Здравословен и естетичен проблем след раждане

• 68 894
  • 476
  •   1
Отговори
# 360
А по колко течности пиеш?  Rolling Eyes

# 361
Нямам никакъв дискомфорт при уриниране, нито при секс.
А за течности - не са много, не повече от 1,5 л. на ден...

# 362
Откакто си мажа корема с магнезиево олио, при мен спряха честите позиви за уриниране. Имала съм случаи с ходене на 30 минути.
Без парене, без болки, без установена причина.
От септември насам всичко се нормализира с магнезиевото олио.
Допълнително вземам таблетки за смучене магнезиев цитрат или капсули магнезиев малат - до 300 мг на ден. Също и калций на таблетки 100мг. Но това от две седмици. Заради различни болки без установена причина. Повечето отшумяха и те.

Проблемите с пик. мехур отшумяха с магн. олио само.
Преди това години наред ме побъркаха с тези психотици, които само ми предизвикваха умора и гадене.

Нямам никакъв дискомфорт при уриниране, нито при секс.
А за течности - не са много, не повече от 1,5 л. на ден...

Смятам за пълна идиотщина теорията за пиенето по над 2 литра вода на ден.
В зависимост от физ. натоварване, храненето и температурните условия, консумацията на вода варира от ден за ден, но такива огромни количества, например 3 литра на ден, каквито често чета да се препоръчват особено на хора с проблеми с пик. мехур, за мен са пълни измислици и са полезни със сигурност на производителите на минерална вода, но не и на болните.
1,5 на ден го намирам достатъчно.
Между другото при мен негативния фактор за проблема с пик.мехур е кафето. И стресът на работа.

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 02:34 от Mirella_

# 363
 Mirella, магнезия успокоява мускулите, но едва ли ще помогне при вагинална атрофия или уринарна инконтиненция.
По въпроса за водата, аз гледам да поемам по 3 литра заради процедура, с която боря целулита. Та не знам дали е идиотщина...

# 364
Mirella, магнезия успокоява мускулите, но едва ли ще помогне при вагинална атрофия или уринарна инконтиненция.
По въпроса за водата, аз гледам да поемам по 3 литра заради процедура, с която боря целулита. Та не знам дали е идиотщина...

Не съм казала, че магнезият помага при вагинална атрофия или уринарна инконтиненция.

Това съм писала
...Откакто си мажа корема с магнезиево олио, при мен спряха честите позиви за уриниране...
Аз нямам вагинална атрофия, в редки случаи съм имала много слаба инконтиненция, което е било поради ужасно болезнени позиви за уриниране, при мен това беше натиск в областта на пубиса, в случаите, когато по-дълго време не мога да отида до тоалетна.
И горното съм го написала, понеже беше споделено за подобен проблем - без парене при уриниране, без дискомфорт при секс.

Ако е налице определено заболяване, което да изисква по-голям прием на течности, не виждам проблем да се пие много вода. След като правиш определена пароцедура против целулит и ти е необходимо да пиеш 3 литра вода, то тогава това е оправдано. За мен не е оправдано да се препоръчва като панацея против всичко, което забелязвам, че доста често се прави.
И в случай, че имаш нервен пикочен мехур няма логика да го товариш допълнително. НПМ не е цистит. При цистита трябва пиене на много течности, за да се отделят бактериите. И при още много други болести. Не при здрави хора и не при всички болести.

# 365
Mirella_, къде го мажеш това магнезиево олио? Аз пия Магнерот...

# 366
На корема, повече в долната част, т.н. пубис.
Съвсем случайно един ден, когато бях приготвила магнезиевто олио за мазане на ръката, ми се случи на имам убийствен пристъп. Не обикновените чести позиви за уриниране, а направо пареща болка в областта на пубиса. Не отдолу, не в уретрата. А там, където е окосмената част в долната част на корема. Направо не се издържаше. Вече не се сещам как ми хрумна да мажа с магн. олио, но няма да забравя как го направих и изведнъж болките спряха. И позивите за уриниране. Мазах още няколко пъти, всичко се успокои все едно нищо няма, до следващия стрес на работа. Там все още ми се случва да ми се ходи често по малка нужда и да ме наболява, затова приготвих едно малко шишенце с м.олио и си мажа корема ако се наложи.
При мен е определено на нервна почва, от стрес. Обаче пробвах толкова лекарства за нервен пик. мехур и нищо не помогна. Само страничните ефекти ми досъсипваха положението.
Не виждам пречка да пробваш, възможно е твоят проблем да е съвсем друг, но магн. олио така или иначе можеш да ползуваш срещу всякакви схващания на мускулите и подобни болежки.
Аз моето си го правя сама от една част магнезиев хлорид и две части вода.
Преди 4 дни ми се появи силна болка в ребрата и гърба. Мазах и ми мина. След второто мазане.
А в момента правя един курс с приемане на витамин Д3, К1, К2, Б12 , Калций и магнезий и като цяло се чувствувам много бодра и жизнена. Не съм от хората, които се тъпчат с хранителни добавки, храня се много качествено, без диети, мислех досега, че това е достатъчно, но явно имам нарушена или намалена усвоимост на витамините. Имах в един момент много странни изтръпвания на ходилата и ръцете сутрин, след ставане. Прочетох, че е възможно да е от липса на вит. Б12 и реших да рискувам някое евро. Поръчах високо дозирани, качествени витамини и изобщо не съжалявам.

# 367
Mirella, това е полезна информация за момичетата, при които проблема е от стрес.  При мен е  следствие на раждане, а с  възрастта положението не става по-добре.
На мен ми мина и втората процедура, живот и здраве януари ще е третата. Още нямам интимен партньор и не мога да преценя ефекта в тази област, надявам се скоро и това да се случи. Прави ми впечатление, че при кихане и силно кашляне по-лесно задържам, което говори, че помага лазера.

# 368
Хайде дано през новата 2018-та да срещнеш правилния човек. А ефект на стягане забелязваш ли?

# 369
Mirella, това е полезна информация за момичетата, при които проблема е от стрес. При мен е  следствие на раждане, а с  възрастта положението не става по-добре.
На мен ми мина и втората процедура, живот и здраве януари ще е третата. Още нямам интимен партньор и не мога да преценя ефекта в тази област, надявам се скоро и това да се случи. Прави ми впечатление, че при кихане и силно кашляне по-лесно задържам, което говори, че помага лазера.

Дали инконтиненцията е от стрес или от друго не могат да установят често нито лекрите, нито болните.
Факт е, че в темата пишат жени със сходни проблеми.
Също така пишат и жени, на които са изписани таблетки за нервен пикочен мехур.
Тоест лекарят е преценил, че е възможно да е на нервна основа, а не само следствие от раждането.
Никога не може да се твърди със сигурност, че за дадено оплакване само един или само два фактора играят роля.
Възможно е една част от проблема да се дължи И на стрес. Тогава има резон да се пробва и нетрадиционен подход към проблема, още повече, че споменатият от мен не изисква кой знае каква инвестиция на пари или време.

Имам чувството, че тази тема има за цел да възхвалява само и единствено лечението с лазер.

# 370
Mirella_, благодаря за информацията!
При мен като че ли стресът също играе роля, но не знам дали е само от това. Аз така или иначе ще сменям Магнерота като свърши с продукт с друга форма на магнезий, та може и олио да си взема. Не вярвам да навреди, дори и да не помогне.

# 371
Mirella_, да много фактори могат да са причина за инконтиненция, стрес, отпусната мускулатура, инфекция... и  всяка информация, която може да помогне е добре дошла. Аз също взимам периодично магнезий, при мускулна треска доста добре действа.

clarisa_77, и ти може да пробваш, няма да ти навреди.

# 372
Мирела, ама аз точно това казвам, че е много полезна информацията, която споделяш за магнезиевото олио. Аз лично съм го ползвала, но за друго - за крампи след тренировки и съм оставала доволна.

Важното е да споделяме кой как се е справил с проблема, защото всеки случай си е строго индивидуален.

Колкото до стреса - понякога няма как да го избегнем, но е хубаво да се опитаме да го редуцираме.

# 373
Клариса, имай търпение. Нещата стават постепенно.

Мирела, интересуват ме витамините. И аз искам да подсиля организма си. Откъде си ги поръчвала точно и сигурен ли е произхода?

# 374
Kalina Malina,
на мен фирмата за  витамини ми я препоръча една съфорумка, която също живее в Германия.

Ето тази, само в нета я има, не в аптеките. .
Няма как да знаем дали е сигурен произхода.
Доста разучавах докато ги поръчам, но не открих по-добри от техните. Използуват качествените видове на витамините, например метилкобаламин, вместо цианокобаламин, магнезиев малат, вместо магнезиев оксид и т.н.
Ако друга фирма предлага същия витамин на по-ниска цена, това е или заради използуването на по-евтина суровина(често не се усвоява оптимално) или поради опаковка с по-малко полезно вещество.
Ако нямаш възможност да поръчаш от Германия, може да видиш какъв е съставът на горните витамини и да търсиш в Бг подобни. Мен чак ме е яд, че толкова време не се реших да поръчам от там, но цените им са наистина от най-високите. Междувременно си бях взела супермаркетски витамини, обаче не забелязах да ми помагат в нещо.
Скрит текст:
Доскоро смятах хранителните добавки и витамините за измъкване на парите на лековерните.
Храня се изключително с прясна висококачествена храна - риба, зеленчуци, плодове. Минимално топлинно обработена. С възможно на-висококачествените мазнини - зехтин, авокадо, кокосово олио. Без диети и ограничаване.
Преди няколко месеца дадох 40 евро за изследвания на витамините, поради оплаквания като постоянна умора и отпадналост. Всички стойности бяха наред. Всички други изследвания кръвни и за щитовидната също. Различните лекари нищо не ми помогнаха, освен да ме отчаят още повече. Още лятото исках да поръчам от витамините, но майка ми ме отказа - в интернет били съмнителни фирмите, да купя от аптека. Ходих в аптеките - там няма от тези висококачествените витамини както на витаминекспрес или други в амазон. Само от тези тип супермаркет-евтини суровини, ниска дозировка. Така мина доста време, докато се колебая какво и къде.
Накрая се престраших и направих една поръчка за 5 различни неща.
витамини д3 + к2(мк-7), К2 +К1+Д3 +Ц,  б12 (metilcobalamin)за смучене, б-комплекс и магнезиев малат за 112 евро.
Ефект има и то голям. Умората ми направо изчезна.

Скрит текст:
Магнезиевото олио като приложение при моите болежки има отделна история - бях поръчала магнезиев хлорид, за да нося в Бг на майка ми. Олиото не може да се пренася в самолета. Майка ми има силни болки в краката и халукс вагус -изхвръкналото кокалче на големия пръст. Та реших аз все пак да поръчам при амазон. И купих 1кг за 10 евро. Дойде в 2 опаковки по о,5 кг. Едната занесох на майка ми, а другата остана за мен. Бях чела за магнезиевото олио, обаче го имах за нещо като тези бабините илачи, докато не се случи да си намажа корема и да ми се успокои пикочният мехур.

Исках да споделя нещо много странно.
След развода с бившият ми, който беше поради несходство в характерите, имах връзка с друг мъж за няколко месеца и бях жестоко наранена от този мъж. Когато си мисля за тази история ми се появява крампа долу, в областта на пубиса, всъщност точно където ме притиска, за да ходя често до тоалетна.
Проблеми с чувствителен пик.мехур съм имала винаги, сигурно от 20 години, но действително силни крампи и толкова на често бяха едва в последно време. Все си мисля, че една част от проблема е емоционалното страдание, една част е стресът, когато се притеснявам за нещо и друга част стресът, когато не мога навреме да отида до тоалетната. Това се случва на работа, но не всеки ден.
За тези, които имат инконтиненция след раждане, наред с разтягането на мускула, сигурно има значение и притискането на пик. мехур в продължение на месеци от плода, от което се нарушава нервната чувствителност долу.
При всички случаи упражнения за таза (по Кегел), ще подобрят кръвообращението и ще помогнат.
Хубаво е да се правят срещу старческата инконтиненция. За жалост  в един момент и това ни чака, добре е да се бори проблемът предварително. В Германия здравните каси плащат курсовете по гимнастика за много неща, включително и за таза.

Най-евтиният вариант за магнезиево олио е да се купи като магнезиев хлорид на прах,
ето например това
https://www.amazon.de/gp/product/B0057BRZZ0/ref=ox_sc_act_title_ … ZWPSK3B&psc=1

Оригинални  цехщайн-флейки от находището в Холандия.
Решила съм да поръчам тази огромна опаковака и да подарявам на приятелки и колежки.

Общи условия

Активация на акаунт