Януарчета 2016 - 9

• 102 893
  • 707
  •   1
Отговори
# 180
Lolr, нали до годинка и четири месеца е нормално да проходят? Иначе как се движи, изправя ли се?
Аз не бих дала за 2 г АМ, но не знам каква е разликата. На Коко е Хумана джуниър, то май е от 1 до 3 г...

# 181
  • София
Зори е на 1 годинка 3 месеца и половина и още не ходи сама. Може само като я държа за една ръка. Според моята педиатърка до година и половина е нормално. Кака и също проходи на година и 4 месеца.

# 182
Уф, не знам за АМ за 2г. Питай педито,ако ти е удобно. Ако не , аз бих го смесвала , за да не го хвърля или да не ми стои 1 година в шкафа. 2 лъжики с 4 от сегашното примерно.... мак толкова пък какво може да стане, все мляко  newsm78
Да ви питам някоя от вас ползва ли инхалатор са дечицата си ? Подхвърлиха ми идеята и като се разчетох в интернет пак колко видове, колко марки и колко цени имаааа  #Crazy

# 183
  • София
Уф, не знам за АМ за 2г. Питай педито,ако ти е удобно. Ако не , аз бих го смесвала , за да не го хвърля или да не ми стои 1 година в шкафа. 2 лъжики с 4 от сегашното примерно.... мак толкова пък какво може да стане, все мляко  newsm78
Да ви питам някоя от вас ползва ли инхалатор са дечицата си ? Подхвърлиха ми идеята и като се разчетох в интернет пак колко видове, колко марки и колко цени имаааа  #Crazy

За инхалатора - аз ползвам, предимно за баткото, но и бебето покрай него. Инхалаторът го купих /Омрон/ след като голямото ми дете тръгна на градина, започнаха сополи, кашлици, сиропи, пак кашлици и при едно боледуване, лекарката чу хрипчета в дроба. Освен дежурния сироп, предписа и инхалации с физ. разтвор. Оттогава почне ли кашлица, директно почвам инхалациите, облекчаваше го много, пък и е безвредно.
Да, има много модели, фигурки на пингвини и пр., но четох, че Омрона е професионален и има добро разпрашаване на инхалирания разтвор и с него могат да се инхалират и лекарства. Скъп е, но за мен си струва всяка стотинка. Когато баткото беше по - малък влачехме инхалатора с нас навсякъде.

# 184
  • София
Здравейте,
питах и преди...ама мозъка ми е на 100 места.Имам въпрос давате ли още АМ на дребосъците?Теа пие доста(каката на тази възраст не пиеше вече).Мерси много Hug

Щастлив уикенд !!!
Давам, да. Поне до 2та му година мисля да давам вместо прясно мляко. Филип не пие мляко, но много обича намачкан банан с авокадо и АМ, или в кашите му слагам. В кухнята от прясно мляко му правят десертите.
Валентина, Филип реагира на ваксината, но диария не е имал. Реакцията се появи две седмици след ваксината /приблизително/. При теб може и с настинка да е съвпаднало. Дано бързо да му мине! Подозирам, че след тази ваксина Филип отключи хранителна алергия към какво обаче още не знам. Всеки ден по пъпка му излиза. За сега само киселото мляко спрях, но скоро изцяло ще спра десертите от кухнята и единствените млечни продукти да са му кашите и АМ. Днес сме в Токуда за преглед на бъбреци, ще видим там какво ще ме посъветват. Кофти е това с хранителните алергии, защото той от 11 месечен не пие мляко и е изцяло на твърда храна. С всичко е захранен и нямаше реакции до преди ваксината. Сега само да не ме върнат от начало.
Лорл, аз знам, че до 1г и 6 м трябва да са проходили. А вие нали и на невролог ходихте и нямаше проблем?
Млеката с напредване на възрастта, т.е. тези за 2г, доколкото знам, стават по - калорични и по - гъсти. ПО - хранителни са. Ако му понася на стомаха не мисля, че е проблем да се дава, но все пак не е желателно избързване. Аз бих изчакала.  сега взех Комбиотик 2.

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 07:10 от Циндил - Пиндил

# 185
Благодаря ви. Да, консултирах се още в първият ден от проблема с двама доктори. Единият отрече връзка с ваксината, другият каза, че е възможна такава.
Да, четох листовката. Една на 100 ваксини дават реакция диария.
Все пак исках да получа и информация от родители.
Благодаря ви още веднъж.

# 186
  • USA
Благодаря ви за отговорите! Hug

kali_gali да и тук при нас казват след първата годинка прясно мляко,но аз давам АМ

lolr, до преди седмица мислех,че няма никога да се престраши това дете да тръгне,все за ръка ходеше.Изведнъж за 2 дни се пусна и тръгна като моторетка,че и се сдобихме с първата цицина вчера.
Ще проходите само гледай.Тук казват до година и половина е нормално да проходят.

Приятен ден !

# 187
Циндил, къде са му пъпките на Филип? Коко напоследък има по бузките ситнички пъпчици и една по-едра от два дни, които обикновено сутрин почти липсват и стават видими в хода на деня особено след баня. Не съм мислила че може да е от храна, отдавам го на времето - вятър и слънце. За пръв път му се зачервиха и станаха грапави октомври при първия сериозен вятър със слънце. И сега през последните седмица-две като се скапа времето се "обостриха" (бяха позатихнали като беше топло).  newsm78 Не го мажа с колд крем постоянно, защото ми се струва много мазен и запечатващ кожата..  може би като не го мажа не му помагам  newsm78

# 188
  • София
purpletka, както описваш пъпчиците на АД ми прилича. Мажи го всеки ден с кремче и ще се успокои кожата. На Сами на крачетата чак като ранички му бяха станали от откакто почнах да го мажа (бях спряла) се оправи.
Странно ми е с този АД ... защо е толкова масов ... Преди години нямаше такова чудо.
Лорл, не се притеснявай всичко ще е наред.  Simple Smile
 Бяхме днес на погача и малкия беше много спокоен на фона, че бяхме 10 чавки, от които познаваше една.  Wink Много се зарадва на бебчето, а то милото го донесоха за питката и си спеше.
 ММ купи от Лидл още преди да родя инхалатор, но още не сме го ползвали. Живот и здраве ако тръгне на ясла ще влезе в употреба.

# 189
Freya , можеш ли да ми кажеш кой модел имате на омрон,защото виждам в сайта ,че имат различни видове - компресорни, специални за деца и т.н
Гери, имам една приятели,която има на Лидл и е доволна ,ама мисля че вече го няма.
Аз вече съм се хванала като удавник за сламка за всичко,което ми кажат ,че помага за сополи и кашлица. Вече не знам колко време стана  #Cussing out

# 190
  • София
http://www.kbs.bg/default/28/com_air_c_28/.
Имам този

Само да вметна, че сополи не лекувам с него, а кашлицата и натрупания секрет, за да не се тровят с химии. От опита ми досега - ако сопол ми продължи повече от седмица, седмица и половина и видя, че не се повлиява от обикновените капки /Назик кидс, Виброцил и пр./, правя изследване на носен секрет. В Цибалаб излизат за около 2 дена  + антибиограма, ако си отглеждаме бацилче и тогава си го почвам с антибиотичните капки /разбира се, след като говора с педиатърката какво-колко/

# 191
Благодаря ти много  bouquet  Ами надявах се да е и за сополи, ама и за кашлица помощ няма да откажа. Нашата педиатърка вече и изписа антибиотични капки без да взима секрет  Thinking сополките и са по-прозрачни вече,обаче тази кашлица много я дави.  Да не занимавам пак с нашите мъки ,че не сме само ние. Благодаря ти още веднъж  Hug

# 192
  • София
Циндил, къде са му пъпките на Филип?
Излизат основно по корема. От време на време и по лицето има, както и по гърдите. ПО гръб - никога, по краката - случвало се е една - две. Около гениталите обаче е имал огромни гнойни пъпки. Вчера се беше изринал в областта на памперса и приличаше като да е от него. Но това беше само вчера, обикновено не изглеждат така. Посъветва ме да му правя седящи бани в смрадлика, да сменя козметиката с такава за АД /аз и досега бях с такава на Мустела, сега взех Ла Рош/. Другата седмица заминаваме за 10 дни в чужбина и ще му нося от тук храна, така че ще бъде на минимум млечни продукти, основно на ХИП ще кара. Ако не се повлияе, като се върнем ще направим преглед при алерголог.
Гери, аз и преди съм писала, че като малка имах страховит дерматит. Почти не съм боледувала, обаче  с алергиите бях зле. На всички сгъвки екземи. А до 12 клас сигурно не съм имала ден без хрема Simple Smile Общо взето след 20та си година станах по - здрава.
Вашите младежи реват ли при смяна на памперс или преобличане? Забелязвам, че легнал ужасно реве, но няма как иначе да сменя памперс. Така и го обличам обикновено, но май трябва да спра. По - естествено е вече седнал да го обличам и така да му мия и зъбите.

# 193
Чак да реве не,ама мрънка и вика. Каквото мога вече права и слагам,ама пак мрънка. Циндил, ако смениш марката памперси дали няма да има значение за тези пъпчици или викаш то си е до кожа ?

# 194
Гери, мислила съм си и аз за АД, обаче мислех че е по-тежко състояние. Както Циндил е написала - по сгъвки, не само по лицето и т.н. Питала съм и педиатъра за тези грапавини по бузките - каза суха кожа, вятър (тук си е голям проблем, особено ако сме ходили покрай морето) и да мажа с колд крем. Ама аз реших че вече е топло за него и ей го на... почнах да мажа с хидра бебе на Мустела, че е по-лек. Снощи преди лягане го намазах с колд крем и май е по-добре днес...
Циндил, разбирам защо мислиш за алергия, при Филип явно са по-сериозни пъпки. Дано не е хранителна алергия, на този етап ми се струва много трудно да се хване от какво е Sad Ако е от козметика май по-лесно ще се оправи.
Леле, кото знам че на Коко само козметиката за лице му е по-качествена  (Мустела и Биодерма), всичко друго е Бочко или Здраве бебе  Embarassed е и един Бюбхен шампоан...
Кали,  Hug

Общи условия

Активация на акаунт