Прием на дете със СОП в градинска група

• 2 678
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
отровка, страхотно много благодаря за отговора. Точно от такава помощ имах нужда. Да знам какво се прави по закон. Честно казано, не, че вярвам, че ще преборя и отместя планината защото осъзнавам реалната ситуация - родителите са супер нагли, днес дори ми казаха да си преместя детото в друга градина щом вече не ни харесвало в тази и ако трябвало всички деца да се махат защото на тях тази им била удобна за оставяне  ooooh! ooooh! ooooh!

Моето дете знае за "различните" деца - имаме такива приятели, говорили сме много подробно, че някои се раждат и не мога да ходят, други да виждат, трети да чуват и т.н. и че трябва да е по-търпелив когато срещне такова дете и дори, ако не може да ходи, да не тича около него, а дори и да попита дали иска да му помогне с количката, например. Искаше дори да учим езика на глухонемите ако се срещне дете, което не чува за да можели да си говорят. Ходили сме и в домове за деца без родители (помагам за благотворителност), тоест винаги съм била максимално толерантна и се опитвам да възпитам така и сина си, но понякога, напоследък, на моменти взе да ми идва в повече за правата на различните защото виждам ситуации, като тази, в която сме в момента в градината, че "не специалните" в крайна сметка май се превръщан в онеправдани и имащи нужда от защита. И то следвайки законите, закончетата, наредбичките и др.подобни в защита на деца със СОП.

Абсолютно съгласна съм, че явно и май НЕ работят на практика никакви закони.

За нашия конкретен случай, дочух, че въпросните родители имали връзки някъде "по-горе" и в един момент жалбите и всички писания някак магически не стигали и не стигали до получателя и така докато не се откажеш.
От София сме, за срам, пиша за срам, защото с цялото ми извинение и уважение, но ако уж в столицата където са законописците и са съсредоточени всички институции и на теоря трябва да са най-добрите практики, това се случва, какво остава за по-малките градове, ми то направо да не се раждат деца и да стягаме багажите за чужбина. Много, много ми е болно.

Отровка, още веднъж, много благодаря за информацията  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

Аз ще продължа да се боря поне още малко. Лично за моето дете почти съм намерила изход, въпроса обаче е принципен.

Освен, че имах нужда от помощ и съвет, писах тук и защото бях чувала, че има много такива случаи и реших, че трябва да се дава гласност, а не да се мълчи

Когато има и ако има някакво развитие , ще пиша отново тук за помощ и информация на други родители, които си блъскат главите как да помогнат на нормалните си, добре възпитани деца хем да останат такива, хем да не се превръщат в жертви на нормалността си 

# 16
  • София
Ето нещо интересно относно хапането на малките деца: http://roditel.bg/zashto-hapyat-malkite-detsa/

# 17
Ето нещо интересно относно хапането на малките деца: http://roditel.bg/zashto-hapyat-malkite-detsa/

Благодаря за статията, но въпросното хапещо дете в групата на сина ми е набор 2012, което прави 5 год. дете, тоест 3-те години отдавна са минали и тази информация е за родители за хапещи деца, аз не искам да обяснявам на сина ми, че дете, което, на практика, дори е по-голямо от него по възраст, че е бил ухапан защото другото дете, например е искало да си играе с него. Ако детето е болно, да, но ако се претендира, че е нормално и без проблеми, просто е абсурдно. Отново стигаме до ситуация - доброто дете нахапано от агресивното защото така го свила шапката, доброто е наранено и обидено, обаче то трябва да прояви разбиране. Това си е чисто безумие за мен.

# 18
А моето дете с езиково говорно нарушение скоро беше в болница, защото две добри, възпитани и интелигентни деца решили, че за тях е позволено да бутат и блъскат онова неговорещото. В детската градина.
И сега освен психическата болка, лекувам и физическата.
И за мен за ненормалното поведение, няма дете със СОП, или не, зависи от други фактори

# 19
 laurentin , абсолютно съм съгласна с теб. И това дали детето има епитриза и СОП или -не ,също не е гаранция. Има поведенчески нарушения, които не могат да бъдат диагностицирани. Примерно хиперактивните деца рядко са със СОП, но са достатъчно....проблемни. И да-хапането е характерно за около 1,2 годинки. При 5-годишни деца поведението трябва вече да е осъзнато и контролирано.
Щом си от София, само да ти споделя, че и да се обърнеш към РУО, двете инспекторки въобще няма да те отразят. За съжаление така стоят нещата. А такива случаи .....бол!

Общи условия

Активация на акаунт