Зоопарк София-гавра с посетителите и заплаха за безопасността им

• 14 943
  • 77
  •   1
Отговори
Настоящето е изпратено до ръководството на Зоологичреска градина-София. Междувременно го публикувам и тук, за да  поне няколко родители, които успеят да го прочетат, не се подлъжат като мен.

Вбесена съм от безобразието, наглостта и безочието на служителите на Софийски Зоопарк.

Между 14.00 и 15.00 часа на 24 март 2017   реших да посетя зоопарка с количка с малко бебе и с още един придружител. Закупих по надлежния ред два редовни билета, които ми продадоха, като маркираха бар кода на всеки един билет поотделно. Съответно се насочих към входа за бебешки колички, чекирах единия билет, влязох и задържах бариерата, за да може да мине количката. В следващия момент от будката на охраната се подаде една жена и започна да вика след мен:
>че трябва да се чекирам още веднъж на устройството за обикновени посетители (без бебешки колички)
>че не може да се влиза само с един билет?! (но аз съм купила два, които вие! сте продали срещу индивидуален бар код всеки!)
>нали съм била закупила два билета (ами и аз това казвам)

Върнах се и от вътрешната страна на бариерата чекирах още веднъж билет на входното устройство.

До тук добре. Очевидно жалките огрухани креатури, достигнали върха на кариерната си синекура трябва също да се чувстват велики, ловящи закоравелите престъпници-майки и хора, возещи бебета в колички. Защото преминаването на количките е регулирано перфектно навсякъде из столичната ни инфраструктура и особено в  Софийския Зоопарк в активните часове за посещение към дата 24 март 2017, където трябва да треперите всеки миг дали количката ще оцелее сред изгорелите газове и изпод гумите на бумтящи камиони, трактори и цистерни с вода!
НЕ, не преувеличавам.
Софийският зоопарк, за който си плащате такса вход без нищо да подозирате, в момента е СТРОИТЕЛНА ПЛОЩАДКА!
Езерото с лебедите, патиците и пеликаните е пресушено. Птиците ги няма. Алеите с вълците са затворени и допуск има само до 1/3 от тях. Реално можете да видите понитата, камилата, мечките и да се завъртите около слона, хипопотома, носорога и птиците. Междувременно ви прегавзат и удавят в прах и дим. За не повече от 10 минути престой на три различни места в зоопарка, РАЗРЕШЕНИ за посетителите! поне по веднъж минават вкупом: 
>един камион,
>един трактор с ремарке и 
>идва да ви опръска водоструйката!

След всеки опит да видите отблизо някое животно, трябва да се върнете по стъпките си по същата алея. Пътят навсякъде е преграден и затворен.
И на фона на цялата тази мизерна пародия и гавра с родители и деца, някаква лелка си проси един хубавичък скандал, без да си дава сметка, че за да си налъска изтърбушеното самочувствие, всъщност си реже клона. Защото доходът, от който се калкулира заплатата й, се формира ИМЕННО от ХОРАТА С ДЕЦА!!!

Не, че чекирането на билета има някакво значение за някого.
Не, че съм излъгала или ощетила някого с незакупени билети.
Но ако аз имам задължения, то имам и права като потребител на услуга, за която съм заплатила в пълен обем, а насреща съм получила прашна, бумтяща дупка от строеж и потенциална и реална заплаха за живота на детето ми!

АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО Е НА МЯСТО, КЪДЕТО СВОБОДНО ТИЧАТ ДЕЦА, КОЕТО Е ПРЕДВИДЕНО ЗА ТАЗИ ИМЕННО ЦЕЛ, ДА СЕ ДОПУСКАТ ТЕЖКИ СТРОИТЕЛНИ МАШИНИ В РЕГЛАМЕНТИРАНИТЕ ЧАСОВЕ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ. 
В нормалните страни, при подобни грандиозни ремонтни дейности, такса на посетителите НЕ се събира, просто защото зоопаркът се затваря! Когато ремонтите са по-малки и не безпокоят нито животните, нито посетителите с отровни ауспухови газове и моторни тътнежи, това се оповестява на ВИДНО място и таксата вход се редуцира ПОНЕ наполовина. Пример от Загребския Зоопарк от пролетта на 2016г.

Но никой никъде не си позволява да се държи толкова самоуверено-хокащо като въпросната охранителка и да предоставя такова мърляво НИЩО.

Издържах един час преди да се върна на входа, за да вдигна заслужен скандал на ‘учтивата’ чекър конторльорка. За нейно щастие тя липсваше!

Не зная дали Ръководството на Софийския Зоопарк, чиито нареждания тя е назначена да изпълнява, си дава сметка колко много колички с бебета и майки/бащи/баби/дядовци/ ще преминат без да спазят правилото-единият да се чекира на входа за бебешки колички, другият-на другия, обикновения вход за посетители, заради тази самоотлъчка на лелката.

Междувременно очаквам официалното становище на Софийския Зоопарк как си позволяват да поемат риска да пускат деца, бебета и дори възрастни посетители насред строителна площадка с тежка ремонтно-строителна техника. И дори да събират такса за това. Трябва да стане инцидент с някое дете или какво?

Халал да са ви 8-те, които ми дължите обратно, заедно с официално извинение! и 1500 благодарности, че не се е случил инцидент с детето ми през време на престоя му в управлявания от вас НЕФУНКЦИОНИРАЩ и ОПАСЕН в момента обект!  

# 1
  • София
Хубаво, разочарована и ядосана си, написала си жалба. Само искам да попитам нещо - кога, според теб, и как трябва да направят ремонтите в парка? Мислиш, че трябва да го затворят целия ли? За билетите и количката съм съгласна, но не и с това за ремонта. Съгласна съм, че е добре да намалят цената на билета поради невъзможността хората да посетят всички части и да видят животните.

# 2
  • София
Ходихме преди около месец и сравнително малка част от парка беше затворена заради ремонт. Надявах се, че тогава го приключват, но явно са започвали. Наистина е недопустимо децата и възрастните да бъдат необезопасени по такъв начин, това е все едно да пуснеш дете да се мотае на строителна площадка. След като ремонтът е толкова мащабен, би трябвало паркът да бъде затворен. Според мен трябва да се подаде сигнал, но не съм сигурна до коя институция.

# 3
  • на брега на морето
Само да кажа на авторката, че заплатите и издръжката на зоопарка се дотират от държавата.

# 4
Надявам се този и всички зоопаркове да бъдат затворени.Какво са ни виновни животните,та да ги правим затворници за човешкото удоволствие (?!)  ! 

Изяжте ме сега  Mr. Green

# 5
  • София
И какво ще стане с всички тези животни? Ще ги пуснат в дивото и какво очакваш, че по магичен път тези животни ще оцелеят?

# 6
Този революционен патос и упражнения по "възпитано" красноречие да бяхте вкарали в някакво по-креативно занимание  Tired

- Обичайно в този сезон повечето животни спят или са затворени на топло. Като цяло, ходенето в зоопарка преди края на април е не особено мъдро решение.
Затова и този "слаб сезон" е напълно подходящ за мащабните РАЗШИРЕНИЯ и реконструкции, за които се знае и говори усилено от повече от година, и които ще донесат повече комфорт най-мече за животните, но и за посетителите.

- Строителните площадки са оградени с високи метални огради (сини на цвят), поставени са предупредитени табели накъде да не се ходи, както и извинения за неудобството.

- Трасетата, през които преминават товарни камиони са обозначени също с предупредителни табели.

- Едно съоръжение като ЗООПАРК никога не е било и няма как да бъде "място за свободно тичане на деца"  Outta Joint Има достатъчно ниски парапети, широки огради и рехави мрежи, през които едно неконтролирано дете може да се пъхне и да пострада. Така че ако някой си оставя детето да "тича свободно" извън специолно пригодените площадки, отдалечени от клетките на животните, то този родител определено постъпва безотговорно и не е "дорасъл" да води детето си в ЗООПАРКА.

- Със символичната цена на билетите (4 лв за възрастни, 2 лв за деца от 3 до 18, 1 лв за пенсионери), няма как да се плащат ничии заплати, нито пък да се издържат животните.

Смешен плач, като цяло. Пийте мента, глог и валериан, попрочетете някоя и друга книжка за поведение в обществото, и се научете когато пишете до институции, да изразявате мисълта си кратко и ясно, наблягайки на факти и обстоятелства. Горното писание ще разсмее много хора.

# 7
  • на брега на морето
То е ясно, че са на доизживяване там, но поне с това да си остане. А не да ги чифтосват.

# 8
  • На земята, която е всъщност звезда.
Хубаво, разочарована и ядосана си, написала си жалба. Само искам да попитам нещо - кога, според теб, и как трябва да направят ремонтите в парка? Мислиш, че трябва да го затворят целия ли? За билетите и количката съм съгласна, но не и с това за ремонта. Съгласна съм, че е добре да намалят цената на билета поради невъзможността хората да посетят всички части и да видят животните.

Хората трябва да бъдат надлежно предупредени какво точно ще получат срещу закупената услуга. "Това, това и това няма да видите. Има ремонтни дейности и машини!" Така всеки ще прецени дали да се възползва или не. Преди две-три години във Виена бяхме предупредени /вкл. отбелязано на брошурите/, че жираф няма да видим, защото клетката се ремонтира. Ми аз мога да съм там само заради въпросния жираф, майка му стара!

В този смисъл съм съгласна с оплакващата се съфорумка. Ако тя беше предупредена, но въпреки това се оплакваше, бих се присъединила към останалите мнения. 

# 9
  • София
Флу много добре каза, че по това време на годината почти нищо не може да се види. Дори съм изненадана, че човек тръгва на експедиция в зоопарка в края на март.  Какво точно очакваш да бъдат уведомени посетителите? Да не би от някоя компания да те уведомяват предварително?
Не знаех, че билетите са на такива цени, то какво да им намаляват наполовина!

# 10
  • София
Скрит текст:

Хората трябва да бъдат надлежно предупредени какво точно ще получат срещу закупената услуга. "Това, това и това няма да видите. Има ремонтни дейности и машини!" Така всеки ще прецени дали да се възползва или не.
Скрит текст:
Преди две-три години във Виена бяхме предупредени /вкл. отбелязано на брошурите/, че жираф няма да видим, защото клетката се ремонтира. Ми аз мога да съм там само заради въпросния жираф, майка му стара!

В този смисъл съм съгласна с оплакващата се съфорумка. Ако тя беше предупредена, но въпреки това се оплакваше, бих се присъединила към останалите мнения.  
Съгласна съм. Когато ние бяхме там, явно в началото на ремонта, нямаше абсолютно никакво предупреждение. Всъщност, преди това им гледах сайта и ако знаех, че тече ремонт, нямаше да отидем.
П.П. Вече има предупреждение на сайта за ремонт около езерото.

Последна редакция: сб, 25 мар 2017, 12:09 от milenaka

# 11
Сега разгледах страницата на зоопарка във фейса. Има хора, които говорят за ремонтни дейности в постове от края на миналата година. Явно си има перманентни строителни дейности, та реплики от рода "Кога очакваш да се ремонтира" стават леко неадекватни.

Наистина ли питаш какво очаквам да бъдат уведомени посетителите?  ooooh! И да, когато има ПЛАНИРАН ремонт на електропреносна мрежа, Соф. вода или Топлофикация сме уведомени предварително. В зоото е още по- лесно, защото ще се залепи само една табелка на входа, до продажбата на билетите. Или ще ми кажеш, че е ужасно трудно и сложно да се сложи такава табелка?

# 12
В този смисъл съм съгласна с оплакващата се съфорумка.

Дори с френетичния ѝ апломб и "цветист" език?
  Joy Този стил минаваше за оригинален преди десетина години, вече е смешен.

# 13
  • София
ето, сложили са табела вече.

# 14
В този смисъл съм съгласна с оплакващата се съфорумка.

Дори с френетичния ѝ апломб и "цветист" език?
  Joy Този стил минаваше за оригинален преди десетина години, вече е смешен.

Не коментирам стила на писане нито на нея, нито на останалите, вкл. твоят. Намирам го за инфантилно и разводняващо темата. Постове като този са излишни и създават само спам. Учудвам се, че го правиш, останала съм с впечатление, че си дългогодишна съфорумка и би трябвало да си го забелязала. Може би не си в настроение и търсиш/провокираш някакво допълнително дърляне?

Общи условия

Активация на акаунт