Време ли е за бебе?

• 14 980
  • 109
  •   1
Отговори
Здравейте мами!
Бих се радвала всяка, която има желание да сподели кога е родила първото си дете, дали е имала усложнения с бременността, раждането и др...Според вас пряко свързани ли са възрастта с протичането на бременността и раждането? Коя според вас е най-подходящата възраст за раждане на първо дете?   Rolling Eyes

# 1
Най-подходящата е тази, на която е намерила човек, от когото иска да има дете, той също иска същото, и имат доходи, за да го издържат (за основните неща).
Всичко останало е строго индивидуално. Има жени на 20+ с проблемни бременности, както и такива, на 40+ с леки и безпроблемни, както и обратното.
Зависи от човека, начина му на живот, наследственост и... късмет.

Имах физически лека бременност, но се водеше рискова. Голяма миома и още 2 малки. Бебе, което се оказа с лицево предлежание и се наложи секцио в процеса на раждане. На 25 г.
Повечето ми приятелки родиха след 33-34 г. Само една има проблеми, но тя си ги има от 20+.

Последна редакция: пт, 24 мар 2017, 15:32 от Не се сърди, човече

# 2
  • София
Родих на 24 г, много лека и безпроблемна бременност имах.

# 3
Най-подходящата е тази, на която е намерила човек, от когото иска да има дете, той също иска същото, и имат доходи, за да го издържат (за основните неща).
Всичко останало е строго индивидуално. Има жени на 20+ с проблемни бременности, както и такива, на 40+ с леки и безпроблемни, както и обратното.
Много точно казано!  Иначе за протокола- родих на 28 и изкарах лека бременност.

# 4
Аз родих близнаци на 31г. и тежаща 45кг. Обратно на всички предположения, имах изключително лека бременност, все едно не бях бременна, не ми се гадеше, не съм повръщала( а и двете бебета бяха с много коса), не съм имала усложнения, качих само 10кг, корема ми беше адски малък-все едно съм начални месеци с едно бебе, а бебетата си се развиваха нормално. Чак в края на 8-ми месец ме приеха за наблюдение заради намалели околоплодни води на девойката, но то с тоя малък корем просто вече нямаше място. Та това с годините и рисковите бременности и т.н.....според мен при всеки организъм просто си е различно.

# 5
  • Телиш/Плевен
202uu

Аз родих на 25, имах много лека бременност, раждането също беше леко.

# 6
  • Бургас
аз родих на 28, мисля, че трябва да се ражда  до 30-34г.

# 7
На 28 родих, 3 месеца преди да стана на 29.
Забременях от първия опит. Аз не бих я нарекла трудна бременност, но според лекарката ми беше такава. Не ми е ставало лошо, не ми се е пишкало, не ми се ядяха странни неща...Около 4тия месец обаче започнаха проблемите с бъбреците, едни високи температури, безкрайни антибиотици. След всяка криза обаче аз се чувствах идеално и се връщах на работа. В началото на 7мия месец лекарката ми каза да се кротна най-накрая и ми написа болничен до края на бременността.  Преносих бебето 8 дни, но родих нормално.
Така че и според мен е до късмет, ей на, аз никога не бях имала проблеми с бъбреците.

# 8
  • София

И аз подкрепям.

Иначе за статистиката, родих дъщеря си на 29 години. Сегашната ми бременност е по-лека от онази, от гледна точка на гадене, повръщане, качени килограми и общо усещане - по-добре съм във всяко едно отношение.

# 9
Според мен най-подходящата възраст всъщност е тази, на която сме срещнали човека, с който искаме да имаме дете и той също е на етап, в който го иска, разбира се. Други поводи и причини за отлагане според мен са по-второстепенни и в крайна сметка, ако си с правилния човек, не трябва да чакаш всичко останало да се нагласи перфектно в живота ви, защото докато чакаш и когато пробваш може да се окаже, че не става от раз или че има проблеми, чието разрешаване ще отнеме тепърва още години. Хубаво е когато става бебе без проблем, но понякога просто не е така, дори и на 20+ уви  Peace

# 10
  • София
Аз до самия край кажи речи нямах никакви предпоставки за секцио - нямах здравословни проблеми, бебето се беше обърнало, но така и не слезе, беше много високо, изтекоха ми водите и 3-ма лекари ми казаха, че шансът да родя естествено е под 10 %, та се стигна до секцио. За това най ме е яд.

Майка ми роди малкия ми брат, когато беше на 37 г, нямам спомени да е имала проблеми, и при нея се наложи секцио, но защото бебето беше малко над 4 кг.  Simple Smile

# 11
Не е до години според мен.
Родих на 25г. кофти бременност с повръщане до 9м. и т.н., но родих без проблем.

# 12
  • София
Биологично, след 20 забременяването става все по-трудно, а бременността - по-рискова.  Всеки организъм е различен, вярно, и всяка бременност - също, но статистиката си е статистика и от един момент насетне е по-вероятно нещата да се объркат. И статистически е по-вероятно да си сред 95-те процента, а не в 5-те процента изключения (образно казано).  Животът ни обаче не е само биология и по-горе хубаво са го написали: подходящ е моментът, в който намериш правилния човек, искате едно и също и можете да си го позволите финансово.

Личното ми мнение е, че идеалното време за бебе никога няма да настъпи. Но времето напредва, телата ни не стават по-млади, а е добре и след децата да имаме сили за личен живот. Затова, когато е покрит хигиенният минимум, за който говорихме, смятам, че е по-добре да се пристъпи към тази крачка по-рано, отколкото по-късно. Т.е., имаш ли половинка, с която гледате в една посока, имаш ли пари за храна, за покрив над главата и за другите си основни нужди, няма смисъл да отлагаш. Колкото по-млад е човек, толкова по-лесно се справя с обгрижването на дете и носенето на две и повече дини под една мишница (семейство, работа, учене, развлечения). А и ще му останат няколко хубави десетилетия, живот и здраве, след като децата се изнесат и може да разполага с всичките си средства както му доставя удоволствие.

Аз забременях на 25, родих на 26. С таткото имаме десетгодишна връзка - сещате се, че обичайните 2-3-4 години за опознаване и решение за бебе при нас бяха по-скоро неприложими, защото аз щях да съм родила на 18-20 годишна възраст, без образование, работа и прилично майчинство. Не че той щеше да е цъфнал, де... Бременността ми беше лека, раждането се наложи да е секцио поради медицински причини.

# 13
  • София
Родих за първи път на 34 г., имам Хашимото няколко месеца преди да забременея, поради трудния контрол на ТСХ и страничните ефекти на Л-тироксина бременността се водеше рискова, особено в началото. Има много млади жени с Хашимото и щитовидни проблеми, контролът над тях не винаги е лесен. Раждането беше дълго (13 часа) и накрая мъчително заради положението на главата. Беше си живо секцио заради положението на главата и бавното разкритие след 6 см, но благодарение на лекарския екип, моят инат и хубавите тонове на бебето завърши нормално, но с много вътрешни разкъсвания и поражения, които вече 3та седмица ми осигуряват неспособност да се разхождам нормално повече от час, да стоя изправена без болка. Това се отрази и на кърменето, защото хормоните на болката и стреса влияят на лактацията. Все още вземам обезболяващи, когато е нетърпимо, за да мога да завърша деня си, да приготвя храната си и да се погрижа за детето. Щитовидната жлеза не прощава на никого без значение от възрастта, и може да направи спънки както в ранна бременност, така и по време на раждането (нерегулярна родова дейност). Силно се надявам да съм изключение, защото освен това друг здравословен проблем нямах.

# 14
Родих на 27. Имах лека бременност, но имах гестационен диабет и леко завишено кръвно. Пазих си диета, не пиех хапчета и всичко беше ок. Раждането- нямам голяма база на сравнение, 12 часа продължи, нормално, накрая я изкараха с вакум...за мен беше не много леко, но и не кой знае какво. Simple Smile Успех на всички и леко раждане.

Общи условия

Активация на акаунт