Януарчета 2016 - 9

• 102 903
  • 707
  •   1
Отговори
# 255
Танче, Коко е на старото меню и грамажи. Четири твърди хранения  (двете закуски са по около 200 гр, обяда и вечерята 200 гр ядене + 100 гр десерт) и около 200-230 мл АМ преди нощния сън. Между тези хранения нищо друго не яде, пие вода или чай.

# 256
Аз меню не мога да дам. Ако закуската изяде, после обяда не го иска или малко яде. Забелязвам, че не иска надробен хляб в манджите, изключение прави попарата. Също й харесват тестяни неща. Предвид, че е слабичка, около 9кг това не ме притеснява. Притесняват ме почерпките със зрънчовци на площадката. Лошото е, че тя вече почна да посяга и да й е интересна тази храна.

# 257
За грамажи си нямам идея, моят е нон-стоп гладен, едвам му смогвам. По градинки още нищо не е вземал, за мое щастие. Аз и преди съм казвала, нямам представа защо някои хора толкова държат да пробутват боклуци не само на своите деца, ами и на чуждите Sad
Иначе общо взето е нещо такова - става към 11, посуква, след което най-често му давам нещо от следните варианти:
- просо или едла с гхи, намачкан банан и настъргана ябълка/круша (и просто и елдата ги кисна от предната вечер и сутринта само ги сварявам леко)+ лъжица хубав, домашен мед
- кисело мляко с накиснати от предната вечер овесени и ръжени ядки, чия, пукан амарант и отново добавям плодове
- домашен хляб запечен с кашкавал или ябълкови палачинки, ако имам повече време
- черен ориз с гхи и плодове - един банан и ябълка, става божествено. Покрай готвенето за детето преоткрих черния ориз и ми стана любим.
След това излизаме на разходка и ако е останало нещо от закуската, я доизяжда като се върне (ако има сили), после ляга да спи, става след около 2-3 часа (когато го събудя) и тогава му е обяда, който съм сготвила докато спи:
- картофи с някакви зелени, сезонни неща
- дроб сърма (с черния ориз)
- яйца по панагюрски
- червена или черна леща, която слагам да се вари в миск от пасирани, варени зелечнуци
- крем супа от броколи, спанак или нещо подобно
- сварени картофи и моркови, направени на пюре и с добавено сирене
- семена от лимец сварени отново с някакви зеленини и запечени с кашкавал отгоре
- гювече (сирене, чушка, яйце, подправки, месо)

За вечеря най-често:
- намачкани жълтък с авокадо и сирене
- макарони (вземам едни от елда и кафяв ориз) с пилешко месо, кашкавал, доматен сос, маслини
- качамак със сирене или с кашкавал и босилек

и други неща измислям постоянно, за тези се сещам в момента.

За следобедна закуска обикновено правя някакви соленки/тутманик. През ден правя и домашен хляб, който е голям хит, давам го за гризане между храненията.

Преди лягане към 10 се кърмим и не се буди от глад през нощта, но иначе редовно ме преследва с "ам-ам?" Grinning Вода пие над половин литър на ден със сигурност, не знам точно колко.

# 258
Аурора, ябълковите палачинки с ябълкови брашно ли ги правиш или добавяш настъргана ябълка ? Ако са с ябълкови брашно можеш ли да напишеш рецепта ? Че с голямо желание взех едно кокосово и едно ябълково брашно и сега никакви по-лесни рецепти не мога да намеря.  Cry

# 259
  • София
Аурора, много ви е разнообразно менюто. Някои от нещата не съм ги пробвала.  Wink Не си падате по месото много май?  Wink

# 260
Не се сещам много за него, по-скоро го караме на яйца и млечни за протеини Grinning Но понякога хапва свинско, пилешко, агнешко. Друго читаво така или иначе не мога да намеря в месарските магазини около нас, а доставка на домашно няма откъде. Днес вечеря лимец, който бях киснала във вода цял ден, като се прибрахме  добавих нарязани левурда и спанак и опекох в стъклена тавичка, докато се изпари водата, след което настъргах малко кашкавал да се запече отгоре. Оказа се много вкусно, после всички вечеряхме това, добре че бях направила повече. Не съм правила нищо с ябълково брашно, стържа ябълки, винаги имам по много, купувам от едно пазарче уж техни и непръскани ги рекламират, то и така изглеждат. По тази рецепта ги правя:

http://petitfoura.blogspot.bg/2013/02/blog-post_20.html

като вместо захар слагам една с.л. мед и ги пека в тиган, намазан с малко кокосово масло.

И нещо вкусно и питателно, което препоръчвам за цялото семейство, като виден тестолюбител мога да карам цял ден на тези и търпят всякакви вариации в сладки и солени варианти (на мен са ми идеални натурални) Simple Smile

https://cookathouse.com/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1 … 1%81%D0%BD%D0%B8/

# 261
  • Пазарджик
Аурора, не се сдържах да не се включа. Но менюто ви е страхотно. Много от нещата и аз ги приготвям. Чудесни идейки ми даде. Не бях срещала ябълкови палачинки. Правех досега само бананови, но ще включа и тази рецепта. Благодарим!
Как така спи до 11? В колко лягате и да не би се буди посред нощ?
Ние от две седмици спим по цяла нощ до 6. Слагам го в 20:30. Не знам колко време ще е така и дали няма да започне отново да се буди хиляди пъти.
Чудесно е времето днес урааа. Само за разходки. Дано навсякъде е такова.

# 262
Аурора чудесно е менюто. И аь купих ябълково и кокосово брашно. Иииии рецепти йок. И на английски търсих и на немски. И пак нищо не намирам интересно за деца.  Опитах по стандартния начин за палачинки. Е нищо не стана, сместа започна да ври. После я смених добавих още малко лимец,  малко кокосова захар и чия.  Викам ще ги превърна в карабини. Ами станаха,но не бяха много сладки. Мишо хапна около 5-6 и толкова беше. 
Няма да се откажа да търся рецепта де.  😉

# 263
За тези две брашна не мога да помогна, нямам опит, дано намерите хубави рецепти или ви се получи нещо чудесно от експерименти и да споделите после Simple Smile

Лягането му е най-често към 10, плюс-минус час, в зависимост кога е станал от обедния сън, как му е протекал деня и дали навреме сме успели да осигурим вечеря и баня, понякога се прибираме към 9 и е малко трудно да успеем да вкараме всички процедури. Понякога пък се е събудил по-рано, денят е бил изморителен и си ляга до час по рано. Но в 80% от случаите да речем си ляга в 10. Става в 11, отново плюс-минус един час, в зависимост кога го споходи голямата нужда - почти никога не се обажда преди 10, 11 е най-честият час, но понякога откарва и до 12. Рядко се буди с рев, почва да си гугука, чувам го от съседната стая и отивам при него (или баща му, ако е на линия), изпива огромно количество вода, източва две гърди и почва да пита за ам-ам, да си разпитва по книжките, да си разглежда бръм-бръмите и така Simple Smile Посред нощ не се е будил от 4-5 месеца, в някакви единични случаи проплаква към 4-5 за кратко и заспива пак, но мноооого рядко. Вече има 9 зъба, честно казано разбирам, че му излиза зъб само по резултата, не съм го мазала с нищо. И за да не звучи твърде хубаво, за да е истина, искам все пак да спомена, че първите 7 месеца бяха ад и бях недоспало зомби, човекът просто порастна, научи се да заспива самостоятелно и това си беше повратна точка. А и много обича да спи - като му се доспи почва да се просва на пода/леглото и да вика "нани" с такъв ентусиазъм, че няма как да не го сложиш бързо в леглото му. Обикновено се случва като му доближи времето за сън и се е изтощил тотално, почва да ни напомня, че е време да го оставим намира.

# 264
Martinelaa, ако намериш рецепти сподели,моля те.
Аурора, таман щях да питам дали някакви добри феи не отглеждат детето ти. Все едно четох вълшебна приказка, всичко звучи толкова невероятно  Grinning , но явно предварително си си взела мъките.

# 265
  • Бургас
От къде купихте кокосовото брашно? Аз продължавам да издирвам тук и не мога да намеря.
Рецепти мога да предложа от темата за ВМ - НВХ. Може да си харесате нещо:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266;topicrefid=19

П.п. значи във физически магазин да не търся, разбрах.  Sad Не обичам онлайн пазаруването, искам да гледам, да пипна, нали съм от миналия век  Mr. Green

# 266
От къде купихте кокосовото брашно? Аз продължавам да издирвам тук и не мога да намеря.

Танче, кокосово брашно си купувам онлайн от сайта на Зоя.

# 267
Аз от един магазин подобен на Лидъл - Алди, го бяха пуснали. Прегледах линка набързо, ама рецептите са с кокосово стърготини. Ще го разгледам по-подробно дали няма нещо  Hug

# 268
Освен онлайн го купувам от диетични/здравословнт магазини, кьдето има същите неща като онлайн магазините. Но не съм впечатлена. Пробвах да правя крем, не ми се получи. Повече ползвам други безглутенови брашна.

# 269
  • Бургас

Танче, кокосово брашно си купувам онлайн от сайта на Зоя.

Благодаря! Да си призная досвидяха ми се парите - за 500 г., с доставката ще ми излезе близо 10 лв.  Crazy
Малко съм скарана с вкуса на кокоса и не съм сигурна, че ще се спогодим, та не ми се рискува.
Ще продължа да търся, ако открия някъде в магазин, ще взема за проба.

Общи условия

Активация на акаунт