Боледуване на децата ни - тема 51

• 48 510
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Лисе, честита рожденичка! да е много здрава, усмихната, палава, обичана и щастлива (и ти покрай нея)!  bouquet
ние свършихме аб капките, 7 дни, но продължава бистрата водниста хрема. е сега вече не знам какво да я правя. останахме на фр и чистене с бейбивака. днес сутринта сложих виброцил, не можах да се сдържа да не набутам нещо в тоя нос.  Embarassed
в предишната тема видях, че сте коментирали риноджермината. чудя се дали да не го взема този “пробиотик за нос“...  newsm78

# 61
  • София
За Риноджермината първо трябва да приключите с лечението на сополите. Тя не помага при хрема, не и е това задачата. Понякога съм забелязала, че колкото повече напъвам и чистя носа, толкова повече секретира...Защо не опитате да го оставите малко без нищо, може пък да се повлияе.... Какви АБ капки сте слагали?

# 62
Лисичке, много да те радва рожденичката bouquet

Малкият е сополив, не знам дали има връзка с това, че се клатят две зъбчета, или с това, че го надуха вятъра през уйкенда. Дано се размине.

Много ме мързи да стерилизирам инхалатора, вадя го само когато се разкашля, физиологичен разтвор слагам. Досега кортикостероиди са ни изписвали веднъж, при един ужасен ларингит с лаеща кашлица, още нямахме инхалатор тогава и го водих два пъти до детско отделение да му правят.

# 63
Ами едното по- проблемното зъбче  го оправиха.Сега имаме още две, но те са обикновени кариеси вече.Утре сме пак на зъбар.От миналат пролет вече сериозен стаж натрупа по зъболекари.

Крис, супер.. щом ви действа така добре Пулмикорта.При нас и с него от обиконовена кашлица е ставала ларингитна.Явно всяко дете различно.
Обаче този месец не мога се оплача, за втори път прехваща нещо, но леко, а сега даже е само хрема..от петъка..до сега щом друго не се е появило значии няма според мен.Доживях да видя да имаме само сополи.Растее... и ще олекват нещата вече.

# 64
Крис, слагахме “унифлокс“. имаше ефект, от жълт и гъст сопол, секретът стана бистър и воднист, но не спря. не смея да я оставя без нищо, трябва да го пресуша някак тоя нос, че вече сънувам как пристига отитът.
ти не си представяй, че чистя постоянно - 3 пъти дневно с фр и вечер с бейбивак преди лягане.
може да опитам пак с хипертоничен разтвор, надявам се да подсуши лигавицата (то и виброцилът уж това трябва да направи).

# 65
  • София
Унифлокс съм слагала при последния отит миналата зима... Нещо не ме очароваха тези капки, въпреки, че в носа не сме слагали от тях. Виброцила би трябвало да повлияе, но му трябват няколко слагания. То може да се е раздразнила и сливица и лигавица, би трябвало да я успокои Виброцила. Тази бистра водниста хрема я мразя най - много...  Sad

# 66
Тази бистра водниста хрема я мразя най - много...  Sad
и аз така.  Tired държи ме в напрежение и мир нямам накъде ще “избие“. пък и предизвиква една гадна кашлица по време на сън, та и детето няма спокойствие.

# 67
Да ти е жива и здрава дъщеричката Лисе!
Моето тъкмо му мина хремата и кашлицана и от снощи пак не може да диша. Обаче баща му не се спря да го мъкне по мероприятия понеже има време. А щях днес да го водя на градина

# 68
Честита рожденничка Лисе! Да е жива и здрава ! bouquet

adjenda - може да ползваш инхлатаора с физологичен разтвор при хрема и кашлица.Аз сега ползвам с физиологичен разтвор също, понеже е хремав тия дни.А при кашлица включвам и пулмикорт.Но на нас ни е изписан  от лекар.

Ей една моя приятелка с която ходим на Трявна напрао ме срази.. детето й вдигнало 42 градуса :О паднах направо.
Благодаря, веднъж и на нас ни изписаха пулмикорт след продължителна кашлица, но ме достраша да го направя. Сега пак подкашля и се чудех дали да не направя инхалации, но не мога да се реша. Уж не кашли много, но и не спира. Спи спокойно, но сутрин като стане сякаш има храчки като кашли, а пък като се замори ми се струва суха, сякаш му дращи по гърлото. Правя с ФР, но сякаш иска и лекарство.

# 69
  • София
А защо не сте дали Пулмикорт, при положение, че е предписан? Вярно, не казвам, че е леко лекарство, но понякога няма как да избяга човек. Особено след продължителна кашлица. За няколко дни кортикостероида ще повлияе и ще усетите разликата. Но разбира се съгласувайте с лекар, Пулмикорта не се дава току-така. Може и някое по - лекичко сиропче да помогне.  Peace

# 70
А защо не сте дали Пулмикорт, при положение, че е предписан? Вярно, не казвам, че е леко лекарство, но понякога няма как да избяга човек. Особено след продължителна кашлица. За няколко дни кортикостероида ще повлияе и ще усетите разликата. Но разбира се съгласувайте с лекар, Пулмикорта не се дава току-така. Може и някое по - лекичко сиропче да помогне.  Peace
Не го дадох, защото нямах инхалатор, отидох да купя, но беше свършил този който ми изписа лекарката и докато взема се излекуваме само със сироп Wink

# 71
  • София
 newsm10

Винаги е най - добре ако мине само със сиропче. Мен също ме беше шубе от Пулмикорта когато го давах за пръв път, но...факт е, че действа.  Rolling Eyes

# 72
Лайт, аз го записах утре за зъболекар моя убавец, че снощи се оплака от болки в зъбчето. Намерих една много мила млада кака-зъболекарка Mr. Green, мисля, че ще я хареса, ама да видим утре. Да направим поне единия кариес долу, където е отчупено парченце на зъбчето. Глас йономерна пломба ли да сложа, четох, че за млечни зъбки те се препоръчват Thinking

# 73
Адженда, няма защо да се страхуваш толкова от пулмикорта, не е отрова все пак. И е възможно най-пречистения и лек препарат от този тип.
А защо е било нужно точно ''предписаният'' инхалатор да купите  newsm78

Ние с бебето сме хремави, дано хремата си остане просто хрема, че като се сетя миналата пролет с какъв синузит се подредих...На бебето пръскам ФР и дърпам с бейбивака. Нещо друго мога ли да направя?

# 74
  • София
Рали нещо хомеопатично - Ади като беше бебе и при леко сополевене го пресичах с Инфлуцид и Коризалия, действаха му. Може и Цинабсин за нослето, има сега и едно сиропче - Синупрет-ино, то е за деца.

Общи условия

Активация на акаунт