Американски колеж - осма тема

• 105 179
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
Е стига с това "надявах", учителите са хора... и пак ти казвам - не е нужно всичко да стане в обедните почивки. Може и по мейла, може и след часовете... Наваксването не става като в обедната почивка й се преподава урок, а тогава се прави среща за органузиране на това какво кога да се прати и то не от днес за утре... има разлика дали имаш 14 предмета за отработване или 4...
Наистина, не очаквяй някой да ти помогне, без ясно да си поискал конкретна помощ. Никой няма да зареже детето, но и няма да ви се навира в личните дела... Ако ви направят строг грагик за отработване а здравето на детето не позволява, това няма да е услуга, а измиване на ръцете с "е, ние направихме каквото можем!". Организацията, активносттабтрябва да тръгва от вас.
Свържете се с учителите на мейла, а също и с адвайзърито, организирайре срещи. Моя младеж отработваше часове в дните с по 6 часа (в 7 и 8 час, ако учителя има възможност) и в къщи, всичко което няма време на място...
Само да се оправи детето съвсем, всичко друго ще е наред!
ПП: като си говориш с администрацията, поискай контакт с представител на застрахователната компания. Всички ученици имат застраховка, ще ви покрие поне нещичко от лечението...

# 496
  • София
Бързо възстановяване!
Административният отдел няма  как да ви помогне - в неговите правомощия е само да регистрира отсъствията и приема бележките. Но има декан по учебната част, а за 8-ми клас си имат отделен отговорник. Обърнете се към него за съдействие за удължаване на срока. По мои спомени е възможно до 2 седмици. Във випускът на дъщеря ми имаха такъв случай. А относно  уроците и домашните всяко дете трябва само да се свърже с преподавателите и да разбере какво са изучавали. Това важи при всички отсъствия - дали по болест или заради явяване на състезания. Успех!

# 497
Добро утро Simple Smile Благодаря за съветите и напътствията. Бързам да споделя положителните емоции от тази сутрин, когато от деканата получих разбиране, съпричасност и подкрепа. Излишно съм се притеснявала, вече дишам по-леко!
Благодаря и за пожеланията за бързо възстановяване. Благодаря!

# 498
  • София
  Здравейте, трябва ли предварително да се запазва час за записване в колежа? В документите е посочено приемното време, но може ли просто да се отиде, без изрична уговорка и да се запише?

# 499
  Здравейте, трябва ли предварително да се запазва час за записване в колежа? В документите е посочено приемното време, но може ли просто да се отиде, без изрична уговорка и да се запише?
Звъннете и питайте, още в 8 има човек на регистратурата, че ви отговорят директно или ще ви прехвърлят на който е информиран Simple Smile
Сигурна съм, че трябва час за подаване на финансовите документи, но за записването  май не. Поне за по-горните класове съм сигурна, че не трябва...
ПП: За записването - да не забравите да си вземете оригинала на свидетелството за завършен седми клас Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 08:50 от peneva_a

# 500
  • София
  Ами всъщност записването нали е с платена такса? Мислех да не им звъня за глупости, но май ще се наложи. Благодаря.

# 501
  Ами всъщност записването нали е с платена такса? Мислех да не им звъня за глупости, но май ще се наложи. Благодаря.

Da, трябва да сте платили депозита, не таксата, таксата е в пъти повече, ако е пълната, а ако Ви дадат рабат - по- малко, но така или иначе ще Ви я приспаднат.
Ако сте взели документи за записване, там е обяснено кое как кога и къде.
Оригинала си носете и носете и снимки, както са казали.
Не за друго а за да не се връщате - ако нещо Ви липсва няма да Ви обслужат.
И никога не се колебайте да звъните в Колежа с въпроси, Вие казвате "глупости".
Тепърва ще се сблъскате с техните правила, част от които пък за някои родители изглеждат глупаво. Така че, дето се вика - всеки е луд по своему, и за да върват нещата най-добре питайте - винаги ще Ви отговорят.
Успех, ако се решите на Колежа! 

# 502
  • София
Аз се сетих какво бях забравила при записването миналата година: ваксинационния картон, попълнен от GPто и  нещо като разпечатка от онлайн медицински картон на детето.

# 503
Аз се сетих какво бях забравила при записването миналата година: ваксинационния картон, попълнен от GPто и  нещо като разпечатка от онлайн медицински картон на детето.
Трябваше само "Лична здравно профилактична карта", наскоро ми трябваше - картона си е в мен, имунизационния паспорт също... а онази Карта остава в училището. Снимките не забравяйте Simple Smile
Sharky, документи за записване за следващата година получавате веднага за раздаване на дипломите в осми клас, та имайте готовност, че записването е до 10тина дни след това, т.е. да не изпуснеш младежа да зачезне по гостита/екскурзии/почивки... снимка във фотото, личен лекар/здравна карта, подпис на договора и правилника (даааа, подписва се всяка година)... и чак тогава, весела ваканция!  Flutter

# 504
  • София
И това всичко се случва в периода 1-5 юли ли? Че ние излитаме за Щатите, барабар с чавето (заради чавето) на 06.07. newsm78?

# 505
И това всичко се случва в периода 1-5 юли ли? Че ние излитаме за Щатите, барабар с чавето (заради чавето) на 06.07. newsm78?
Как уцелих, че ще пътувате  Crazy
Аз вече всяка година практикувам - в деня в който си получава академичните справки (за осми клас церемонията за раздаване на дипломите), отивам да го прибера от Колежа (многократно напомням - мини през администрацията и си вземи договора!), напът минаваме през личната лекарка да попълни профилактичната карта (има я сложена в пакета, който получавате от Колежа), после през фотото, вкъщи връчвам за подписване всичко! (Веднага! Че после не мога да му хвана спатиите  Whistling) После чета внимателно, подписвам и аз и гледам да ги върна подписани през следващата седмица, че юли много бързо се запълва с пътувания. Срока беше около 2-3 седмици  newsm78

# 506
  • София
Имам ли някаква опция профилактичната карта да я взема преди раздаването на дипломите (нали е бланка, все пак) и да свърша хамалогиите (личен лекар и фото) преди 30.06.2017? Да атакувам директно мед. сестра или администрацията за тези бланки?

# 507
Картите са стандартните от поликлиниките и книжарниците (онези картонени "корици"), ако си я попълниш, личните лекари ги правят наистина за минутки... Та няма смисъл да бързаш още сега. А фотото си действай, че тийна може и да не се хареса, че да повтаряте снимка Wink

# 508
  • София
Картите са стандартните от поликлиниките и книжарниците (онези картонени "корици"), ако си я попълниш, личните лекари ги правят наистина за минутки... Та няма смисъл да бързаш още сега. А фотото си действай, че тийна може и да не се хареса, че да повтаряте снимка Wink
bouquet Mersi!

# 509
  • София
Здравейте!
Не е нужно да записвате час. Отивате с набора от документи, които са изброени, включително копие от платежното нареждане за внесена такса. Четирите снимки трябва да са надписани отзад с трите имена на детето.
Всичко става за 5 минути, връщат ви договор с дата и подпис от президента на колежа. Казаха, след като им дадат свидетелства, младежа да се разходи да им го занесе и да му дадат материалите по БЕЛ за ваканцията. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт