Живот с труден човек

• 15 384
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
Живот с труден човек рядко си заслужава. Поне трябва да има за какво да се хванеш. А от това, което си описала не виждам нищо. Да играе хазарт (което за мен е неприемливо попринцип), но да се държи с теб като с принцеса... или да е раздразнителен и да не е по милите думи, но да ти е опора и да ти помага с действия... а той хем играе, хем се държи зле, хем не ти е опора в нищо. Ами, за какво ти е тогава?  Thinking

# 31
Утре съм на психиатър, колкото и да не ми се иска ще трябва да предприема мерки, поне малко от малко да се осъзная,  да си стъпя на краката и да започна да разсъждавам трезво. Защото в момента не предприемам нищо и си съществувам безсмислено. Ще се постарая да се абстрахирам от неговото настроение, няма да му обръщам внимание, макар че е много трудно, когато започне да използва силни думи, които ме нараняват. Започвам да се натъжавам, да се обеснявам, като не ме разбира и ми всява постоянна вина и изпадам в много тежко състояние, стоя и плача и имам чувството, че се задушавам. Ще променя нещата със или без него!  Обещавам си!  Само ме е страх, че след малко той ще стане от нощна смяна и ще се държи като з***к, но то пък не се случва за първи път, светът не е свършил, няма да свърши и сега. Ще намеря къде да спя довечера, но не искам да се прибирам.  Не искам да ходя у родителите си, защото ще се започнат едни въпроси, майка ми е обсебваща и вместо да ме успокои ще започне да ме обвинява, че сама съм си виновна, ще започне да го обижда, а аз нямам нужда от това. Искам сама да се успокоя и да се отпусна, така ще осъзная по-ясно ситуацията, в която съм.  Благодаря ви за подкрепата, имаю нужда от нея, макар че после като го видя и ще забравя много неща и ще се самообвинявам...

# 32
  • Варна
След посещението при психиатъра вземи разлисти обявите за квартири и започвай да мислиш в тази насока.

Дано прочетеш внимателно постовете на Абсурд.

# 33
Имам собствено жилище, но го дадох под наем, за да си помагам. Ще трябва да измисля нещо определено...

# 34
Хубаво е, че си се решила на посещение при специалист. Както и другите са казали, ситуацията, която описваш е меко казано ужасна.
Според мен, ти трябва да се фокусираш върху себе си. Казвам го с най-добри чувства, но от това, което казваш, от самия начин, по който го вербализираш, смятам, че при самата теб има някои дефицити, които следва да бъдат третирани. В това няма лошо, всички си имаме дефицитите, не ме разбирай погрешно.  Hug Споменаваш нещо за майка си, за това, че е обсебваща и ти вменява чувство на вина - може би там е разковничето.
Надявам се, че след като събереш малко сили, ще успееш да се махнеш от него. Ще ми е много жал, ако се задържиш в това повече от ужасно положение. Hug

# 35
Възможно ли е да преувеличавам положението и да приемам по-емоционално нещата, от колкото трябва и в крайна сметка наистина сама да си създавам конфликтите? Защото и аз си имам своите недостатъци и особено като ме погнат хормоните през ПМС...

# 36
 Shocked Shocked Shocked
Айдее, не ти харесаха отговорите и реши да се самообвиниш, че преувеличаваш. Каквото искаш прави, и да знаеш - може би няма да сгреши толкова майка ти, ако някой ден ти каже, че сама си си виновна.

# 37
  • Най-красивата страна
Човек който не желае да поеме никаква отговорност и на когото не можеш да разчиташ за нищо, не става за съпруг и баща.
Интересно ми е какво мислят родителите ти за тази връзка?
Биха ли те подкрепили?

# 38
  • Варна
Възможно ли е да преувеличавам положението и да приемам по-емоционално нещата, от колкото трябва и в крайна сметка наистина сама да си създавам конфликтите? Защото и аз си имам своите недостатъци и особено като ме погнат хормоните през ПМС...

Ти даже подценяваш положението...

# 39
  • BG

Не.

Къде пише колко трябва? Има ли референтни стойности?

Всички имаме. Пак ли започваш? Изхвърли тези мисли от главата си!
Странно, но аз съм точно обратният тип - винаги съм права и никога не съм виновна, всичкото го правя чудесно и съм най-великата. Много изгодна позиция, да ти кажа!

# 40
Възможно ли е да преувеличавам положението и да приемам по-емоционално нещата, от колкото трябва и в крайна сметка наистина сама да си създавам конфликтите?
Именно затова те накарах да напишеш точка по точка за какви качества го обичаш...За да видиш черно на бяло, че в него не е останало НИЩО за обичане.
Изслушва ли те?
СЪобразява ли се с мнението ти?
Съобразява ли се с душевното ти състояние?
Помага ли ти?За каквото и да било?
Опора ли ти е?
Мил ли е?
Внимателен ли е?
Лоялен ли е?
Дава ли ти "криле" в живота?
Раздава ли се в секса?
Уважава ли те, предимно като човек и личност?
Ако на повечето отговора е "ДА", то най-вероятно вината е в теб. (в което силно, ама много силно се съмнявам).
Ако на повечето отговора е "НЕ", то да си пропилееш живота, нервите и здравето за подобен индивид е не глупост, а безпрецедентно малоумие.

# 41

Ти даже подценяваш положението...

То е видно, че го подценява още по самото заглавие. "Труден" човек мога да съм аз например, защото съм интровертна, подозрителна към хората, държа винаги да съм права, страдам от интелектуален снобизъм понякога и куп други такива. Човек със зависимост към хазарта и открито недобронамерено поведение е много нива над "труден".

# 42
Не ти е нужен психиатър, а психолог! Има голяма разлика. Психологът ще ти помогне да видиш ситуацията от друг ъгъл, ще работите върху самочувствието ти и себеуважението, ще ти помогне да си подредиш живота. Разбира се това няма да се случи без твоята помощ.

# 43
  • София

Ми, не, напротив- ти се опитваш да омаловажиш някои неща, търсейки вината в себе си.
Само че, никой не е виновен за държанието на другия, в противен случай, щеше да важи и обратното- като се държиш добре, да ти отговарят със същото.

Трябва ти професионална помощ, щом не можеш да получиш подкрепа от майка си и то- бързо. Hug

# 44
  • София

Странно, но аз съм точно обратният тип - винаги съм права и никога не съм виновна, всичкото го правя чудесно и съм най-великата. Много изгодна позиция, да ти кажа!

То и нейният е като теб- все е прав и велик, а тя- крива. Mr. Green
Само по хазарта се различавате. Joy

Мен лично, винаги ме е втрисало от безгрешни и велики.

Общи условия

Активация на акаунт