Любители на Котки - Тема 113

• 45 020
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
Bubbata, стискам палци котанка да се оправи  Hug
Зизу, много са готини пакостниците, а кога ще ни покажеш бебетата? Те сигурно страшно са пораснали вече  Heart Eyes

# 691
  Хахаха! Горките китки. Joy
Отново благодаря за подкрепата! Hug

# 692
  • на брега на морето
Само една снимка струва 50лв, а то бяха снимки, системи, лекарства, инхалатори (разви и много тежка астма), имуностимулатори.
Ако е рентгенова снимка 50 лв ooooh! В клиника 101 любимци в София е 25 лв до 22.00 и 35 лв през нощта.
Може да опиташ с Баховите есенции, например № 10 Киселица (Crab apple).

# 693
Не стоят за снимка ... Само търчат из квартирата и не се спират и за миг Crazy Правя опити да ги снимам ама все са размазани, не фокусирани и като цяло не личи, че има котка на тях Mr. Green
Ще опитам тези дни да ги щракна, че покрай хубавото време почти не се спираме вкъщи през деня, а вечер светлината е слаба Peace
Вече са големи и непослушни Mr. Green На перваза на терасата си сложих едни чашки със семенца от разни видове люти чушки, а мъжкото някак си откри начин да се качва там и редовно го виждам как ги побутва, даже две вече заминаха в кофата Mr. Green

# 694
  • София
Момичета, току-що научих хитър начин да предпазим любимите си писани, а в края на краищата и кабелите у дома, ако едните се опитват да дъвчат другите Joy Купувате лимонтузу от магазина, разтваряте го в малко вода, така че да се получи наситен разтвор, и намазвате кабелите-потенциални жертви. Да им е сладко на маймунестите котове!

# 695
Това е много добра идея, че при нас има един кът с 1000 кабела - телевизор, буфер, лаптоп, джаджите на аквариума, рутери, глупости ... ooooh! А малките, разбира се, предпочитат подобни "играчки" пред десетината топчета, пискюли, изкуствени мишки и какво ли още не Mr. Green

# 696
Само една снимка струва 50лв, а то бяха снимки, системи, лекарства, инхалатори (разви и много тежка астма), имуностимулатори.
Ако е рентгенова снимка 50 лв ooooh! В клиника 101 любимци в София е 25 лв до 22.00 и 35 лв през нощта.
Може да опиташ с Баховите есенции, например № 10 Киселица (Crab apple).
Ох, аз съвсем изключих, че ние правим по две снимки и за това е 50лв сметката!  ooooh! Иначе точно в 101 ходим и ни ги дават на диск.

# 697
Явно има внушителна разлика в цените. В ЦВК ни взеха 65 лева за първата рентгенова снимка, 60 лева за втората, като не разбрах дали тази "отстъпка" важи всеки път, след като веднъж вече, когато и да е, си правил рентген при тях или е, ако се наложи наведнъж да правиш повече от една снимка, само тогава втората/третата и т.н. са по 60. Скринингът на сърцето (което е нещо като видеозон) беше 65 лева следващия път, когато отидохме.

# 698
  • на брега на морето
В ЦВК цените могат да те разтреперят.

# 699
  • София
Здравейте на всички  Hug
От днес и аз съм във вашите редици с едно бебе котараче, спасено насред платното на оживен булевард. Заведох го на ветеринар, видимо му няма нищо, дадоха ми една пастичка в спринцовка за вътрешно обезпаразитяване. Накупих всичко - котешка тоалетна, кошче, купички, гранулирана храна за бебе Роял Канин, плюс едно пакетче /пач ли се казва?/ с мокра храна. Изкъпах го вкъщи, завих го с одеалце в кошчето и спа два часа. Като се събуди се разшвъка из къщата, заиграва се с лапите и мърка при гушкане. Проблемът ми е, че не мога да го нахраня. Не пожела нищо от храната, нито пи вода. Пробвах малко прясно мляко, близна два пъти и отказа. Разредих кисело мляко - категорично не. ММ сега отиде да търси сухо мляко за котки, по това време не знам къде ще търси. Лошото е, че и спринцовка нямам вкъщи, но пък с такава би ме било страх да не го задавя. Много е малко, на по-малко от месец е, тежи 420гр.
Всякакви съвети ще са ми от помощ и приемам на драго сърце.
 Hug Hug Hug

# 700
Каква е пастата? Много внимателно да не я предозирате. Също млякото трябва да си е за котета, иначе може да получи разстройство.

# 701
Браво на вас.
Дано намери, но ме съмнява, късно е.
Не му давай от нашето мляко, миналото лято една приятелка спаси едно бебе и го е хранила с прясно мляко, едвам се отърва, но оживя, докара му диария и доста зор видяха с него, казали са, че е от млякото.
Със спринцовка и аз пробвах, но щях да утрепя едното, като се задави, не ме питайте как съм го тръскала с главата надолу, на мен ми беше удобно с биберона.

Не е ли малко за обезпаразитяване?
Докторите казаха да заведем мъниците след няколко седмици.

# 702
Може да са се усъмнили, че вече има паразити, но се чудя защо не са му я дали те? newsm78

# 703
Пастата става и за бебета, на нашето бяха изписали такава, трябва да погледна в паспорта, че не се сещам за името. Ветеринарката даде малко от пастата още там, като показа как да му я даваме от спринцовката, но по принцип пастата се даваше няколко дни подред, на гладно, така че следващите дни си му я давахме ние.

Прясно мляко наистина не е добре, в краен случай може кисело, гледала съм и някакви рецепти със сухо мляко, жълтък и пр., но най-добре е специално адаптирано мляко за котенца.

# 704
  • София
В клиниката ми дозираха пастата, аз му я дадох вкъщи без проблем - нито се задави, нито го повърна, което беше целта. Десетина дена ще следим за глисти в изпражненията, а след месец е първата ваксина.
ММ се прибра и донесе специално котешко АМ с дозаторно шишенце с мек накрайник като биберон. Зор беше, но поне хапна.

Общи условия

Активация на акаунт