Американски колеж - осма тема

• 104 641
  • 764
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Може би визираш участие в подготовки на националния отбор в учебно време? Тогава това важи не само за СМГ, но и за други училища, които имат класирани ученици. Предполагам, че ако ученик от АК участва в подготовка на националния отбор, колежът също би го освободил.

Бях чела, че дори за състезания като ЕМТ има училище, което освобождава. Може би защото за големите такива състезания са важни за рейтинга за националния отбор.  В СМГ това не се прави.

Освен това СМГ участват в азиатски, американски и руски състезания. Те не са толкова престижни, колкото IMO, но училището набира средства за тях и доброто представяне е важно. За такива състезания също не освобождават.

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 21:15 от Prizma

# 31
  • В офиса
Призма, наваксват като пичове, доколкото съм чувала - как се пишат всички проекти изтървани за седмици? И няма оправдание, че си прославил училището. За това няма да видим и никого от АК на Х-фактор, например. Просто акцентирах на разликата, че това не е просто рейтингово училище, а такова със супер строги правила.

# 32
  • София
Да, строгите правила на колежа са нещо, което всеки трябва да прецени за себе си дали ще приеме. Според мен е добре да има известна свобода и гъвкавост,  но това е въпрос на светоусещане.

# 33
  • В офиса
И според мен също... Просто ми се щеше да вярвам, че и те са хора... Разочарована съм от развитието на случая на Миленита и все пак се надявам на хепи енд. Но коментарът ми конкретно бе предизвикан от поста на ЧС и абсолютното неразбиране (или да го кажа по меко "различно от моето разбиране") на характера на проблема.

# 34
Аз друго се чудя на ЧС как за толкова четене на темата не е разбрала, че място за паралел с български училища няма. В СМГ, ако си олимпиец, но си го закъсал по история, например, учителят по мат пътека ще направи до историка да моли да не разваля дипломата на талантливото дете (и наистина накрая децата ще видят шестиците, които им трябват). Ако трябва да ходиш на състезание, ще те освободят седмица предварително и на никого и през ум няма да му мине да те кара да наваксваш проектите и домашните. Тук това не е така - няма маловажен предмет и няма компромис за никого. И по-ниската диплома е оттам. Хубаво-лошо - това е.
 При хубава оферта от престижен университет, надявам се че повечето директори на бг училища все още (и слава богу) ще задействат всички канали за "оправяне" на дипломата - малки компромиси, организиране на повишителни... Очевидно в АК не е така. И да, дразнещо е. Още по-дразнещо е и че според все повече хора в бг това е нормалното, правилното поведение.

ЧС го знае това много добре и ако не се лъжа точно това бях написала в поста си - казах, че никой няма да се излага за да се обажда някъде си и да обяснява нещо, защото такива са мисленето и манталитетът в тези среди . Или според теб съм написала друго? newsm78

# 35
Здравейте !
Чета ви с интерес и благодаря за полезната информация!
За момента нямам какво да споделя като опит.
Кандидатствахме тази година и очакваме резултатите. Те ще покажат дали подготовката е била точната и достатъчната или не.

Хлапето има голямо желание за колежа - може би провокирано от съученици и приятели.
Мен лично малко ме притеснява споделяната от вас натовареност и "безсънни нощи".
Спортът при нас е всеки ден поне по 2 часа + събота и неделя и не знам дали ще може да съвместява спорта и колежа, при положение, че заниманията в колежа са до 16:30....

Ще съм благодарна да споделите за времето, което децата ви отделяха за подготовка през седмицата и през уикенда.
Разбира се, всяко дете е различно, но все пак е някакъв ориентир.

# 36
Здравейте и от мен. Никъде из темите не видях нищо за прием в колежа след 8 клас. Моля, ако някой има информация или опит, да ги сподели Grinning

# 37
Изпитът след 8 и 9 клас е на 22 април и е изцяло на английски. Мисля, че е за деца, които не са успели да влязат в седми клас. Доста по-труден е, трябва си специална подготовка.Няма да се явят много ученици и има само 5 места. Таксата на записване за изпита е 105$. Ако имаш въпрос, пиши ми на лс.

# 38
Благодаря ти, albyrta  Hug  Имаш ли някаква представа с колко процента са влезли приетите в 9-ти клас от миналата година?

# 39
Благодаря ти, albyrta  Hug  Имаш ли някаква представа с колко процента са влезли приетите в 9-ти клас от миналата година?
Не знам дали изобщо някой може да ти даде тази информация... Знам само, че една година от обявени 6 места за 9ти клас, не приеха никого  Rolling Eyes
Цитат на:  albyrta
"Мисля, че е за деца, които не са успели да влязат в седми клас"
И не само! Идват и българчета учили в други градове или държави.

# 40
  • В най - голямото село
 bouquet За Новата тема!

Относно подготовка, който питаше, Хасъмска + Лого 3.

# 41
  • София
Някой може ли да ми каже в кой район на София преподава Хасъмска (кв.), респективно коя школа и дали имате опит с индивидуални уроци при нея? Прави ли такива?

# 42
  • София
Peruanka, попитайте я лично. Ето какво ми излиза при търсене в Гугъл:

http://hasamska.blogspot.bg/

# 43
Здравейте и от мен! Записах се и аз да следя темата. На моя син му предстои да кандидатства другата година. За допълнителна подготовка съм се ориентирала към Лого 3. Другата школа за която четох е Магнет, но нямат занимания събота и неделя. В тази връзка искам да попитам за вашите подготовки тази година и има ли някой преки впечатления от Лого? Знам, че сега повечето са на вълна очакване на резултатите, за което се извинявам предварително.

# 44
  • София
Моят син се готви в Лого-3 предходната година. Моите впечатления са силно положителни. Между другото, ако ще се записвате, сега е моментът, в 6 клас след пролетната ваканция започват курсовете.

Общи условия

Активация на акаунт