Каква бира предпочитате?

• 43 692
  • 363
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Конска грива означава.

# 286
Пустиняка от много отдавна я има в Кф.
Напоследък като пия бутилирани не са ми много вкусни, особено преди това като съм пил крафт наливни.

# 287
Днес гледах са пуснали в Кауфланд Пустиняк - много е хубава, една от малкото хубави БГ бири всъщност.

Това го бях пила миналата година от Кауфа. Падам си по крафт бирите. Знам, че едната ме впечетли. И изобщо не помня коя беше ... Мерси, че ми напомни. Днес ще огледам описанията от сайта им Wink Пък може и да си припомня Sweat Smile (ако не взимам от всичките за тест Sweat Smile) https://www.beerpustinyak.com/about-the-beer/

# 288
Пили ли сте жива бира? Имаше по някое време в Билла. Правеха я на място пред клиента. Сега съм виждал в Бургас пред ж.п.гарата в една кръчма.
Много е силна и трябва по-внимателно с нея...

# 289
  • над кукувичето гнездо
Пили ли сте жива бира? Имаше по някое време в Билла. Правеха я на място пред клиента. Сега съм виждал в Бургас пред ж.п.гарата в една кръчма.
Много е силна и трябва по-внимателно с нея...
Много е силна, защото я спиртосаха, понеже не се харчи много и за да издържа по-дълго. Та колко е жива... В началото беше добра, да; 5ти океан.

Мен напоследък ме боли глава след консумация на повечето по-разпространени бири. Опирам до пиринско и бургаско когато няма kozel или moretti. Тъжно...

# 290
В специализираните магазин за бира има живи наливни бири и бяха около 10 лв литъра последно преди месеци.Наското пихме жива бира в едно малко заведение до жълтите павета и литъра беше 15 лв, иначе 400 мл е от 7 до 9 лв. което не е малко.
Докато напълни литровото шише на едни клиенти сигурно изхвърли поне 300 мл бира в мивката понеже се пенеше от пластмасовото шише.
Та после тия разходи ги плащаме ние със стъклените чаши Sad
Като цяло много поскъпнаха хубавите бири.

# 291
  • София
Само Leffe brown,а от евтинджосите Хайнекен . Българските вече не ги и коментирам,защото имат вкус на газирана блатна вода

# 292
Харесвам леки, негорчиви бири - немски, холандски, американски, мексикански, италиански и канадски. Чешко пиво ми горчи, българска бира не пия.
Харесвам Радебергер, американски Бъдвайзер, Естрела, обикновен и плодов Шоферхофер, Перони, Блулайт, Модено светло и червено, оригинален холандски Хайнекен стъкло.
Тъмна бира, особено Гинес не обичам. Гинес ужасно горчи, като хинин.

# 293
Бъдвайзер май е чешка бира,въпреки че се продава в САЩ.

Много обичам тъмна бира,но когато веднъж спонтанно ме хвана "рядко щастие" от нея,вече не смея дори една глътка да отпия. Laughing Имах див късмет,че точно когато ме хвана "щастието" на две крачки имаше мобилна тоалетна и се шмугнах в нея. В тъмната бира има карамел,кафе и други подобни примеси от които ме хвана,а не от самата бира.

Преди години Номер 1 за мен беше Стела Артоа,а днес тотално я развалиха...

# 294
Стела не обичам, горчи 😀
Бъдвайзер варят в САЩ и е една от първите бири в Америка, Сейнт Люис, Мисури - 1876, много по-късно почва да се произвежда в Европа.
Пила съм българска, не ми харесва.

# 295
Докато пиех бира, харесвах само тъмно и червено. Гинес ми харесва много и тукашни червени и bok. Не знам какво харесвате на Хайникен и други светли😊
Аз съм в Холандия. Можеш да се сбъркаш от избор. Но са високоалкохолни, а на мен ми харесват такива.
В България харесвах тъмно Бургас и Столични. От както открих Пустиняк, ми харесва дори повече.

# 296
Любимата ми е "Гинес".
Харесвам чешките, особено "Бернард" и "Козел".
От българската бира - Столично тъмно наливно; Шуменско бомбичка и Пиринско Младо пиво. Другите са ми спиртосани.

# 297
Всякакви крафт IPA,  понякога NEIPA.
Български бири: Sofia electric company не са лоши. Диво пиво, ако няма друго.
От масовите може би само хейнекен, но само ако няма крафт в радиус от километри Simple Smile
Безалкохолният хейнекен досега ми е с най-поносим вкус от тази категория.

# 298
  • Somewhere far away
Когато ме мързи да се разкарвам до кауфланд или до един друг магазин където само там има белгийски бири - си взимам Карлсберг от масовите, дали щото свикнах на нея, но повече  я харесвам от другите масови.

# 299
  • Out of the Mix
Харесвам чешката школа - Крушовице Империал, Пражачка и Бернард непастьоризирана.
Явно заради хмела, Жатецки оригинален.

Радебергер не е лоша, преди пийвах от време на време, но след горните ми е мега блуткава.

Ердингер е готина също, ама наливна, и да не е много газирана, че бутилчетата са прекалено, и не са ми приятни.

Белгийски има не лоши, като харесвам лагери основно, примерно Юпитер, наливната е чудна.

Масовки и "побългарени" бози не стават за нищо, и не си ги причинявам.

Малките Хайнекен и Стела нямат нищо общо с преди.

Помня преди 25 г. някъде имаше Import Стела 0.33 и беше супер.
Сега е бълвоч.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 21:20 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт