Пак смяна на времето... Аман!

• 19 120
  • 177
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна

Наскоро бяхме за нощ в Одрин, те вече не сменят времето... ами друго си е да се стъмнява по-късно.

Може би денят е бил по-светъл, защото през зимата сме с едно и също време с Турция, само през лятото ние сме час напред.
Ами, не, не е така. Те останаха на лятото часово време от миналата година и от днес сме еднакви. През зимата са с час напред. Аз също бих предпочела да остане лятното, ако може. Ако не, да не сменяме. Сега ми е достатъчно светло, час по-късно не ме "топли".

# 76
  • Варна
Добре де, тези, които не искат зимното време, защото се стъмнява рано - нямате проблем с късното изгряване на слънцето, а само с ранното стъмняване, така ли? Нямате нищо против сутрин слънцето да изгрява в 9 без нещо, важното е вечер да не се стъмни в 17, а в 18. Правилно ли съм разбрала?

# 77
  • Варна
Не искаме тази двукратна, напълно излишна, смяна. Ако може да имаме предпочитания, предпочитаме тъмнината да е по-равномерно разпределена между сутринта и вечерта. Ако не, нека си остане астрономическото време. Лятото не ни е от полза да се съмва и стъмнява по-късно. Великата икономия от малко над 50 ст. на човек не оправдава неудобството.

# 78
  • София
Общо взето през топлите месеци, сутрин има слънце и вечер има слънце, т.е.светло е.
Зимата и сутринта е тъмно и привечер.

# 79
  • Варна
Ами няма как да е равномерна! Ако останем на астрономическо време през лятото ще се съмва сутрин в 4. Когато реално хората спят средно до 7 го намирате за равномерно разпределение на светла и тъмна част? По-скоро ако през зимата останем на лятно разпределението ще е по-равномерно, ако така ще си говорим. Че даже по тая логика може да мръднем още напред часовниците и да се съмва към 10, пък да залязва слънцето в 19, горе долу по 3 часа тъмни ще имаме сутрин и вечер Laughing Издиша ми тая логика от всякъде. Икономическият момент не коментирам, честно казано не ме интересува. Важно ми е кое е по-удобно чисто практически. Както и да е, отказвам се да ви разбера.

# 80
  • Варна
Ама не е и нужно да ни разбираш, нито да се съгласяваш. Мнението на всеки е различно и логично за него самия.
За мен активното време на хората е от 6 до 22, затова да се съмва в 8 и да се стъмнява в 17:30 е по-равномерно, отколкото с час по-рано. През зимата това. Това и съм написала горе. Ако може, да е така, т.е. да остане лятното време, ако не, поне да остане астрономическото, т.е. да няма смяна.
А лятото ми е все едно, ако спя до 7,кога ще ми блесне слънцето - в 5 или в 6. Смяната продължава ми е напълно безсмислена.

# 81
Ако останем на астрономическо време през лятото ще се съмва сутрин в 4.

Стига, де. Къде слънцето изгрява в 4 часа по астрономическо време? Не и у нас.  Laughing
Най-дългият ден в България е 22 юни (лятното слънцестоене). Слънцето изгрява около 5.30 часа по лятното часово време, по астрономическото – в 6.30.

# 82
  • out of space
И аз харесвам лятното часово време. Обичам да спя на тъмно и да съм будна на светло.

# 83
  • somewhere over the rainbow
Слънцето изгрява около 5.30 часа по лятното часово време, по астрономическото – в 6.30.

Тук вече се обърках. Нали тази нощ 3 стана 4, съответно 4.30 ч. астрономическо трябва да става 5.30 лятно newsm78

# 84
  • Варна
Да, на 22.06. ще изгрее около 4.30, но нали веднага денят започва да намалява. А и светлото може да се затъмни, т.е. ако ни пречи да спим, едни завеси или щори спасяват положението. А дневната светлина не може да се пресъздаде. Ужасно дълго е тъмното от 16:30 нататък. В комбинация със студа е доста по-неприятно от свежа лятна (макар и твърде ранна) утрин.

# 85
Слънцето изгрява около 5.30 часа по лятното часово време, по астрономическото – в 6.30.

Тук вече се обърках. Нали тази нощ 3 стана 4, съответно 4.30 ч. астрономическо трябва да става 5.30 лятно newsm78

Чакай, че и аз се обърках.  Laughing
Вярно, че така излиза сметката, ама защо нямам спомен у нас слънцето да е изгрявало в 4 часа?  Thinking

# 86
  • Linz
Не усещам смяната на часа по никакъв начин. Въобще се учудвам, че на някой може да му влияе.
Но ме депресира намаляването на светлата част на денонощието. Поради което предпочитам първата половина от годината, като мине юни започва да ми става терсене.

# 87

Чакай, че и аз се обърках.  Laughing
Вярно, че така излиза сметката, ама защо нямам спомен у нас слънцето да е изгрявало в 4 часа?  Thinking
Защото не изгрява в 4 нито по "зимното", нито по "лятното" време. В 6 вече е светло, но не и в 4.

# 88
Аман, ами! Стресирам се, децата се стресират...въобще до тука ми е дошло! Сега реално ще ставам в 5 часа, само че ще пише 6 Naughty Все едно иначе е прекалено късно.  #Cussing out Предпочитам да се прибирам по тъмно, от колкото да ставам преди да е съмнало...

# 89
  • Варна
Приветствам с две ръце смяната с ЛЧВ. Изобщо не ми се отразява смяната на съня и на качеството на живот, но ужасно ме депресира ранното стъмняване. Не си представям лятото в 21ч. да е тъмно, неестествено ми е.

Общи условия

Активация на акаунт