Пак смяна на времето... Аман!

• 19 087
  • 177
  •   1
Отговори
# 135

ston, като ставаш по едно и също време, какво се случва при промяната на часа? Днес си станала в 7, а утре "същото време" е 6. Та за кое "същото време говорим"?

Алармата звъни в 6:30, аз се излежавам още 15на минути. За мен 6:30 си е 6:30, без значение ново,  старо време. Понякога се будя преди нея, понякога ме буди тя, пак без значение ново-старо. В повечето случаи гледам около 23ч да си легна. В момента, в който загася лампите, заспивам. Та за мен си е едно и също. Разликата е, че през последните дни бяхме до 19ч навън.

# 136
И на мен не ми пречи никак смяната на времето. Ставам си в 6 както всяка сутрин. Вечер мога и в 19 да си легна  Mr. Green ... Но обикновено към 22..
Пътувам редовно +/- 1 час и нямам проблеми.
Децата стават 6:30, лягат 21:00-21:30
Дребното спи в градината редовно... Баткото да има как изобщо няма да спи  Crazy

# 137

ston, като ставаш по едно и също време, какво се случва при промяната на часа? Днес си станала в 7, а утре "същото време" е 6. Та за кое "същото време говорим"?

Ама това е само първия ден. Тогава реално губиш 1 час.
После вече си е същото.

# 138
Не е съвсем същото.  Simple Smile
Например, ако си свикнал да ставаш по едно и също време – според биологичния си часовник, слънцето или нещо друго, без значение какво показва часовникът – в един момент се оказва, че започваш деня си с един час назад. Ако досега си ставал в 7, сега вече ставаш в 8. На практика все едно си се успал.
И оттам целият ти ден върви накриво...
Но пък сигурно, ако се будиш с будилник, ти е все тая точно кога ще иззвъни гадината.  newsm78

# 139
  • Варна

Ама това е само първия ден. Тогава реално губиш 1 час.
После вече си е същото.

Не, само първата нощ е с един час "по-къса". Но това не променя факта, че и по будилник да ставаш, пак докато привикнеш, реално трябва да ставаш час по-рано. И Как' Сийка го е обяснила.

# 140
Добре де, ама като ставаш "по-рано", логично е да ти се приспива "по-рано" и така да си компенсираш.
Поне при мен е така. Ако не си доспя един ден, на другия наваксвам.

# 141
Е, то ти се приспива по-рано, ама нали си имаш задачки за вечерта? Вечеря да приготвиш, да хапнете, да си кажете нещо, да погледаш ТВ, да почетеш, на децата да обърнеш внимание и... То станало време за лягане, ама по новото време – с един час по-късно.  Laughing

# 142
Да, но денонощието е 24 часа, то не се намаля всеки ден с 1 час.

# 143
  • Варна
Наистина ли?  Thinking
 ooooh! ooooh! ooooh!

# 144
Кое наистина ли?
Всеки ден ли ти е по 23 часа или само първият?

# 145
  • Варна
Виж, не смятам повече да обяснявам, щом мислиш, че с "Наистина ли?" задавам въпрос. Кой казва, че дните са по 23 часа? 
Много хора се изредиха и обясниха защо и как им се отразява смяната. Ако не разбираш, няма защо повече да се обяснява. Докато се обясняваме, негативният ефект от смяната отмина (почти).

# 146
Нищо не е отминало при мен. След първите два дни, в които едва отлепях сутрин, за пореден път след смяната съм в омагьосания кръг да заспивам в 9 вечерта и като се събудя в 11 да се оцъкля до сред нощ. Сутрин - ясно, все по-зле. Да кажеш, че е случайно, ми не е. За вече не знам коя година след смяната съм така. Надявам се с двата почивни дни, като се понаспя, да си вляза в ритъм.

# 147
  • София
И аз не разбирам. Сутрин вместо 6 е 7, ок, ставаш един час по-рано.
Но и вечер вместо 22 е 23, значи ще си легнеш един час по-рано.

# 148
  • София
В един момент не работех. Лягам си в 11 и ставам в 8. И после със смяната на времето, то станало 9. Странно е, отразява се на организма, както и да го погледнеш.
Купете си добавки, аз вече си взех и съм по-добре.

# 149
Сменям по 6-9 часа и не ми се отразява. Не взимам никакви добавки или лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт