Американски колеж - осма тема

• 105 112
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Благодаря.

# 556
  • София
Питах. Имало е празнично отбелязване на 24 май тази година в училището.
Може ли по-детайлна информация как точно е било отбелязано? Ние бяхме на сватбата на дъщеря ми и малкият изобщо не ме е информирал, че са щели да имат някаква организация.

# 557
  • София
Според мен проблема с 24 май е, че Кирил и Методи се приемат за гърци в целия англоезичен свят.
Може и цинично да Ви звучи, но е факт, че така се е утвърдило. Аз имам крайно десни убеждения, не искам да влизам в спорове, само споделям субективно мнение.

# 558
Според мен проблема с 24 май е, че Кирил и Методи се приемат за гърци в целия англоезичен свят.
Може и цинично да Ви звучи, но е факт, че така се е утвърдило. Аз имам крайно десни убеждения, не искам да влизам в спорове, само споделям субективно мнение.

И по мое време (тоталитарно) учехме ... "солунските братя"  Joy

# 559
# 560
Извинете, Ако правилно разбирам, то приетите в АК деца няма смисъл да опитват в другите училища, защото ако изчакат класирането там, то вече ще са си загубили възможността за записване в АК.

Така ли е?

Шанс имат само тези, които ще бъдат допълнително поканени ?

# 561
Извинете, Ако правилно разбирам, то приетите в АК деца няма смисъл да опитват в другите училища, защото ако изчакат класирането там, то вече ще са си загубили възможността за записване в АК.

Така ли е?

Шанс имат само тези, които ще бъдат допълнително поканени ?
Не не е така.
Одобрените за финансиране, могат да се запишат на 27, веднага след като си видят класирането. За не кандидатстващите за финансиране, срока е по-дълъг (даже май беше до деня на второто класиране...). Ако това беше целта, срока нямаше да е съобразен изобщо с графиците на МОН, можеше и до 15 юни да е...
Това не е изнудваческата система на вузовете по соц време - първото класиране за единия е два дни след крайния срок за записване за другия...

# 562
А каква е логиката децата, които са с финансиране да трябва да се запишат по-рано, на 27.06? Още повече, че първо класиране може да излезе вечерта чак на 27.06.

# 563
Досега смятах, че за всички, приети на първо класиране, срокът за записване  е 27.06.
Това до 04.07 е само срок да се представят дипломите.

Откъде вадите изводи за други срокове ?
Според мен за всички на първо класиране срокът за записване си е 27.06., което е видно от по-горе пуснатия линк.

# 564
peneva_a, на 28 юни АК обявава резервите. Според мен,  всички които искат да се запишат в АК трябва да го направят до 27 юни.
Напрегнато ще е за тези, които искат да видят първо класиране и тогава да решават дали да се записват в Колежа.

П.П. В графика за дейностите по записването, който беше достъпен още при обяваване на резултатите на 6 април, нямаше разделение кой кога да се запише. Срокът е до 27 юни за всички.

# 565
peneva_a, на 28 юни АК обявава резервите. Според мен,  всички които искат да се запишат в АК трябва да го направят до 27 юни.
Напрегнато ще е за тези, които искат да видят първо класиране и тогава да решават дали да се записват в Колежа.

П.П. В графика за дейностите по записването, който беше достъпен още при обяваване на резултатите на 6 април, нямаше разделение кой кога да се запише. Срокът е до 27 юни за всички.
Извинете, заблудила съм ви. Когато записвах големия си син имаше една седмица разлика, за да няма струпване на точния ден на първо класиране в общинските и държавни гимназии...
И тогава на следващия ден обявяваха поканени резерви, на две стъпки след единия срок и след другия... и трета покана след записването на тези поканени резерви...
Никога досега класирането не е излизало след изтичане на работното време, обикновено е около 10 сутринта.

# 566
Моля за помощ - имате ли представа какви теми се дават на деца, които са одобрени за финансова помощ и трябва да се явят на допълнително есе? Или откъде да почерпя информация?

# 567
моля за информация на лични, защото есето е във вторник.

# 568
  • София
Rihan, как мина есето?

# 569
Информацията за получилите пълна стипендия достъпна ли е публично ?

Общи условия

Активация на акаунт