"За" или "Против" моминското парти?

• 9 112
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
Темата заприлича на "за или против Св. Валентин", "за или против 8 март".. Нещо от типа защо трябва да се подаряват цветя и подаръци тогава, като може в някой от другите 365 дни да го направиш.. Когато има още 1 празник за празнуване и събиране на хора, които са си близки, не виждам защо трябва да си изсмукваме от пръстите 200 довода против, като ще е още един прекрасен ден и спомен за цял живот.. Всеки с разбиранията си и позитивното си/негативно отношение към нещата от живота. Simple Smile Успех на всички булки, аз бих се радвала да имам още един скъп спомен!

Изобщо да махат всички празници и хубави поводи! Живота е за да се работи, да се яде и да се спи! Какви са тези глезотии? Подаръци, цветя, излизания, ама, че глупости!!! Марш вкъщи пред фурната! Като искаш китка, сей си едно мушкато и ти стига за цял живот! Като искаш излизане, ей къде е магазина! Хвани си направи една разходка до там и купи пържолки за възлюбения! После за да не скучаеш, заший някой друг чорап за разнообразие или започни да гледаш сериали. Не ти трябват приятели, приятелки и такива разни, които само ще те затормозят с покани за разни глупави поводи Simple Smile

Нямах ясно мнение, ма и ти си в помощ- отвсякъде...  Whistling Па как ли е изживяла майка ми сватбата си без моминско? Без Свети Валентин и без вси1ки нови поводи за партита... Труден живот ще да е било!
 Давам старт на хейта и критиките на поста...

# 46
  • Пловдив
Нямах ясно мнение, ма и ти си в помощ- отвсякъде...  Whistling Па как ли е изживяла майка ми сватбата си без моминско? Без Свети Валентин и без вси1ки нови поводи за партита... Труден живот ще да е било!
 Давам старт на хейта и критиките на поста...

christy007:) Това беше по-скоро шега, мнението си го дадох по-рано, като не исках в никакъв случай да ти го натрапвам. Ти сама ще си вземеш решението, ако ти се вижда излишно, няма защо да го правиш Wink

# 47
Хората и без компютри са живяли... Ако се върнем още по-назад във времето, ще отрием и други липсващи елементи в ежеднвния ни бит днес. Факт е обаче, че живеем в 21 век. Не сме си избрали епохата, в която да се родим. За радост, гореизброените, както и цитираните от теб доводи, не са част от функцията на щастието. Някой по-горе беше обобщил твоя случай безупречно. Ти не искаш да имаш моминско парти и за да не се чувстваш изолиран случай, търсиш съмишленици. Толкова от мен по тази фундаментална дилема.

# 48
 И така да е, няма нищо осъдително, нали? Naughty

# 49
Ахаха, Съншайн, развесели ме, благодаря! Laughing
Всеки да постъпва, както смята за добре. Simple Smile Хубави сватби на всички!

# 50
Кристи, не те разбирам честно. В съседната тема доста момичета намекнахме,че събирането на допълнителни пари от гостите /с танци на булката и младоженеца/ е проява на лош вкус и не успяхме да те разубедим.
Сега щом си решила да нямаш моминско парти, няма лошо, никакъв проблем. Просто не го правиш.

# 51
 Не правим разлика между традиция- хоро и събиране на пари за парти? Съвсем различни неща са, та затова и различни теми, освен константата- пари, друго общо между двете аз не виждам. Обаче затвърдих мнение, че моминското е излишно  Stop

# 52
Не ме разбра Simple Smile.
Мисълта ми беше да си прецениш за себе си и вземеш решение. Това, което е най-добро за теб и ти как виждаш нещата.
Дадох примера за съседната тема, защото ти си прецени и реши да имаш хоро на булката /за което казахме,че е допълнително събиране на пари/ независимо колко души деликатно ти казахме,че е проява на лош вкус.
В този случай посъпи пак по същият начин как ги чувстваш нещата.
Всички сме различни и мнения различни ще се изкажат, но това е твоят празник и го направи незабравим за теб bouquet.
Дано ме разбра.

# 53
Горките шаферки, няколко пъти ще ги одрусат покрай сватбата с тия хора и момински партита.

# 54
Важното е, че ще ги свалят Whistling

# 55
На хорото се дават по 2-5 лв., като цяло не се и прави за парите, а за традицията  Peace

# 56
По принцип изглежда ужасна мешавица американски традиции с типично български. Доста кичозно мероприятие се очертава. Ще има ли крадене на булката и сваляне на жартиера със зъби?

# 57
 Laughing Като цяло отписах моминско парти, шаферки изобщо не ми е идвало на ум да имам, както се изразява една съфорумка в друга тема тук- " не виждам нищо красиво в това, 5бр. дърти пастърми, облечени като клоуни..." Mr. Green, това в кръга на шегата, де  Laughing. Шаферки и моминско не, остават ми българските обичаи, държа си на тях и не виждам нищо притеснително или пошло  Peace

# 58
  • София
Аз ще имам моминско парти и си го чакам с нетърпение Simple Smile

Бях кума преди 2 години и спретнахме страхотно изживяване за булката, още се сещаме и се смеем.
Не мен идеята за това събитие ми е, че за последен път ще съм "госпожица" и нямам търпение да бъда "госпожа".

# 59
Аз няма да имам моминско пасти със сигурност.  Stop
Нямам нищо против тези събития по принцип и ако ме поканят ще отида, но не ми е преоритет на мен. Годеникът ми също няма да има ергенско, защото той го намира за чиста глупост. Ходил е на такова парти и се чувствал много не на място и решил , че не е за него.
Смятам, че такова парти би ми било доста забавно, ако не е моето, но само ако няма стриптизьори. Това ми е някакъв ужас. Ходих веднъж и ми беше супер спечено и тъпо,  ooooh! макар че момчетата си изглеждаха много добре и се постараха.

Общи условия

Активация на акаунт