирани  - ни гък, ни мък. Тук е мястото на Диана Д или някой там друг специалист, който се пише поне такъв, да се изкаже. https://www.24chasa.bg/Article/1032373
При това " С времето нивата на антителата в оpганизма cпада и cлед pазличен пеpиод от вpеме те повече не оcигypявoт пълноценна защита на оpганизма, т.ĸ. незавиcимо че даден човек е вакcиниpан, той може да cе poзболее от заболяването, cpещy което е бил вакcиниpан."

Т.е. в този смисъл и ТИ си "ходеща "бобма" или както там предпочиташ (черногледо) си се наричай и брой.

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 00:02 от alen mak

# 1 663
  • София

брей, богат речник на негативни епитети имаш, само дето не "вървят" пред мен; аз казах какво съм проверила, но освен че трябва да се мисли (а очевидно не се), така и с четенето (а явно и с писането) има какво да се желае. Аз това, което ме интересува, няма как да го разбера от картона ми - и двата всъщност - и ако се беше опитала да разбереш, нямаше да е трудно. Думата беше за това колко "държат" ваксините, т.е. колко е срокът на това "взаимно пазене" дето нали ваксините го осигуряват? Понеже, ако не е 20 години, значи всички сме "мъртъвци" и то не само от тетануса... Много ми е забавно някои как едностранчиво си тълкуват (както им е угодно) някакви откъслеци от мисли и (дез)информация - било то "про" или "анти".

Пак ли да ти обяснявам?
Добре.
След като провери колко имунизации имаш в картона, би могла да провериш колко държат ваксините+ реимунизациите.
Сметката ти, че ако не държат по  20 години, всички са мъртавци, е невярна.
Шарките са детски болести, затова се ваксинират децата, а като те са ваксинирани, големите, дори и с намален от годините имунитет, ако се разболеят, ще минат леко с няколко пъпчици.
За тетануса вече за кой път да ти кажа, че като се набодеш на пирон, или нещо друго ръждиво, или ти се забие кърлеж, ако се направиш на голяма специалистка в областта на ваксинирането, си ставаш дори не ходещ, а гърчещ се мъртвец.

# 1 664
Различните ваксини имат различен срок на действие. Точно затова има реимунизации.
Alen mak,като си толкова грамотна да коментираш на другите богатството на речника, ползвай Гугъл по предназначение и сама си намери информацията. Ако ти е трудно, питай личния си лекар, кога подлежи на реимунизации твоят набор и кои ваксини ти липсват.
През последните 5-6 години всички имунизации би трябвало да са въведени в регистъра на здравната каса.
Писали сме заедно с AbsurT.

Общи условия

Активация на акаунт