Здравословен и естетичен проблем след раждане

• 68 877
  • 476
  •   1
Отговори
# 375
Мирела, полезна информация споделяш - благодаря отново.

Исках да споделя нещо много странно.
След развода с бившият ми, който беше поради несходство в характерите, имах връзка с друг мъж за няколко месеца и бях жестоко наранена от този мъж. Когато си мисля за тази история ми се появява крампа долу, в областта на пубиса, всъщност точно където ме притиска, за да ходя често до тоалетна.

Наранил те е психически или физически, не успях да те разбера, извинявай? Крампа като тези на краката след тренировка ли, не мога да си го представя точно какво е това нещо, което си получила. Явно си изживяла нещата прекалено, с времето не отмина ли поне малко? Явно това е усложнило нещата с уринирането при теб!

# 376
Психически беше нараняването. Понеже имахме несходство в характерите и исках още на втория месец да се разделим. Постоянно ме ревнуваше без повод  и накрая започна да ме обижда на - вие, от бившия Остблок сте всички к^рви и меркантилни.
Причината беше негова предишна любовница от бившата Ист. Германия, която го водила за носа и си имала два-трима други. Изкарваше си го на мен. Накрая се оказа, че неверникът е той. Половин година го изтърпях, добре, че не се подлъгах както той искаше да заживеем заедно. Кой знае какъв ад щеше да е.
Разбира се, че с времето гледам даже с насмешка на този период, обаче чуствувам и една доза предпазливост, повече, отколкото преди.
Сега съм в началото на нова връзка и съм много нащрек. Парен каша духа.
Та винаги, когато си мисля, за тогава, за него и за изневярата му, се появява това стягане долу, в областта на пубиса. И между другото, той обвиняваше бившата си в меркантилност, на мен ми правеше намеци за бившия ми мъж, че съм била с него заради парите му, а всъщност той  ми е изневерявал още на третия месец с една доста заможна, обаче дъртичка и грозновата мадама, и накрая отиде да живее при нея и то не от голяма любов, понеже след това ги засяках да и изневерява на нея. При условие, че той самият има много високи доходи. Меркантилен, откъдето го погледнеш.

Скоро четох за атрофия на влагалището. Направи ми впечатление, че при жени, които не са имали вагинално раждане, процентът на засегнатите е по-голям. Тоест раждането, нормалното е добро за мускулите долу.
Освен това лекарка ми е казвала, че след раждане се задействува хормонално процес, който регенерира тъканите долу. Затова си мисля, че страховете да не се е променило нещо долу често може да са безпричинни.

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 23:37 от Mirella_

# 377
Хубаво е когато нещата стават по естествен път! Но пък ако има разкъсвания, нормално това да има негативни последствия за влагалището. Колкото до страховете, няма какво да се мисли предварително преди раждането. След това в действителност всяка от нас си вижда дали има промени или не.

Колкото до витамините, виждам, че този сайт е на немски и не разбирам как става поръчката. Ти как се справи, Мирела?

# 378
Ами аз живея в Германия.
Затова писах, че за тези, които са в Бг ще е полезен, за да се ориентират кои витамини са качествени и кои не толкова.
Можеш да поръчаш до БГ, струва 4,90 евро. Ако поръчката е над 49 Евро, е безплатна.
Ето тук пише
https://www.vitaminexpress.org/de/delivery

Spanien*, Portugal, Griechenland, Ungarn,
Finnland, Polen, Tschechische Republik,
Bulgarien, Romanien, Slovakia, Slovenien,
Schweden, Guernsey, Isle of Man, Jersey --- UPS   3-7 Werktage   € 4,90
Gratis über € 49

Имат и опция на английски.
https://www.vitaminexpress.org/en/delivery?SID=6bbrnirh74u6g228q … vitaminexpress_de

# 379
Мирела, зачетох се в историята ти. По-добре, че си се оттървала от този мъж. Искам да ти кажа, че мъжете, които обвиняват жените в меркантилност в повечето случаи са най-големите комплексари и загубеняци. Smile

Но не се настройвай отрицателно заради стари неволи, дано новият човек до теб да си заслужава! А това магнезиево олио, което споменаваш не е ли много мазно? Аз лично хич не понасям лепкави неща.

Момичета, честита Коледа искам да ви пожелая, много здраве и решаване на интимните проблеми с изпускането и т.н.

# 380

Та винаги, когато си мисля, за тогава, за него и за изневярата му, се появява това стягане долу, в областта на пубиса.

Това май е доказателство какво значение има психиката на човек за неговото здраве..А само стягане ли е или с остри бодежи като изтръпване? Понеже при крампите на тялото е с бодежи.

P.S.  Весела Коледа и от мен.

# 381
Manastasia ,

магнезиевото олио не е олио, само така му казват. Създава едно леко хлъзгащо усещане...
Аз го мажа с четка по корема или по гърба, даже не го пипам с пръсти. Изчаквам 2-3 минути да попие и слагам тениската отгоре. Може и с шише с пулверизатор да се пръска.

Интересното е, че този гадняр имаше характер на леке. Затова исках и да се разделя с него в началото. То не бяха молби и увещания, как сме били един за друг и т.н.
За мен историята е поука, а тук я разказах, за да се види страданието и от друг ъгъл.
Индийците говорят за чакри и долу има чакра, която има своята функция.
Трудно е да го опиша. Имам чувството, че при мен не става дума за настинка с последствия или за обикновен всекидневен стрес, а става дума за страдание на сексуална основа, последствие и от сексуални посегателства в миналото. Чувството е на огорчение и обида, че си предаден. И когато ги изпитвам, спомняйки си за онзи идиот се появява секундно усещане на леко стягане и топлина долу, точно където е тази чакра. Усещането не нито болезнено, нито дори неприятно. Просто ми е много изненадващо. И ми показва, че имам някакъв неразрешен конфликт, според мен на сексуална основа. Търсих вече доста да прочета за нервите долу, обаче не съм намерила обяснение досега. Надявам се, че позитивните преживявания в момента и занапред, с времето  ще изместят негативните.

# 382
Мирела, искаш да кажеш, че освен, че ти е изневерявал и обиждал, този човек ти е посягал сексуално ли? Disappointed

Темата за чакрите е интересна, но не съм много "веща" по нея. Не знаех, че там отдолу има чакра. Дали може да има някаква връзка с изпускането?

Не знам дали си споделяла, че много неща изписахме. При интимност с новия ти приятел изпитваш ли дискомфорт? Аз все още не мога да кажа дали лазерната терапия ми е повлияла в тази посока, защото съм сама, а ми е интересно дали има ефект в този аспект. След раздялата с мъжа ми обаче ми е трудно да допусна нов мъж до себе си! Disappointed Relieved

# 383
clarisa_77,
не, той не ми е посягал сексуално, извинявам се, че така неясно съм го написала.
Била съм жертва на сексуалнИ посегателствА  в миналото, даже и в детството ми.
Понякога си мисля, че там може би е първопричината на проблема с пикочния мехур.
Понеже е там в интимната зона, в зоната на сексуалността.
Аз не съм изпитвала и не изпитвам дискомфорт.
Мисля, че прекалено много се притесняваш.
Все пак сексуалният акт не е само механичен процес. Щом има привличане, истинско, не някакъв флирт само, сексът обикновено се получава.
Ами че то ако раждането беше толкова унищожаващо за вагината и за сексуалното удоволствие, то масово жените щяха да имат само по едно дете.

Скрит текст:
Като чета за притесненията на толкова жени, дали са перфектни долу, дали са перфектни горе, абе където се сетиш и ме обхваща яд. Направи диво възмущение. Даже ярост.
Не стига, че сме по-слабият пол в много отношения и за много неща просто не ни достига физическа сила да се справим. Да не говорим за по-лошото заплащане. Ами и трябва да бъдем перфектни навсякъде. Без косми, без петна, без следи от това, че сме дали живот. И една от най-големите несправедливости - при сексуалния акт жените нямат гаранция за вагинален оргазъм. Мъжете винаги (с мнооого малки изключения) стигат до върха, а жените си остават често само с удоволствието от самия полов акт, без да са изпитали действително оргазъм.
Повечето ми приятелки са на същото мнение, не е само мое.
И какво излиза - жената трябва да има възможно най-тясната вагина, за да му е е на мъжа кеф.
И на всяка крачка се обсъждат пластични операции за подмладяване на вагината. Вчера четох, че и за ануса има вече. Лудост отвсякъде.
Подозирам, че всички тези неща ни оказват особено голям натиск на психическа основа, без дори да го осъзнаваме.

# 384

Съжалявам, че си преживяла такива неща - надявам се да ги забравиш един ден!

Колкото до раждането.. в никакъв случай не трябва бъдещите майки да се настройват предварително, че това ще бъде разрушително за вагината им. Но все пак доста често последствията не са малки.. особено когато раждането е тежко или бебето е голямо. Важното е, че после можем да поправим нещата с един или друг метод. А това, че сме дали живот на рожбите ни е най-хубавото нещо, последствията се оправят!

Не стига, че сме по-слабият пол в много отношения и за много неща просто не ни достига физическа сила да се справим. Да не говорим за по-лошото заплащане. Ами и трябва да бъдем перфектни навсякъде. Без косми, без петна, без следи от това, че сме дали живот. И една от най-големите несправедливости - при сексуалния акт жените нямат гаранция за вагинален оргазъм. Мъжете винаги (с мнооого малки изключения) стигат до върха, а жените си остават често само с удоволствието от самия полов акт, без да са изпитали действително оргазъм.
Повечето ми приятелки са на същото мнение, не е само мое.
И какво излиза - жената трябва да има възможно най-тясната вагина, за да му е е на мъжа кеф.
И на всяка крачка се обсъждат пластични операции за подмладяване на вагината. Вчера четох, че и за ануса има вече. Лудост отвсякъде.
Подозирам, че всички тези неща ни оказват особено голям натиск на психическа основа, без дори да го осъзнаваме.

Не знам да ти кажа аз с оргазмите не съм имала проблеми. Иначе искам да възстановя състоянието ми отпреди раждането основно заради себе си и собствения ми комфорт.

# 385
Честита Нова Година, мили дами! Желая на всички здраве и топлина в отношенията!

Mirella_, жестоко е това, което ти се е случило. Консултирала ли си се със специалисти? Сексуалният тормоз в детска възраст нанася големи щети на психиката и физиката. Няма прошка за това престъпление...

Естественото раждане е за препоръчване, но не винаги е възможно.  Жените когато сме бременни се притесняваме само за плода, да износим и родим здраво бебе.  Няма нищо по-хубаво от това да дариш живот и сме готови всичко да изтърпим, само и само да се случи.

# 386
Аз съм на мнение, че ЕСТЕСТВЕНОТО раждане не е унищожаващо за вагината и за сексуалния живот или поне не трябва да бъде. Смятам, че природата така го е измислила, че да няма поражения или те да са рядкост и минимални. Проблема (според мен) е, че в бг болниците рядко се случва вагиналното раждане да е наистина естествено. Много често разкъсванията, смъкванията и т.н. проблеми се дължат на форсирането от страна на докторите и на неправилното водене на раждането.
Поне моето беше много далеч от естествено. Чувствах се просто изнасилена. Не бих си позволила да го кажа в тема за бременни или бъдещи майки, разбира се, но тук мога. Раждането ми представляваше изкуствено ръчно правене на разкритие от доктора (брутално при това) , окситоцин в стабилни дози, пришпорване по време на напъните и жестоко натискане по корема, заради което и до днес (2 години по - късно) още имам проблеми с ребрата. Родих час и половина след постъпване в болницата, а отидох с 3 см. Това за първо раждане!
Убедена съм, че можех да нямам разкъсвания или епизиотомия, защото бебето беше 2.900, в добра позиция, с добри тонове, раждането си протичаше нормално, с нормални контракции и т.н. но никой не даде възможност на тялото ми да си свърши работата.
Доооста време ми трябваше след това да се възстановява физически и психически, а още повече ще ми трябва за да се реша да родя пак, въпреки че искам второ дете.
Та няма да е зле и това да се отчита като факт - колко от жените, имащи проблеми са имали неправилно водене на раждането...

# 387
Kalina. абсолютно съм съгласна, естественото раждане не е задължително предпоставка за проблеми, нали затова се нарича ЕСТЕСТВЕНО. В България е уви в повечето случаи само вагинално и няма нищо естествено е него. Моето раждане не беше никак леко, 46 часа от изтичането на водите и началото на контракциите, доста болезнено и накрая имам 2-3 шева. Но предвид обстоятелствата (почти 4кг бебе) мисля, че нещата се развива сравнително добре, възстанових се бързо и не съм имала никакви болки по време на секс. Сега година и малко по-късно усещанията са съвсем като преди, за мен а и според съпруга ми няма разлика.

Аз проблеми със задържането на урина нямам, но все ми се струва, че твърде често имам позиви. Винаги съм ходила често до тоалетната, обаче сега е още по-често Simple Smile Може би защото доста вода пия, а и отчасти го отдавам на "тренировка" - доскоро кърмех по 3-4-5 пъти през нощта, а събудя ли се, трябва да ида до 00. И като се има предвид големия плод, още преди да родя ставах по 17 пъти вечер и някак мехурът сякаш съвсем отвикна да задържа по-големи количества урина.

Честно казано съм много изкушена да си направя и аз един преглед при този д-р Николов, като се приберем към България определено ще си запазя час.

# 388
Калина, много си права, че за съжаление добрите лекари в днешно време са рядкост. Това, което описваш, звучи кошмарно наистина.

Фифи, нищо не губиш от един преглед - във всички случаи ще бъде полезно за теб.

# 389

Аз проблеми със задържането на урина нямам, но все ми се струва, че твърде често имам позиви. Винаги съм ходила често до тоалетната, обаче сега е още по-често Simple Smile Може би защото доста вода пия, а и отчасти го отдавам на "тренировка" - доскоро кърмех по 3-4-5 пъти през нощта, а събудя ли се, трябва да ида до 00. И като се има предвид големия плод, още преди да родя ставах по 17 пъти вечер и някак мехурът сякаш съвсем отвикна да задържа по-големи количества урина.

Честно казано съм много изкушена да си направя и аз един преглед при този д-р Николов, като се приберем към България определено ще си запазя час.

Ти преди колко време си раждала? А иначе щом така усещаш нещата с уринирането, може това да е индикация за бъдещи проблеми. Това обаче само лекар може да ти го каже.

Общи условия

Активация на акаунт