Морбили?!

• 366 908
  • 6 229
  •   3
Отговори
# 1 635
purpletka, и твоите думи обръщат моите   в лъжа без да имаш доказателства за това. Ще те помоля да се уважаваме взаимно.  Peace
Та се обадихме сега на свекървата отново - картоните са там и са ваксинирани. Тя  работи в образователната система, каза че тогава е нямало вариант да не са ваксинирани по календар. Да, преболедувала морбили на по-ранен етап. Каза - всички сме преболедували.
Къде съм казала, че лъжеш или съм се отнесла неуважително. Супер, че свекърва ти пази картоните!
В български медицински журнал от 2000-и-някоя има подробно изследване на ваксините срещу морбили в исторически план в България. Имаше данни за определени набори, които ваксинирани са преболедували - една доза ваксиниране. Доказали са, че ваксината била твърде отслабена и недостатъчно имуногенна. Може да провериш, ако желаеш. Може да се окаже, че статистиката ти е съставена от такива хора. След този опит с единичната доза са въвели имунизация и реимунизация.
И въпреки това си има % успешно имунизирани. Шансът ваксината да дава по-малък % имуногентост от посочения е същия като ти да познаваш 10 човека, представители на тези 2%, които не придобиват траен имунитет (още повече че са и роднини).

# 1 636
  • град-държава
Моя мъж го споменах едва сега и не е бил обект на темата в предните постове, защото вчера го накарах да се обади на майка си за личната ми анкета в семейството. Laughing
Както и да е, конкретното в моето мнение, че твърдението ваксинирани не се разболяват за мен е пълна лъжа. Статистиката относно разболелите се към   момента доказва същото, или отново трябва да приемем, че всички са ваксинирани на хартия. В моя кръг на общуване поне МПР е от слаганите ваксини.

# 1 637
ice_sparky, е да ама като започнаха да се показват ваксинираните и боледували изкочи невероятната тъпотия, че ваксинираните ще живеят и ще карат морбилито леко, а всички останали обречени. В момента всеки повтаря тази откровена лъжа като мантра и не знам кои всъщност са облъчените в случая.
Аз наистина съм я карала по-леко - с няколко пъпки, племенницата ми също. Но това не ни е правило по-малко заразни, например за бебетата. Според мен вместо да се се чудят кого да анатемосат, трябва да се вземат реални мерки да се предпазят най-уязвимите и да се признае, че всеки може да разпространява заразата. Бебетата се хоспитализират за щяло и не щяло, болни и здрави висят пред кабинетите на лекарите, а едно време при данни за инфекция педиатрите правеха домашни посещения. Само като си помисля, че в първата година от живота на недоносената ми дъщеря бяхме 3 пъти в болница, заради натиска на пулмолога, при които ходехме. Добре, че накрая се усетих, че ни вкарва там, защото работи в болницата, а не защото състоянието й е толкова тежко. Сегашната ни лекарка е на мнение, че най-опасното нещо за болно детето е да бъде в болница, защото още една прихваната от там инфекция може да го довърши. Точно това се е случило и с починалото бебе.

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 20:00 от ice_sparky

# 1 638
Моя мъж го споменах едва сега и не е бил обект на темата в предните постове, защото вчера го накарах да се обади на майка си за личната ми анкета в семейството. Laughing
Както и да е, конкретното в моето мнение, че твърдението ваксинирани не се разболяват за мен е пълна лъжа. Статистиката относно разболелите се към   момента доказва същото, или отново трябва да приемем, че всички са ваксинирани на хартия. В моя кръг на общуване поне МПР е от слаганите ваксини.

Не бяхме ли коментирали боледуване от заушка от някой от двамата  newsm78
Извинявай, ако се лъжа.
От нас тук никой не твърди че ваксинираните не се разболават  Peace

# 1 639
  • град-държава
Аз съм карала заушка и рубеола. Не съм преболедувала варицела.

# 1 640
Vermilion, признавам си, че не ми беше приятно да те засека тук, с това ти мнение. Познавам разумното ти мислене от другими теми и чак се изумявам на писаното от теб тук. Лъжи, тъпотии, заблуди, облъчвания... Не знам какви са твоите лични аргументи да не ваксинираш, но с последните ти постове не мога да се съглася.
Да, ако се разболее ваксиниран ще прекара много по-леко болестта или като такъв изобщо няма да се зарази, останалите да му мислят и да си носят рисковете. За мен е нечестно спрямо децата ми и обществото.
 Педиатърът на децата ми в Гърция е човек на възраст, с дълга практика. За всичките години е имал един отказ на майка да ваксинира и то българка. Масово се ваксинират, не влизат в антиваксърски пропаганди, няма през ден случаи приписани като постваксинални, както писах назад няма вече и варицела, страхът в момента относно морбили, е за неваксинираните поради недостигната възраст и многото румънци в района.

# 1 641
  • град-държава
Зои, аз къде съм написала, че не ваксинирам? Изобщо казала ли съм някъде какво точно правя? Мисля, че ясно уточних, какво казвам, при това няколко пъти.   Peace
П.п.
Ваксиниран болен е точно толкова заразоносител, колкото и неваксиниран болен. И също така намирам някои практики за нечестни спрямо мен и детето ми, но не виждам някой да го вълнува това.

# 1 642
Да,притеснителен е факта,че и ваксинирани се разболяват от морбили....така както и неваксинираните.

# 1 643
Teta, за разболелите си има статистическо отклонения, никой разумен човек, не е твърдял, че ваксиниран изобщо не може да се разболее. Не може, обаче да се твърди, че едва ли не всеки ваксиниран се разболява. Не е така и е нередно да се казва.
Vermilion, върнах се да чета назад и мисля, че го беше написала, ако съм в грешка извинявай, макар че не съм обсъждала избора ти Да или Не.

# 1 644
  • София
Да,притеснителен е факта,че и ваксинирани се разболяват от морбили....така както и неваксинираните.

Никога не е било различно.
Просто ваксинираните рядко се разболяват и без усложнения, докато смъртността при неваксинираните стигна 10% при предишната епидемия.

Отделно от това, при достатъчно обхванати от ваксината, просто заразата не се разпространява масово.

# 1 645
  • град-държава
Зои, изборът ми е такъв, какъвто е. Не съм го коментирала изобщо. Коментирам мнението ми по създалата се ситуация.
Никъде не казвам, че всички ваксинирани се разболят. Казвам, че хора като Мангъров и Абсурд говорят откровени лъжи с твърдения, че няма ваксиниран разболял се. Статистиката и в момента го доказва, или приемаме, че всички са ваксинирани на хартия.
Не знам как по-ясно да го формулирам. Всеки чете и вижда, това което иска. Аз изобщо не се интересувам кой и какво прави. Не ми пречат нито ваксинираните, нито неваксинираните.

# 1 646

Никога не е било различно.
Просто ваксинираните рядко се разболяват и без усложнения, докато смъртността при неваксинираните стигна 10% при предишната епидемия.
24 от 24 000 е 0,1% не е 10  newsm78

# 1 647
Писах по-напред, че съм се сблъсквала с Мангъров. Създава усещане, че не е много в час. Излага се с плещенето на откровенни неистини. Направо се чудя на журналистите, защо продължават да го канят, а не извикат някой, който реално си разбира от работата. Демек практикуващ специалист, а не административен апаратчик.

# 1 648
Ами разболяват се ваксинираните. Що да е рядко? Те и неваксинираните рядко се разболявят. Чета сайта на РЗИ Пловдив...половината не са ли ваксинирани?
Като полупразното и полупълното шише е ситуацията...

# 1 649
Когато отказвам ваксини и подписвам информирано съгласие, подлежа на санкции и глоби.
От тук си направих извода, освен ако не пишеш по принцип.
Lady, не го познавам Мангъров и не мога да преценя кое са откровените неистини, на мен ми звучи разумно и аргументирано, в по-голямата си част.

Общи условия

Активация на акаунт