Той иска да се разделим

• 17 024
  • 153
  •   1
Отговори
# 60
  • Насред хаоса
Просто се получи глупаво,прекъснах си образованието,тъй като бяхме ужасно влюбени и това беше единственият начин да сме заедно.Зарязах семейство,приятели,планове,среда и дойдох тук обаче не винаги става както планираме,сега съм без работа и уча.Той не знае какво иска,имаказа че иска време,почивка,в същото време не можел да си представи живота без мен или с друга.Трудно е.
Какъв е изводът? Никога не зарязвай всичко, което си постигнала до момента, и не гори мостове след себе си заради мъж. Ще го научиш по трудния начин, но ще е полезен опит. Мъже бол, но това, което си изградила сама до един момент, се губи безвъзвратно, когато го зарежеш заради мъж.
И вземи му реши дилемата на тоя лигльо с "незнаенето" какво да прави, като установиш нови, дистанцирани отношения и му кажеш, че каквото и да говори, ти си решила оттук нататък да продължиш сама. Така че да си спести излиянията от типа "не мога да си представя живота без теб" и подобни глупости, които сам опровергава с действията си.

# 61
  • Тра-ла-ла
имал е две подобни връзки преди мен,с големи очаквания и накрая провал.
И каква е неговата версия за провалите?! Това явно му е третата такава връзка. Направо си е закономерност....

# 62
Ми явно си има модел човека  Laughing Следва си го.

# 63
Джулая, защо трябва приключилите връзки и то в тази възраст да се считат за провали? Били са заедно, омръзнали са си, разделили са се. Нормално е за човек около 20-те. Все пак не живеем в онези времена, в които човек се е "взимал" с първият си партньор.

# 64
  • Сф
Цитат
Да,просто половин година преди да дойда,беше едно очакване,едни молби да не ходя в Америка,да се откажа,той щял да ме издържа (разбира се,отказах,положението в момента не е по мое желание). Прекъснах образованието и всичко,зарязах приятелите си,баща си (майка ми е починала) и дойдох за да градя нещо смислено.И накрая не знам какво да правя,полагам нечовешки усилия за да го разбера.   
Ти наистина ли мислиш, че всяка връзка и то на 20 и малко ,трябва да завърши с хепи енд?
Какво си решавала досега и ще решиш в бъдеще не касае нито това, че си без работа в момента, нито ученето ти по света.Между вас има проблем, изяснете се и по живо по здраво!Това, че те е оставил докато си стъпиш на краката е достатъчно категорично, че не иска семейно бъдеще с теб!И ти досега оправна, цял свят кръстосала, сега със сигурност ще се оправиш сама.Защо дълбаеш в тази връзка?
Не само чиниите ще го дразнят, чакай още... ooooh!

# 65
Нямаш работа повече с него,това което можеш да направиш от тук нататък е да гледаш себе си. Кажи му,че до няколко седмици си тръгваш, само да уредиш общежитието и работата. Имай достойнство, гледай себе си само,при условие,че заради него си зарязала всичко, ще те изтърпи още малко докато си стъпиш на краката.
Кажи му,че всичко е приключило и за теб и не ревете повече, не си лягай с него, просто съквартиранти, докато се изнесеш. Такъв мъж не е за семейство и деца! Peace

# 66
  • София
"Не мога да си представя живота си без него"
Ми така ще е, като си на 50 и кусур години, едва ли ще имаш друга възможност... Кютай си с него, мълчи, плачи, унижавай се. Може пък да му стане жал

# 67
Е какво я издържа толкова, че изяла една филия хляб с масло примерно и се е изкъпала 5 минути под душа.
Този не става за нищо.  Това пък да те притискат за работата е ужасно, като че ли става намирането за 1 ден.
Просто си му омръзнала. Имах такъв случай на младини и съм благодарна, че ме остави този човек, спасих се .......навреме

# 68
  • Тра-ла-ла
Джулая, защо трябва приключилите връзки и то в тази възраст да се считат за провали? Били са заедно, омръзнали са си, разделили са се. Нормално е за човек около 20-те. Все пак не живеем в онези времена, в които човек се е "взимал" с първият си партньор.
Не аз съм се изразила така, а приятелят на авторката. Или поне тя така е предала думите му на нас. Може и човекът да си е драма куин Whistling Всъщност на колко години е г-дин "искам те - не те искам"?!

# 69
Е какво я издържа толкова, че изяла една филия хляб с масло примерно и се е изкъпала 5 минути под душа.
Този не става за нищо.  Това пък да те притискат за работата е ужасно, като че ли става намирането за 1 ден.
Просто си му омръзнала. Имах такъв случай на младини и съм благодарна, че ме остави този човек, спасих се .......навреме
Hайде не омаловажавай издържането и не смалявай разходите.
Наемът и режийните по един апартамент хич не са малко, в чужбина това е половината от заплатата.
А и тя едва ли яде само хляб и масло. Храната също е разход.

Авторката от колко време си безработна?

Проблемът е в това, че момчето си е завършило образованието, има хубава работа, нова среда, и вместо да се наслаждава на живота, сега му е времето, почивки, евентуално закупуване на първо ергенско жилище, той трябва да си играе на семейство и да издържа домакиня. Ами не му е хубаво и не иска момчето.

А и според мен авторката е работила много минимално и за джобни пари, или за много кратко време, с идеята младежът да я издържа и тя да си учи. Но е хубаво да се научи, че безплатен обяд няма.
Ако беше работила наистина , сега щеше да взима безработни пари.
Човек трябва да разчита първо на себе си.
Чак след ако сте се оженили може една жена да разчита на съпругът си, защото закона я на нейна страна.

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 18:27 от Madame_Butterfly

# 70
  • Сф
Мадам Бътерфлай, именно в моменти на трудности ,се вижда кой колко струва.Момичето учи( търси и работа), а той изкарвал достатъчно и за двама по нейни думи.Не е там проблема. Peace
Не мога да си представя партньора ми в живота да ми брои залците..

# 71
Здрасти. Изчетох темата и се регистрирах само за да коментирам .
Аз бях в същата ситуация тази година - прекъснах и заминах при него в Гърция без да знам езика , бях сама по цял ден без семейство и приятели,учех езика ,но намирането на работа беше трудно . И моят беше иди ми-дойди ми. Накрая си намерих работа и трябваше да започна на 10 март , но седмица преди това той категорично ме заряза по телефона ( понеже се прибрах за няколко дни в бг ) .
Истината е , че ... Той не те иска и само си търси причина да те зареже. И на него не му е особено лесно , защото все пак знае,че заради него си отишла там .. Но това е . Разбирам те напълно . Съветът ми е да запазиш поне достойнството си като жена .
Успех Simple Smile

# 72
Мадам Бътерфлай, именно в моменти на трудности ,се вижда кой колко струва.
В трудности се вижда не кой колко струва, а кой колко държи на другият.

Момчето не си представя бъдещето с нея и за това не му се харчат пари за нея.
Ако си го представяше, едва ли ще направи проблем.

Момичето въобще не учи, защото писа, че следва магистратура и е на 20 години. Това няма как да стане. След това написа, че е била на бригада в Америка и си е прекъснала образованието в България. Според мен дори и бакалавърска степен не е изкарала. И аз съм работила и учила, съвсем сама в чужбина. Знам колко е трудно и не всеки се справя. Но в този период имах цел да уча и да си изкарам следването. За това дори и с момчета не се занимавах, защото имах цел и не исках някой да ме спъне.
За това и съветвам авторката да не си губи времето, да се хване яко на работа и да си завърши образованието. Чак след това ще има хубав живот. Но явно не и се работи, това с ненамиране на работа е само оправдание. И аз съм го минала този път. Търси се работа денонощно, не само в малкото градче , а навсякъде. Ако го нямаше приятелят и какво щеше да прави? Идва края на месеца и наема трябва да се плаща.
При следване и работа в чужбина, за съжаление работата е на първо място. Защото големите разходи са на всеки 4 седмици, а на теб разчита хазяина. Здравната каса си търси парите и т.н. Жалко, но е така.

# 73
Този не става за нищо.  Това пък да те притискат за работата е ужасно, като че ли става намирането за 1 ден.
Hайде не омаловажавай издържането и не смалявай разходите.
Наемът и режийните по един апартамент хич не са малко, в чужбина това е половината от заплатата.
А и тя едва ли яде само хляб и масло. Храната също е разход.

Авторката от колко време си безработна?

Проблемът е в това, че момчето си е завършило образованието, има хубава работа, нова среда, и вместо да се наслаждава на живота, сега му е времето, почивки, евентуално закупуване на първо ергенско жилище, той трябва да си играе на семейство и да издържа домакиня. Ами не му е хубаво и не иска момчето.

А и според мен авторката е работила много минимално и за джобни пари, или за много кратко време, с идеята младежът да я издържа и тя да си учи. Но е хубаво да се научи, че безплатен обяд няма.
Ако беше работила наистина , сега щеше да взима безработни пари.
Човек трябва да разчита първо на себе си.
Чак след ако сте се оженили може една жена да разчита на съпругът си, защото закона я на нейна страна.
Не четеш внимателно.
Виж сега, за колко е работила авторката ти няма как да знаеш, нали? Не са коректни такива предположения.  А и написа, че е съкратена.
И впрочем точно в едни такива трудни моменти си проличава с какъв човек се живее и дали може да се разчита на него за в бъдеще, дали наистина обича или само празни приказки приказва. Защото на всеки се случва да остане без работа и да има нужда от помощ. Утре може и той да го закъса, нали?
Освен това той сам е поискал от нея да си поиграят насериозно.
Но си права. Той е в пълното си право да заблуждава жените, да иска само забавления. Трябва да я зареже  веднагически, защото тя му е в тежест. Да си поживее няколко години, а като му уври главата да я потърси. Нали я обича и не може без нея  Laughing  Па после тя ще си прецени може ли да гради семейство с лабилен човек със съмнителни ценности. И дали може да разчита на него.

Бракът също не гарантира нищо.

# 74
И искам да добавя , че не е никак мъжко да те убеждава , че те иска и че цялата тази работа с местенето в друга държава заради него си заслужава , а след това изведнъж да реши, че му се живее , омръзнала си му и т.н . Не се прави така . Аз съм в абсолютно същото положение , убедих се , че това са мъже на думите , а не на действията .

Общи условия

Активация на акаунт