Януарчета 2016 - 9

• 102 895
  • 707
  •   1
Отговори
# 165
Кали и аз викам пу-пу! И желая на всички спокойни и спящи бебета Simple Smile
Леле, какви са тези точки в София? В Бургас максимума при дете без заболявания, живи родители и без братя и сестри в яслата/градината е 5 т.  newsm78
Изобщо няма точки за работещи родители и т.н. Ние сме с 3 т за първо желание...

# 166
И на нас ни е едно лежерно-отпускарско тези дни Simple Smile Баби и дядовци нямаме, но спретнах прекрасен козунак вчера. chef Бобо е с 8 зъба и са му зачервени венците доста, но си спи както обикновено - ляга към 10 и става към 10-11, когато го споходи голямата нужда Grinning Апетит хич не му липсва, отделно успява някъде да побере към 300 мл. вода на ден + 4 кърмения на денонощие (преди и след сън). Вече почна и да се затичва на разходките, почти се отказа от лазенето и се опитва навсякъде да стигне сам. Ние лятна количка не смятам да купуваме (даже ще продавам една лятна + една тромава, че само заемат място у нашите), ще си го доотгледаме с тодлър раницата, имаме и една триколка, която мисля да ползваме вместо количка в най-големите жеги. Въпреки че въобще не ми се мъкне с нас, но все пак при 40 градуса не е много оферта да сме залепени. Иначе си върви 10-15 минути, слагаме го в раничка да си почине, пак го пускаме да върви и така...накрая обикновено и заспива вътре. Тези дни по цял ден бяхме навън, сега с тази ударна зима малко по-накратко беше днес, но пък определено си починахме.
Голям ентусиазъм има да си мие зъбите - гледа ни няколко пъти, давахме му детска четка да пробва сам и човекът си я движи по зъбите и не иска да я пусне. Днес се беше заиграл нещо, казах му Бобо, погледна ме, питах го: "Искаш ли да си измием зъбите", издаде щастлив писукащ звук и се втурна към банята, където всеки си изми неговите зъби. От няколко дни като му се спи се просва на дюшек/възглавница или просто на пода, размазва се по стомах и почва да повтаря "нани" - това си ни е кодовата дума за сън. Ако успее да се добере до телефон, си го слага на ухото и почва да повтаря "ало". Принципно не му даваме да си играе с нашите, но поради големя интерес му дадохме един с извадена батерия, и понякога си говори по него, цял разговор провежда на някакъв негов език Simple Smile

# 167
Аурора, много сладко разказваш за малчуганът. Simple Smile
Джинжд, бях чувала, че някои градини имали вътрешни критерии. Ние с нашите събираме 9 точки. Сестра ми със същите в Люлин имаха 8.1. Питай официално или звънни.

# 168
  • София
Момичета - помощ!
Или аз съм много руса или не знам, защо не се разбирам със сайта на яслите и градините....
Гледам си точките в момента - и имам следните
К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община на поне единия от родителите /настойниците/: за постоянен адрес - 3 т.; за настоящ адрес - 2 т.    3
К2. Постоянен или настоящ адрес на територията на административния район на детската градина на поне единия от родителите/настойниците - 1 т.               1
К3. Работещ родител /или в отпуск за гледане на дете/, който е социално осигурен - по 1 т. за родител 2

- До тук добре, имам - или поне това смятам

после:

ДК2. И двамата родители на детето работят (вкл. в отпуск по майчинство) или са редовни студенти 0.1
ДК5. Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина 0.1
ДК2. Месторабота на родителите в административния район на СДЯ 0.1

Така, тези не били уж за навсякъде - добре.
отивам на Кандидатури - избирам всички градини с яслени групи в Младост - и респективно имам за 1, 2 и 3то желание по 8.1, 7.1, 6.1 и надолу по 5.1т

така - първо - прочетох, че за избор се дават по 3, 2 и една точки - защо тогава имам 8.1, 7.1 и 6.1, а не 9.1, 8.1 и 7.1 - нали задължителните ми са 6 със сигурност?

и после въпроса ми е - наистина ли всички градини в Младост нямат допълнителните точки за месторабота.... то значи нямам шанс в/ки че и живеем и работим и двамата в Младост.

Ако някой може да ми погне да разбера къде бъркам  bouquet

Ако и двамата родители работят, точките би трябвало да са 9. По една точка на работещ родител. Ако и двамата работите и отново точките ви са 8, трябва да пишеш във формата за обратна връзка, за да откоригират проблема.
Аз кандидатствам за ДГ 17 "Мечо Пух" в Младост 1. В нея ползваме привилегията за работещ родител в райна на ДГ (ние сме така и двамата с ММ). Каката ходеше на ясла във ДГ 188 "Вяра, Надежда, Любов" в Младост 4 - там също сме ползвали тази привилегия. Със сигурност имма и още.

# 169
  • София
За работещ родител в района на градината се дава 0,1 само ако градината е приела този критерии.
Дали си въвела работното място - фирмата и на двамата? Също нали не си писала самоосигуряващ се или нещо друго?
На нас ни дава 9,1 точки и сме със същите критеери като вас.

Ние си изкарахме прекрасни почивни дни с тати и Сами у дома. Бяхме отпуска, аз имах рожден ден, та черпя на патерици, после Великден и си починахме прекрасно.

Днес Сами се гледа с баба си, без драми, въпреки дългата почивка с мама и тати.
Ние все още сме с четири горни резци, два долни и една страна точка в дясно долу, която не е резец, но дали ще е кътник или кучешки зъб все още не знаем.

Сами също е във фаза на пищене и тръшкане, но се опитвам или да пренасоча вниманието му или да изчакам малко и да му говоря.
Опитва се да бие мен и хапе баща си. Аз спрях да реагирам и той спря да се пробва да ме удря. Явно е търсел реакция. Баща си го хапе все още, но той не може да се сдържи да се смее.
Също и дава целувки, но много обича да целува смучейки носовете ни  Laughing

Купихме му седалка за колело и се возим тримата в парка до нас, толкова му хареса, че като тръгнем да се прибираме започва да пищи. Пищи и когато го сваляме от люлката  Rolling Eyes

Далече съм от идеята, че сме перфектни и всичко ни е по книга, но пък това сме си ние  Simple Smile

# 170
  • София
Благодаря за отговорите, момичета  Hug  наредих точките 9.1 ама като гледам градините в Младост и се отчайвам... Почти нямаме шанс  ooooh!

# 171
Момичета, на сайта на H&M има промоция - 15% отстъпка и безплатна доставка ако си инсталираш приложението им за телефон, валидно е до 20 април. Ако купувате от там дрехи може да е от полза Wink
Аз женските дрехи изобщо не ги погледнах, но дребното го пообзаведох за лятото  Rolling Eyes

# 172
  • София
Фрози, честит рожден ден! Бъди много здрава и щастлива!  Simple Smile
Днес ми е кошмарен ден преди обяд тъкмо задрема и изненадващо баща му се прибра и скочи. После след като хапна на обяд тъкмо заспа и аз се опитах да се изнижа и ревна .... и сега пак се присваме ... направо ми писна и ме боли глава ....
Все повече се притеснявам дали ще ни приемат на ясла ... Confused

# 173
  • София
Мерси!
Ех Гери, гадно е така с недоспалите човечета Hug
Ние за сега сме уж класирани, но до май има много време и всички пишат какви големи размествания ставали в последния момент, та стискам палци и на вас и на нас  Praynig

# 174
Късмет с яслите,момичета  Hug
Аз си мислех,че тук е нечовешка опашката и трябва да запазиш място едва ли не 5 месеца преди да св роди , ама и в България не е лесно явно.
Успех !
Аз си стискам палци поне тази нощ да спим   baby_neutral То, ако не е хрема, ще е кашлица , ако не е кашлица ,ще са зъби  Close

# 175
Здравейте.
Извинете, че нахълтвам в темата, но имам въпрос относно реакция от Приорикс/ ваксината за морбили, паротит, рубеола/.
Случвало ли се е на някое от вашите бебенца да получат разтройстео след поставянето й? Ако да, за колко време отшумя? .
Ние я поставихме миналиятчетвъртък, от петък е с разтройство, а пт вчера и с температура?
Ще ви бъда благодарна, ако някой се включи.
Спокоен ден!

# 176
  • USA
Здравейте,
питах и преди...ама мозъка ми е на 100 места.Имам въпрос давате ли още АМ на дребосъците?Теа пие доста(каката на тази възраст не пиеше вече).Мерси много Hug

Щастлив уикенд !!!

# 177
Валентина, съжалявам нямам наблюдения. Най-добре педиатърката питай.
Линка, ние минахме на прясно мляко. Две педиатърки от тук ми казаха, че вече мога да давам. В България ми казаха още не. Но все пак се доверих на тези тук и вечер давам. Трябвало още поне по 500мл мляко на ден да пият, ако не да ядат много продукти с калций.

# 178
Коко пие по около 200 мл АМ (слагам суха смес за 200, но повече вода и става 240, имаче муе гъсто, което е разбираемо) и има още около 150 мл прясно мляко в следобедната закуска. Сутрин яде или нещо със сирене или около 100 гр кисело мляко с нещо. Според нашият педиатър им трябва по 300 мл мляко дневно  newsm78
В България наистина казват до 3 годинки да не пият прясно мляко - трябвало или АМ или кисело. С прясно мляко сега можело да са приготвени храни и кремчета. Всеки педиатър с неговата си школа  Crazy

# 179
За Приорикса, не зная. Бих прочела подробно листовката им в нета. И бих се консултирала с лекар.

АМ ние си пием вечер, за след 1 годинка. През деня сирене в попарата, кисело и прясно мляко в манджите и десертите от кухнята.

Не ще и не ще вода моето диване. И след като преболедува отказва плод. Явно вкуса му се е променил от лекарствата.
 Бяхме объркали и мъжът ми купи Аптамил за 2 годинки. Дали мога да го дам? Знае ли някой с какво е по-различен от Аптамил за 1 годинка?

Мами вече сме на  1 година и 3 месеца и още не ходим, самички. Има ли някой друг, като нас? Пак се закъхърих.

Общи условия

Активация на акаунт