Пак смяна на времето... Аман!

• 19 092
  • 177
  •   1
Отговори
# 150
И аз не разбирам. Сутрин вместо 6 е 7, ок, ставаш един час по-рано.
Но и вечер вместо 22 е 23, значи ще си легнеш един час по-рано.

Да, но организма, когато е свикнал да му се приспива в 22, по новото време ще му се приспи в 23  Peace

# 151
  • somewhere over the rainbow
Ами да - повечето пъти си лягаме в точно определено време, трябва да е нещо извънредно, за да си легна по-късно. Хората, които всяка сутрин стават по едно и също време, имат режим и си лягат по едно и също време и няма как изкуствено да заспиш един час по-рано и точно този един час по-малко сън ни разказва играта.
Аз пък ги приемам по друг начин нещата - спя 8 часа и будувам 16 часа /това е примерно/. Доспива ми се 16 часа след като съм станала, ставам 8 часа след като съм легнала. Т.е., ако днес стана в 6, доскорошно 5, ще ми се доспи и ще си легна в 22, доскорошно 21. За мен е важно достатъчно ли съм спала като продължителност, а не от колко до колко.
Искам да уточня, че говоря само за нощен сън. Сънят през деня не е равностоен на нощния по различни биологични причини.

# 152
И аз не разбирам. Сутрин вместо 6 е 7, ок, ставаш един час по-рано.
Но и вечер вместо 22 е 23, значи ще си легнеш един час по-рано.

Да, но организма, когато е свикнал да му се приспива в 22, по новото време ще му се приспи в 23  Peace
Точно така.  Peace
Аз пък се чудя и не разбирам какво толкова се чудят и не разбират някои хора, че е нужно да се обяснява на всяка страница.  ooooh!

# 153
  • somewhere over the rainbow
Аз пък се чудя и не разбирам какво толкова се чудят и не разбират някои хора, че е нужно да се обяснява на всяка страница.  ooooh!
И аз се чудя, какво толкова не се разбира какво не разбираме  Mr. Green Куца ви логиката, това не разбираме.
Хора, в активна възраст, пътуващи по света, живеещи динамичен живот - понякога нощни заведения, партита с приятели, често неспящи деца, чак толкова им се отразява някакъв си час.

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 18:25 от N_A_N™

# 154
Само логиката не ни куца  Laughing

# 155
И аз се чудя, какво толкова не се разбира какво не разбираме  Mr. Green Куца ви логиката, това не разбираме.
Хора, в активна възраст, пътуващи по света, живеещи динамичен живот - понякога нощни заведения, партита с приятели, често неспящи деца, чак толкова им се отразява някакъв си час.

Думите ти ми припомниха една случка преди години. Мъжът ми се присмя на майка си, че спи преди и след нощна смяна и даде за пример себе си – как работи на две места и от едната работа (през деня) отива на другата (през нощта). Майка му само го погледна тъжно и отрони: "Е, ще те видя и теб, когато станеш на моите години...".
Не можа да го види, почина рано. Защото много преди да стигне тогавашната ѝ възраст остави втората работа и започна да спи преди и след нощна смяна.
Естествено, на него смяната на времето не му действа, защото се налага да си ляга и става по различно време. Но отражението на този режим върху здравето му е факт.

ПП Извинете за лиричното отклонение. Забравих, че това е форумът на Маклаудовците.  Peace

# 156
Хайде сега Шотландски бойци Simple Smile. Един час и аз не виждам какъв е проблема. Един два дена може да ти е малко криво, но после ще свикнеш. Имам чувството, че някои просто им е кеф да мрънкат и просто искат да ни покажат колко са "чувствителни"  Mr. Green .

# 157
Абе, то и аз не им вярвам на лиглите, които се преструват, че страдат от ПМС, прилошаване по време на бременността, следродилна депресия и други такива, ама те твърдят, че било наистина...  newsm78

# 158
Сравняваш ябълки с круши.

# 159
Добре де, не ви ли се случва вечер да се загледате във филм, да се увлечете в някоя книга, все в точен час ли заспивате?

# 160
Ами не. Едно и също сравнявам, ама кой да се сети...

# 161
Добре де, не ви ли се случва вечер да се загледате във филм, да се увлечете в някоя книга, все в точен час ли заспивате?
Ами не. Гледам да успея да се наспя. На другия ден, няма филма и книгата да ми вършат работата.

# 162

Лягам си така, че да имам поне 7 часа сън.
Нищо не гледам и не се заглеждам, само часовника ми е ориентир.

# 163
На времето много се чудих на баща ми, който никога не ползваше аларма за събуждане и се будеше, когато му трябва.

Сега съм точно като него. Ако трябва да се събудя в 6 се будя в 6 без 5, ако трябва да стана в 5 пак така се будя.

# 164

На мен физически ми е дискомфортно ден-два, но пък цялата досада по дебнене дали автоматично са се сменили всички часовници, разните му там настройки на механичните часовници и т.н. супер много ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт