Време ли е за бебе?

• 14 964
  • 109
  •   1
Отговори
# 30
А дали е вярно, че с две операции секцио, не може да се направи трета?  newsm78 Знам и че ако първата ти е секцио, задължително трябва да е и втората....Ако е така, значи при първа секцио няма шанс за три бебоци... ooooh! освен ако няма близнаци, де...  baby_neutral baby_neutral
Секцио за трети път

Не е строго задължително след едно секцио следващото отново да е секцио.

# 31
  • Русе
Първото родих на 33, второто на 35 г Планирано. Преди това не мислехме за деца. С първото забременях след 6 месеца опити, с второто - от раз. Леки бремености, без проблеми ( т.е в 7 месец с първото ми откриха големичка миома, но на външната стена на матката), доносени, че даже преносени бебета. Бързи и нормални раждания - първото за шест часа, второто за три, че и с бебе над 4 кг. Голямото дете кърмих година и един месец ,малкото още суче.
Дали ще има усложнения или не една бременост никой не може да гарантира.

# 32
  • Варна
Първото си дете родих на 23 г,беше ужасна бременност,второто родих на 34 също беше кошмар ,сега на 38 съм бременна с близнаци...чакам да видя дали ще е толква гадно колкото предните два пъти

# 33
Родих на 31 г., ако нямахме репродуктивни проблеми, вероятно щях да родя на 27- 28г. Бременността ми беше меко казано кошмарна, въпреки че се пазех много.

# 34
Сестра ми роди на 28. Имаше много проблеми. Организмът и се промени хормонално и стана много раздразнителна и агресивна. Хората около нея казаха, че няма да изтърпят втора бременност. Освен това влезе в предродилна депресия и по цял ден плачеше.

# 35
Родих на 30 години. Бременността ми беше трудна. Повръщах до 7-ми месец. Бях с болки и контракции от много рано. Лежах няколко пъти в болница и приемах таблетки за задържане. Последните 2 месеца ставах само за тоалетна и да се изкъпя. Лекарите казаха, че съм с много чувствителна матка и от там са ми проблемите. Иначе бях много спокойна- спях, четях и гледах тв по цял ден. И си мечтаех за появата на малкото човече. Никога нищо не ми се прияде.

# 36
  • София, Дървеница

Аз родих първото на 21г., второто на 26. И през двете бременностти лежах за задържане.

# 37
Възрастта не е определяща за това дали една бременност ще бъде лека или не. Първият път родих на 26 години, забременях 6 м. след спонтанен аборт и имах една ужасна, тежка бременност, 3 месеца от която изкарах в болница на системи, купища хапчета и инжекции. Родих сина си с инфекция и се наложи да остане след мен в болницата, за да бъде излекуван.
Втората ми бременност беше, когато бях на 32 години и мина толкова леко, че все едно не съм била бременна. Раждането също  Peace
Но определено смятам, че колкото по-късно роди една жена, толкова повече се изморява и не й достига енергията да не спи по цели нощи, докато преминат коликите и зъбите. Защото понякога никненето на зъбите може да бъде истински кошмар /при мен с втората бременност продължи 3 години - безсънни нощи, запушени носове, температури, отказ от всякакъв вид храна и никнене на един зъб в продължение на 2 - 3 седмици/. Ако жената е между 20 и 30 години има много повече сила да се справи с това предизвикателство, отколкото ако е между 30 и 40 години, а пък над 40 просто не ми се мисли  Rolling Eyes

# 38
Забременях на 33, а родих първото си дете на 34. Имах прекрасна и безпроблемна бременност, всеки ден вървях между 7 и 10 км пеша, качих 13 кг (но започнах от повечко - 69 кг, които върнах 2-3 седмици след раждането и до там).

# 39
Здравейте мами!
Бих се радвала всяка, която има желание да сподели кога е родила първото си дете, дали е имала усложнения с бременността, раждането и др...Според вас пряко свързани ли са възрастта с протичането на бременността и раждането? Коя според вас е най-подходящата възраст за раждане на първо дете?   Rolling Eyes
Забременях и родих на 24 след 3 години чакане и ходене по доктори.Бременността мина много добре Simple Smile Раждането (секцио) също.Сега си се гледаме и се учим една друга.Физически и психически е много трудно , но е приятно като постигна резултата нахранено и спящо бебе  Crazy Laughing Най - подходяща възраст не знам мисля , че 22 - 35 нещо такова.Но всеки решава кога иска и може , а някой нямат избор и не става с времето , а годините минават.

# 40
  • Под Сините камъни
С първото дете разбрах,че съм бременна на 18 тия си рожден ден.Родих я 3 месеца преди да навърша 19г.Планувано бебе  Mr. Green.Второто дете родих 14 дни преди да навърша 27г. също планувано бебе.С таткото сме заедно от 20г

# 41
  • Sofia
Аз пък, ако можех бих връщала и повтаряла времето от включително третата ми бременност (на 35г. родих) до 6 годишнината на малката ми щерка (преди да тръгне на предучилищна) - вълшебно време и преживяване...
Не че първите ми две раждания и отглеждането не бяха хубави, но третото е по-осъзнато някак...

# 42
  • Под Сините камъни
О да, и аз усетих разлика в отглеждането на децата.С второто беше по спокойно всичко,но може и да е от това че карах и по различна бременност от първата.С първата имах проблеми в третият месец прокървих и лежах за задържане,гадене до 6м.А раждането 2дни  ooooh! С малкия без проблеми, но при раждането и той ми разказа играта.И двамата нормално родени.

# 43
  • Шумен
Дъщеря си родих на 21,стана от първия път,изкарах една супер лека бременност и раждането също мина леко,на 25 забременях за втори път,също планирано след 2-3 месеца опити,направих спонтанен аборт в 6 седмица,след това пазене 3 месеца и още 6 месеца опити докато се получи накрая,пак прокървих и лежах в болница,но за щастие бебето се оказа силно и така на 27 родих сина си,ето че в интервала 20-30 години имах и лека и тежка бременност,мисля че е до организъм  Peace

# 44
  • София
И аз споделям мнението, че най-важното е да си срещнал подходящия човек, с който се разбирате и гледате в една посока, пък тогава бебета.
Аз първия път родих и забременях на 30. И двата пъти, въпреки някои репродуктивни проблеми - СПКЯ и щитовидната жлеза, забременявах от първия път, но и двете бременности бяха проблемни по различен начин. Тежки не бих казала, не съм имала кой знае какво гадене или пък да ми тежи, депресии и т.н., но особено втория път падна голямо пазене и треперене.

Общи условия

Активация на акаунт