Пак смяна на времето... Аман!

• 19 134
  • 177
  •   1
Отговори
# 60
  • София
От седмица не мога спя добре.Ставах към 4 ч. Определено съм готова по новото време да ставам, даже и не се бях сетила за промяната до днес докато не чух по радиото.

И аз от седмица се будя преди 7 без нужда. По точно, косматият звяр се буди да дебне птички на прозореца, защото  е светло, и ме налазва и мен от скука. Иначе забелязвам, че последните две години почнах по-бавно да се адаптирам на пролетната смяна, ама то е от ЕГН-то. Принципно ми хресва лятното часово време, но за лятото. Зимата по астрономическото си е ОК.

# 61
За мен това е най-излишното и ненужно неудобство, някога създавано. Изобщо не разбирам защо се прави и каква е ползата, да не говорим, че има хора, на които им влияе физически. Негативно. Дано да отпадне в скоро време в световен мащаб.

# 62
Ужасно ми се отразява. Вървя и не знам къде се намирам поне 2 седмици след смяната  Crazy Най-досадното нещо след смяната: "Ся колко часа е. Навсякъде различен час  #Cussing out"

# 63
  • София
Отразява ми се , преминаването към зимното часово време.
Денят е по-малък, стъмва се много рано и леко се депресирам.
Лятното часово време го приветствам с голяма радост.
По - скоро ми се отразява самата пролет последните години.

# 64
И на мен ми действа ужасно тази смяна. Поне една седмица съм като разбита. И без това ставам много рано за работа, а сега направо ужас.  smile3511

# 65
Аз пък по някаква причина се събудих по-рано тази сутрин, даже помислих, че телефонът не е сменил времето.  Mr. Green
Не ми се отразява, спя достатъчно и не усещам разлика дали е от 10 до 6 или 12 до 8.

Бих останала на лятно време винаги - стъмването в 4 зимата е отврат!

# 66
  • край голямата локва
Аз съм голям привърженик на лятното часово време.  
Има и такива.  Party

# 67
  • София
Аз се нагаждам според режима на децата, а интересното е, че и синът ми като съвсем малък, сега и дъщеря ми надушват пролетта и започват да се будят с час по-рано месец преди същинската смяна. Така че аз ща, не ща вече съм адаптирана Simple Smile Аз по-скоро се чудя не може ли зимното часово време и ранното мръкване да се разкара.

# 68
Странно ми е днес....
но се радвам, че май ще се размине прогнозата за дъждовно и студено време днес

# 69
  • Ланкър, планините Овнерог
Лятното го обичам. По-късно се стъмва и така ми харесва. Просто довечера ще си легна "по-рано".

# 70
  • Пловдив

Наскоро бяхме за нощ в Одрин, те вече не сменят времето... ами друго си е да се стъмнява по-късно.

Може би денят е бил по-светъл, защото през зимата сме с едно и също време с Турция, само през лятото ние сме час напред.
По темата - първите дни след лятната промяна ми се спи, след това свиквам.

# 71
Аз дори не съм разбрала, че "времето се е сменило". Ей сега се сетих благодарение на темата.  Laughing
Ама то с тези нови технологии... компютри, таблети, смартфони, ТВ... всички автоматично са се сменили и на мен ми е отпаднала тежестта на мисленето.  Mr. Green Laughing

# 72
Начи, тези, на които им влияе някакъв си час, искате да кажете, че, ако отидете на екскурзия в една Сърбия, ще сте уморени и подтиснати през цялото време? Че не мърдате на изток и на запад от България? Странно ...
 Не се влияя от някакви си супер маловажни обстоятелства, не ми пречат и не ми помагат. За сефте чувам, че на някого му влияе смяната на времето повече от един ден.

Даже и час времева разлика я усещам и ми влияе, да
Вкл и при пътуване

Пролетната смяна ме съсипва
Цял месец ми трябва, за да се пренастроя

Преди години се наложи точно уикенда на смяната да се прибирам от БГ, където ми се наложи да бъда цялата седмица поради семейни неприятности
Този час от смяната беше компенсиран от часовата разлика с БГ и само тогава не усетих смяната

Иначе всяко лято преживяваме дискомфорт първите дни в София и после обратно в Шведско
Аз лично си оставям по един ден допълнителна отпуска преди и след пътуването, иначе не се чувствам човек поне седмица след това

# 73
  • София
И зимната, и лятната смяна ме дразнят и искам да се махнат.
Зимата не мога да разбера като и без това е тъмно, защо трябва още по-рано да се стъмва.

# 74
Че то зимното си е астрономическото. Не става по-тъмно.

Общи условия

Активация на акаунт