Той иска да се разделим

• 17 040
  • 153
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бояна, авторката е учила в България в ЮЗУ, а не в Щатите. Кара в Англия бакалавърска степен. Прекъснала е в ЮЗУ. Разбирам го като да е започнала отначало образователната степен в чужбина, а не да се е првхвърляла с признати изпити.

Мерси, не се задълбочих особено в тези неща, защото не виждам връзката с темата. Ако наистина учи да се изнесе в общежитие, да се сближи с колегите си, да забрави драма гаджето и да си намери ново. Както и работа, повечето чуждестранни студенти работят, да разпита и колегите си за работа.

И съм съгласна с коментарите по-назад – още като я е оставил сама на Коледа е трябвало да си направи изводите и багажа, и да се изнесе или поне сериозно да се замисли за това. Peace

# 106
Чак след ако сте се оженили може една жена да разчита на съпругът си, защото закона я на нейна страна.
Е, хайде сега. В съседната тема пишеш как баща ти ви е изгонил на улицата и профукал семейния апартамент с някаква си, а тук (и не само) обясняваш как подписа те застрахова.
Ех, как се опитваш да захапеш.
Върни се и прочети, какво точно съм написала в двете теми.
Аз живеех при баба и дядо. Но родителите ми се разведоха и понеже не съм при майка ми, апартамента се продаде и следователно тя остана на улицата. Това е било преди около 35 години в България.
И да бракът дава сигурност СЕГА, особено ако живееш в бяла страна, каквато е и Англия, където авторката в момента живее. Там една жена с дете спокойно може да осъди мъжът си за издръжка.

# 107
Това изнасяне в общежитие как си го представяте?  Thinking
Не се ли кандидатства там – ако те приемат? Отделно и че се плаща, и то немалка сума... А тя пари няма.
Интересно е наистина как си плаща таксите.

# 108
  • София
Това изнасяне в общежитие как си го представяте?  Thinking
Не се ли кандидатства там – ако те приемат? Отделно и че се плаща, и то немалка сума... А тя пари няма.
Интересно е наистина как си плаща таксите.
Представяме си го, защото ако е студентка има право на такова и на заем и за него, не само за таксата. Т.е. знам как става в момента в Англия тази работа.  Wink И може да не се изнесе на мига, но има такава възможност не само на теория. Както и да се събере с други студенти в обща квартири и всимчки останали варианти, които би трябвало да знае ако следва там.
Но и да не следва, да си намери работа, може и в друг град, приятели, познати и да се изнесе. Ако не да се прибере тук. И не за друго, да оставим достойнството на страна, като нищо може един ден да се озове и съвсем реално на улицата, заради този драма момък.

# 109
Пичът просто е повлиян от новите тенденции на запад. При тях мъжът и жената са равни във всички отношения. В повечето случаи и в големината на топките си. Man-child синдромът е силно застъпен и се насърчава от разни крайни феминистки течения, които искат мъжете да пикаят клекнали в държавни сгради в Швеция. Grinning

И без феминистки течения най-често е напълно невъзможно един човек да издържа двама. А и добрата новина на общото печелене на пари е, че за разлика от мъжествения Ганьо, който плаща сметката, тези мъже си гледат децата и домакинството наравно с жената. (Не, не кърмят  Wink Mr. Green)

А кой издържа милионите неработещи домакини на запад с по 2-3-4 деца?

# 110
Децата са общи и задълженията са общи.
Едно дете е направено и от двама родители.

Когато не искаш деца ползваш предпазни средства или се стерилизираш.

# 111
  • София

Къде са тия милиони домакини? Вече няма такъв филм почти никъде. С 4-5-6 деца, всичко живо работи. Освен ако не живее във ферма, ама тогава работи във фермата.
Изключвам, разбира се, хора богати, но те почти никъде, поне извън места като Манхатън, не са голям процент от населението.

# 112
Не мога да съчувствам на девойчето, съжалявам. Никой не я е карал насила да зарязва всичко и да тръгва по петите на гаджето си, всичко е направила доброволно и доводът "ама аз заради него правих жертви, зарязах всичко" само я прави още по-противна и жалка в неговите очи, мъжете не понасят жени, които се жертват за тях и им се стелят в краката като килимче, какво интерсно има в такава жена? Готвела му била, компенсирала липсата на доход с много грижа - извинявай, момиче, ама мен ме стегна вратовръзката, докато четях и ми се прииска да избягам! Заживяла си с него като съпруга, без да са ти искали ръката, което ти е основната грешка. Следващия път не прави така, ами се дръж повечко като жена и по-малко като слуга.

# 113
Бояна, ако поработват нещо почасово - да, но какво работи редова майка с три деца под 4 години и две по-големи например, ама на пълен работен ден?

# 114
Какво значение има за авторката, че по света съществуват многодетни майки, издържани от мъжете си, при положение че нейният не ще да я издържа и ѝ казва в прав текст да освободи квартирата? За нея това не е опция, така че тези примери за какво се дават? Да му даде да ги прочете ли? След което той ще се съгласи, че да - наистина има такива жени и затова и той ще започне да издържа своята, макар да не му е жена и да нямат нито едно дете.

# 115
Не, дискусията е между нас, защото обясняват на  авторката какво непосилно бреме за един мъж е няколко месеца да храни безработната си приятелка, която сам е поканил при себе си и не е права да очаква разбиране  в този труден за него момент. Та исках да си изясня наистина ли вече няма мъже, издържащи жените си. Та ако да - да му се извини на човека за причиненото притеснение и да си обира крушите.

# 116
Бояна, ако поработват нещо почасово - да, но какво работи редова майка с три деца под 4 години и две по-големи например, ама на пълен работен ден?
Работи: гледа си децата, хич не е малко, особено ако са няколко и са малки.

# 117
  • София
Каквото и тази без деца. Майчинството е около 12-15 седмици на повечето места, но максимум година и децата отиват на ясла, а майката на работа.
Оставям настрана, че 3 деца под 4 години не е правило никъде, освен ако няма поне един чифт близнаци. И колкото повече деца, толкова по-голяма финансова нужда майката да работи.

И в крайна сметка, Янечек е права. И някъде извън арабските страни да има правило жената да не работи, а да си гледа деца, явно то е неприложимо при авторката. Тя не е съпруга на гаджето си, нямат малки деца и той не е длъжен да я издържа, а и съпруг да беше можеше да има претенции и тя да работи ако не им стигат парите.
Но не мисля, че тук става въпрос за пари. Ако я обичаше и искаше да е с нея и за работата щеше да и помогне, наистина, случват се всякакви кризи, даже и жена да издържа мъжа, докато си намери работа може да се случи. Но той не знае какво иска и затова я съветваме повечето да си намери вариант къде да живее и с какво да се прехранва. Едно, че е унизително положението и сега, второ, че никой не знае той колко време ще е съгласен да живеят и плачат заедно.

Не, дискусията е между нас, защото обясняват на  авторката какво непосилно бреме за един мъж е няколко месеца да храни безработната си приятелка, която сам е поканил при себе си и не е права да очаква разбиране  в този труден за него момент. Та исках да си изясня наистина ли вече няма мъже, издържащи жените си. Та ако да - да му се извини на човека за причиненото притеснение и да си обира крушите.
Може и да е непосилно. Той също е в чужда страна, а и да не беше, плаща наем, има разходи. Не знаем нищо за това какви доходи има, но очевидно не е богаташ, а е в началото на някаква кариера започната току що. Като нищо може едва да свързва двата края и сам. Не е необичайно на запад хора да живеят в общи квартири все едно са студенти до 30, а и повече години, по тези причини.

# 118
Едно, че е унизително положението и сега, второ, че никой не знае той колко време ще е съгласен да живеят и плачат заедно.

Факт.

# 119
И без феминистки течения най-често е напълно невъзможно един човек да издържа двама. А и добрата новина на общото печелене на пари е, че за разлика от мъжествения Ганьо, който плаща сметката, тези мъже си гледат децата и домакинството наравно с жената. (Не, не кърмят  Wink Mr. Green)

Не съм чул напоследък такова нещо за U.K. Особено като се има предвид, че това е страната в Европа с най-много самотни майки. По-скоро правителството играе ролята на бащата за голям процент от развитите общества. Ганьо в случая не играе роля. Виждал съм лоши бащи и тук, и от другата страна на океана. Бащинската нагласа се формира много рано и от семейното възпитание. Иначе се влиза в един порочен кръг, в който на единия пол другия му е виновен, че нещата не се получават.

Общи условия

Активация на акаунт