Той иска да се разделим

• 17 033
  • 153
  •   1
Отговори
# 120
Ами ето за доходите му, не изглежда като да го подяжда:
Той работи по специалността си и взима изключително добри пари.
Иначе е ясно, че не я обича и няма защо да си губи времето с него.

# 121
  • София
Ами ето за доходите му, не изглежда като да го подяжда:
Той работи по специалността си и взима изключително добри пари.
Иначе е ясно, че не я обича и няма защо да си губи времето с него.
Бе и да я обичаше демонстрира такъв характер, че за нея е по-добре да си тръгва, докато е време. Както и казах в началото, ако имат бебе си представям как той ще плаче повече от него. Много жени заслепени от силата на въпроса "Обича ли ме той наистина" забравят да се запитат "Той става ли за нещо изобщо".

# 122
Не, дискусията е между нас, защото обясняват на  авторката какво непосилно бреме за един мъж е няколко месеца да храни безработната си приятелка, която сам е поканил при себе си и не е права да очаква разбиране  в този труден за него момент. Та исках да си изясня наистина ли вече няма мъже, издържащи жените си.

И да не е непосилно бреме, той не иска това положение да продължава, казал си го е пределно ясно. Причините нямат никакво значение, защото положението е това, което е и дори да установим, че гаджето е скръндза и Мунчо, това с нищо не ѝ помага, нито ѝ осигурява право да остане в квартирата, след като ѝ е казано да се изнася, грубо, ама факт, по-добре да го приеме. И дори да има милиони мъже, издържащи жените си, че и гаджетата си, нея това с нищо не я грее, защото нейният герой не е сред тези мъже. АКо иска да бъде издържана, да си търси точно такъв мъж, но не може да хванеш един човек и да му вменяваш задължения.

# 123
Тя не си търси мъж да я издържа, но от този и чеп за зеле не става, така че да се спасява и да си знае за друг път дали ще тича подир някой и ще си жертва своето.

# 124
Само не разбрах защо, след като снесеш златното яйце, мъжът е длъжен да те издържа, докато децата станат абитуриенти, защото ги гледаш.

# 125
Не е длъжен. Повечето жени работят. Аз самата никога не съм спирала да работя, дори и докато съм била в майчинство. Но и ти, кукумицинка, бас ловя, че още нямаш дете и идея си нямаш какво е да имаш  Peace Жената не е равна на мъжа, докато е с малки деца, защото на нейната глава има куп ангажименти, които няма как да се изсипят на мъжката, дори и на най-всеотдайния баща. Нямаш деца, нали?

# 126
  • София

Аз живеех при баба и дядо. Но родителите ми се разведоха и понеже не съм при майка ми, апартамента се продаде и следователно тя остана на улицата. Това е било преди около 35 години в България.
И да бракът дава сигурност СЕГА, особено ако живееш в бяла страна, каквато е и Англия, където авторката в момента живее. Там една жена с дете спокойно може да осъди мъжът си за издръжка.

Бракът и преди 35 години даваше същата сигурност, че и по- голяма.
Ако беше останала при майка си, двете щяхте да живеете в жилището на баба ти и дядо ти до твоето пълнолетие.
А, защо са те дали на баща ти, след като хем си момиче, хем той е бил насилник, остава загадка.

# 127
мъж, който плаче на рамото ти и иска да го гушкаш, но в същото време ти обяснява как трябва се изнесеш?!?
и темата е успяла да стане почти 10 страници?!?
девойко, радвай се, че си се спасила от тоз сега, а не когато сте доста по-обвързани - представяш ли си бебе и мъж реват та се късат едновременно? разкош!  ooooh!
другите подробности са под всякакви критика  Peace

# 128
Не е длъжен. Повечето жени работят. Аз самата никога не съм спирала да работя, дори и докато съм била в майчинство. Но и ти, кукумицинка, бас ловя, че още нямаш дете и идея си нямаш какво е да имаш  Peace Жената не е равна на мъжа, докато е с малки деца, защото на нейната глава има куп ангажименти, които няма как да се изсипят на мъжката, дори и на най-всеотдайния баща. Нямаш деца, нали?

Да, нямам деца. Ама по-добре жената да не лежи на тая кълка, че щом е родила, някой ѝ е длъжен да  я издържа. Ако си намери такъв кандидат, добре, но щом другите майки успяват да ходят на работа и да гледат деца, значи имането на деца не е оправдание за неработенето на жената. Тези, които са съгласни дълги години да издържат съпруга, са ок да издържат и приятелка без деца. Пък и нека да сме честни - какви домакини и майки са жени, които казват, че чистят 1 ден седмично през уикенда, за да им помага мъжът им за целта, не готвят често, а децата са на детска градина/училище. Щото и такива има писали в темата. Нима е нужно да подпират дивана у тях? С нищо не са по-различни в такъв случай от тези без деца, които са издържани от партньорите си.

# 129
Ех, добре би било да можеше да се лежи на тая кълка  Laughing Но не се безпокой, всеки мъж в БГ може да се измъкне по всяко време от товара на жена си, като плаща малка издръжка за детето и да се спаси, горкия  Laughing

# 130
Ех, добре би било да можеше да се лежи на тая кълка  Laughing Но не се безпокой, всеки мъж в БГ може да се измъкне по всяко време от товара на жена си, като плаща малка издръжка за детето и да се спаси, горкия  Laughing

Не се безпокоя, знам, че е така. Не го казвам това за лежането от жал за горките мъже. Просто за повечето жените е много несигурно, ако останат повече години извън пазара на труда.

# 131
  • София

Да, нямам деца. Ама по-добре жената да не лежи на тая кълка, че щом е родила, някой ѝ е длъжен да  я издържа. Ако си намери такъв кандидат, добре, но щом другите майки успяват да ходят на работа и да гледат деца, значи имането на деца не е оправдание за неработенето на жената. Тези, които са съгласни дълги години да издържат съпруга, са ок да издържат и приятелка без деца. Пък и нека да сме честни - какви домакини и майки са жени, които казват, че чистят 1 ден седмично през уикенда, за да им помага мъжът им за целта, не готвят често, а децата са на детска градина/училище. Щото и такива има писали в темата. Нима е нужно да подпират дивана у тях? С нищо не са по-различни в такъв случай от тези без деца, които са издържани от партньорите си.

Не е точно така- да успяваш да ходиш на работа, гледайки и деца, и къща, е едно.
Да отглеждаш пълноценно деца и да работиш пълноценно, и да се грижиш за уюта вкъщи, и да обръщаш достатъчно внимание на собствените си нужди и интереси, че и тези- на мъжа си, е нещо друго.

И няма как да стане- винаги едното ще върви, а другите ще кретат.
Всяко семейство решава за себе си кое да е приоритет и как да съчетава нещата, но дори на днешно време има мъже, които са готови да издържат семейството, а жената да работи като майка и домакиня.
И тя го прави- мъжът се връща от работа, посрещнат като гост в ресторант и хотел, и се занимава с децата, и с жената.

Такъв модел се среща, но някой до безкрай да издържа гадже, което не работи, не съм срещала.

# 132
Никой не е "длъжен" да издържа никого. Просто хората, които обичат биха го направили от сърце за някакъв период, който го изисква - болест, майчинство, трудно следване за някакъв период. Ти може да не си "длъжен", но една двойка е отбор. Не "аз насам, ти натам, на ти куклите, дай си ми парцалките". Действате заедно и когато единият има нужда от помощ, другият е там, защото целта е семейството да е добре и членовете му да са спокойни. Не ти да си ОК, а другия както се оправи, така.

# 133
От векове хората са успявали да гледат деца и да работят, очевидно достатъчно пълноценно. Може да не са ходили в офис жените, но са имали достатъчно работа на полето и в дома, много повече, отколкото днес. Тези от низшата и средната класа са работили в допълнение и като дойки, гувернантки, прислуга, шивачки, готвачки, помагали са в занаятчийството на мъжете си. Не е гаранция, че една жена като си стои вкъщи по цял ден, значи пълноценно домакинства и гледа децата си. Познавам жени, които не го правят, пълноценно си мързелуват и обръщат внимание на себе си. Както познавам и работещи жени, които успяват да се погрижат и за децата си и дома си в пъти по-пълноценно от първите, естествено с помощта на мъжете си.

# 134
Най-категорични са хората, които и един ден не са живяли в друга държава.

Бояна е права за това, че с един доход, на всякъде по света вече е трудно. Имам колешка с 5 деца. Тя е юрист, а мъжът и инженер. Няма как да си позволят тя да не работи. Аз съм късметлийка, че имам едно дете и някак се справям със сметките. Самотните майки, обикновено са на помощи и не са за завиждане, а и рядко са наистина "самотни".

Не мисля, че на младежа проблемът му е в издръжката, просто са млади и са се разминали.

Намери си работа и квартира, ако искаш да останеш в Англия. Не се е свършил света с този момък.

Общи условия

Активация на акаунт