"За" или "Против" моминското парти?

• 9 112
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
...за последен път ще съм "госпожица"...
Не се знае.

Скрит текст:
Шегувам се, не се сдържах Blush Hug
Безоблачен брачен живот!

# 61
  Когато се омъжвах, още не бяха масово навлезли нито моминските, нито ергенските партита.Имаше ги, но не масово.Аз не съм имала.Но  наистина, след сватбата, а особено след детето,  а пък след като  тръгна на училще- съвсем нямам много време за приятелките .Понякога ми липсват чисто женските излизаня, да си поклюкарим, да се похилим, не е все същото като в смесена компания.

Може би, ако сега се омъжвах бих си събрала приятелките, но без някакви предварителни уговорки и подготовки.Ей, така, непринудено, в някоя сладарница или пицария, да си поговорим,  да се посмеем по женски.Ще им кажа, че искам да обсъдим нещо по сватбата, за да не ги притеснявам с излишни салтанати.

Повечето от моите приятелки бяха неомъжени, някои и досега.Постепенно се отдалечихме, канила съм ги на разни места, но отказваха.Днес ми липсва понякога непинуденото общуване по женски.

# 62
Аз искам да ви споделя моята идея за "моминско парти", няма да е такова, в което шаферките и кумата да изпаднат във финансов колапс #Crazy Просто ще се съберем, както се събираме "по женски", ще си поделим няколко хубави вина, хапки и която каквото донесе. Ще обсъдим последно детайлите по сватбата и, ако имаме желание може да отидем на клуб.
Категорично отказвам стриптииз, защото не е за жени Shocked, според мен, идеята е лишена от смисъл, а и предпочитам парите за тази глупост да отидат за вино или сладки

# 63
Категорично отказвам стриптииз, защото не е за жени Shocked
Не е за всеки нормален човек, според мен, независимо от пола...

# 64
  • София
Моето моминско парти мина и беше много приятно изживяване, което не бих си спестила. Simple Smile
Момичетата си ме знаят добре и бяхме все на места с хубава музика, където не се пуши. Подариха ми подарък с послание, че винаги ще са до мен. Нямаше нищо вулгарно или пошло. Даже единия от "нахаканите" мъже, които се пробваха с думите "Кой те излъга да се омъжиш?" бързо се омете като му казах: "Най-добрия!"   Mr. Green
Много се смяхме, той ми вика "Аааа, ти си от онези булки" Simple Smile Даже и сервитьорките ми пожелаваха семейно щастие. Абе както казах - приятно изживяване!

Момчетата ни и те са си изкарали добре, доста по-спокойно, но така са си решили Simple Smile

# 65
Да ви кажа честно аз май съм по-скоро "против", но всичко зависи какво ще бъде моминското.

Септември месец ще кумувам, не че нещо но булката иска едва ли не на Луната да я качим.
Моминското ще е извън София, тоест трябва да се запазват хотели, места за спане и тн, да се организира транспорт, с една дума вариант, който ще излезе доста скъп, както за мен, така и за другите момичета.

Не съм организирала такива партита преди и общо взето ми е доста трудно, както с подготовка, така и въобще с измисляне на "оригинални" идеи.

# 66
  • София
А защо не поговорите с булката тогава? Според мен е редно ако ще се организира такова нещо то да носи приятни, а не негативни емоции. Вярно е, че партито е в чест на булката, но не и на ваш гръб все пак.
Колко ти е близка тя - сама ли е казала, че иска да е извън София?

# 67
Ами опитвам се, но нещо не се получават много нещата.

Не сме супер близки, то от там идва проблема, защото не я познавам супер добре. Но все пак се опитвам да направя каквото мога.
На този етап не получавам абсолютно никаква помощ от нейните приятелки, попитах ги за идеи, мнения и т.н. те си правят пас.

Тя самата преди време ме посъветва да говоря с нейна много близка приятелка, която щяла да ми асистира- ами да, но не се получи така.

Накрая нищо няма да стане и аз ще изляза виновна  Crazy

# 68
  • Пловдив
Не мисля, че е чак толкова трудно да се организира парти извън София. Скоро ще ходя на моминско, в което взех доста участие, та съм наясно. Зависи какво иска булката - релакс или купон. Ако иска да се забавлява, Пловдив е много добра дестинация с вечерни заведения. Ако иска СПА и т.н. - още по-лесно. Резервирате в хотел, който ги предлага и си решавате проблемите. Ходила съм на моминско на морето - натоварваме се на колите и сме там. Отново предварително резервации в хотел, 1-2 заведения. За хотели могат да се видят и ваучерите в сайтовете за колективно пазаруване - за да излезе по-изгодно.

Нашата булка първоначално мислехме към чужбина да я водим, но нещата пропаднаха,заради други причини. Ще си останем в града, но целия ден ще ни е запълнен със задачи около нея - водене на различни места, включващи глезене. А после цяла вечер - по заведенията.

Колкото до останалите участнички - като не им се взима участие, просто слагаш на масата готовите решения. Ако не са съгласни, нека дадат свои.

# 69
Момичета здравейте!

Трябва ми съвет ...

Тъй като много дълго се чудих какъв подарък да направя за моминското парти на бъдещата булка, накрая реших да я заведа в чужбина за 2 вечери. Само аз и тя. Поемам нейните разходи и затова ще бъдем само 2-те. Намислила съм да я взема от летището, да отидем до хотела да се освежим малко и после разходка из града, след което вечерта да отидем някъде на бар.

Тя принципно обича да е в центъра на събитията винаги и купона да се върти около нея. Аз на този етап такова нещо не мога да й предложа, но мисля, че тъй като не е била в този град, това ще е добър подарък към нея. Вие какво мислите?

# 70

Тя принципно обича да е в центъра на събитията винаги и купона да се върти около нея. Аз на този етап такова нещо не мога да й предложа, но мисля, че тъй като не е била в този град, това ще е добър подарък към нея. Вие какво мислите?

Щом обича купон, вероятно ще го очаква, затова по-добре купон, макар и на по-семпло място и не в чужбина.Все пак ти я познаваш по-добре, ще прецениш.

# 71
Аз нямах моминско парти,а много исках. Моите приятелки, може би са очаквали инициатор да е кумата......Нямах физическа възможност и това да организирам. Тъй като се прибрах в Бг месец преди сватбата и се почна яко тичане.
Моят съвет е каквото и да избереш,ще зарадваш бъдещата булка. Важен е жеста,че някой е помислил и за нея.
Страхотен купон може да се получи и да сте само двете. В барът,в който ще отидете едва ли ще сте единствените посетители. Сигурна съм,че чужденците много ще ви се радват и някой ще се присламчат към вас.
На мен идеята ми харесва нестандартна и оригинална Simple Smile.

# 72
според мен е по-добре да пита булката как би предпочела - дали да са много хора или може и в камерен състав. ако булката иска рояк от шаферки ... да отидете само двете някъде най-вероятно няма да се приеме добре

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 11:47 от Golden Heart

# 73
Аз явно не поясних добре.

Тя ЩЕ има такова парти - излизане с приятелките й, шаферките и тн. Ще си отидат на купон.
Другото с чужбина, където ще сме само 2-те, е МОЯТ подарък към нея за въпросното моминско.

Не искам да пиша много подробности и да обяснявам, защото знам, че е регистрирана във форума и да не вземе да изскочи от някъде или да се припознае  Laughing

Просто по някакъв начин искам да направя жест към нея, поради факта, че ще бъда кума. Знам, че не е била на въпросното място, не мога да кажа дали ще й хареса, но по този начин й оказвам внимание и правя нещо за нея.  Peace  bouquet

# 74
Адриана,аз те разбрах и съм твърдо ЗА.
Много мил жест,показващ колко много държиш на нея и благодарност,че те е избрала за кума.
Не слушай никого,ще чуеш различни мнения. Направи го както го усещаш,все пак сте приятелки.

Общи условия

Активация на акаунт