Искам да кажа_(115)_27.03-02.04

• 64 026
  • 992
  •   1
Отговори
# 420
  • ту тук, ту там
Да, точно, за да изчистя или да пусна някой да изчисти, трябва да е прибрано и подредено, а това напоследък трудно се случва. Sad

# 421
в България имах жена, която ми чистеше. Започна с чистене на прозорци...и си остана така. Беше ми като част от семейството. Даже ми и готвеше, беше се уплашила да не умра от глад. Имаше си ключ от вкъщи.
Тук не използвам никого, мъжът ми ме е заредил с всевъзможни роботи  Mr. Green Ако ми се наложи бих взела съпруга та на един от майсторите ни. Върши чудеса.

Дори и градината поддържам сама, градинарите обикновенно са мексиканци, предполагам и нелегални. Английски въобще не вдяват. Бяхме наели едни, хем бях оградила растенията, изтъргали ги като бурени. Абе холам, в градината няма бурени, как реши точно, че гьозумът е бурен...и здравеца. Щех да получа удар, един от пътите в който не успях да кажа и дума.

При нас наемите са солидни. В момента мъжът ми е в Чикаго, в не толкова добър район - за едностаен апартамент плаща $960 в нищо невкл. И си мислим, че сме на сметка, че какви мази видях на астрономични суми.

# 422
Аз дерматит нямам, но без ръкавици не чистя нищо. Винаги имам по една кутия от еднократните. Сега съм си намерила едни, с които в паузите мога да плъзгам екрана на телефона.  Mr. Green

# 423
И аз ползвам еднократни ръкавици, даже и под градинарските, ама е много досадно ако по-продължително нещо правя, а ми се прииска почивка.

Метни ги тези със скрола на линк.

# 424
о и аз ползвам ръкавици, че после не мога да си изчистя ръцете

# 425

Ами нямам линк. Едни такива мекички и бели, от аптека ги купих.
За немокри дейности и особено за двора, ползвам антистатични ръкавици. Мъжът ми домъкна една кутия от тях, че сбъркал размера и взел малки. Много са хубави.
https://www.google.com.mt/search?espv=2&biw=1366&bih=638 … c=eZ0WRnNG8EHt3M:

# 426
  • Euskal Herria
Изобщо не мога с ръкавици да работя. Независимо дали чистя, пресаждам цветя, боядисвам нещо и пр.

# 427

Ами нямам линк. Едни такива мекички и бели, от аптека ги купих.

Hug, мекички и бели  Joy. Значи проба-грешка.

За утре ще ми трябват, защото кучката пак изяде една поливачка и ще копая. Писна ми. Тази година я сменям за 10 път. Мазах я с какво ли не, пръсках и не, и не. Пак я яде. Не знам с какво точно и пречи, но ми е побъркващо.

# 428
Яна, зависи от ръкавиците. С онези дебелите гумени домакински ръкавици и аз не мога.

Даун, за копането виж в някоя железария за антистатичните ръкавици. ESD protective gloves, в електрониката ги ползват.

# 429
  • София
Ели, не, не е от легналото положение, защото започват още към 7-8 часа, когато все още съм си права или седнала. Вчера още бях навън с детето, като започнаха Sick

Напоследък съм небрежна към ръкавиците. Имах си едно много хубави, мъж ми ми ги скъса и тези новите нещо не ги слагам особено. Веднага си пролича, ръцете ми са супер калпави - кожата загрубя и ми изглежда по-сбръчкана от преди. Но не мога да обвинявам ръкавиците само. Преди бях по 8-10 часа в офис, ръцете да съм си мила най-много по 5-6 пъти през това време. А сега вкъщи - цяяяял ден съм във вода, все нещо мия, правя. Отделно и проблемът, че котлето ни затопля водата за около 30 секунди - т.е. половин минута преди да потече топла вода, мия с лед студената витошка вода. Често и не дочаквам да тръгне топлата, вече съм изплакнала, каквото ми е трябвало. И въобще цялата ми кожа една такава суха, направо дехидратирана.

# 430
Аз такива дебели ползвам само след парти с преспиване на момченца  Sick. Как пък не го нацелват този кенеф. Една приятелка ми каза за лепенки с картинки - имало ефект. Правили изследване в публична тоалетна и се оказало, че май наистина им е забавно да целят нещо.

# 431
Ама и вие една тема сте подхванали! Хората са казали, че в сряда на kyr се сяда, вие чистене, прах прозорци...
На мен много ми се свиди да давам пари за неща по дома, някак ми се струва, че са пари на вятъра, иначе много харесвам да разглеждам кукленски и подредени къщи. Миналата година реших да претапицирам меката мебел и като пресметнах, че ще ми е по-евтино да си купя машина и плат и сама да ушия калъфи, точно така и направих. Ще плащам аз 700 лв за стар диван, как не, че то по-добре нов  Crazy
А машината ми върши много работа, защото у нас всички сме с нестандартни размери - непрестанно има дънки за стесняване, особено за децата - което им е добре на дължина, двама като тях могат да се поберат на ширина. И за дамското се налага - което ми е добре в ханша, мога да си пъхна 4 пръста в талията. И крачолите леко ги обирам, че ми се образува една грозна гънка точно над коляното.

# 432
Ама и вие една тема сте подхванали! Хората са казали, че в сряда на kyr се сяда, вие чистене, прах прозорци...
На мен много ми се свиди да давам пари за неща по дома, някак ми се струва, че са пари на вятъра, иначе много харесвам да разглеждам кукленски и подредени къщи. Миналата година реших да претапицирам меката мебел и като пресметнах, че ще ми е по-евтино да си купя машина и плат и сама да ушия калъфи, точно така и направих. Ще плащам аз 700 лв за стар диван, как не, че то по-добре нов  Crazy
А машината ми върши много работа, защото у нас всички сме с нестандартни размери - непрестанно има дънки за стесняване, особено за децата - което им е добре на дължина, двама като тях могат да се поберат на ширина. И за дамското се налага - което ми е добре в ханша, мога да си пъхна 4 пръста в талията. И крачолите леко ги обирам, че ми се образува една грозна гънка точно над коляното.

А, сега смени темата Simple Smile.

И на мен ми се свиди, а и понякога ми се занимава, но в повечето случаи предпочитам да аутсорсвам, напоследък.

# 433
Да се доредя и аз до вас.

Осмичкееее  Joy Joy Ела, ела, доволна ще останеш   hahaha

Аз съм от породата на Тонка. Така да ме мързи за домакинска работа, че чак ме боли. Чистя де, ама защото не обичам мръсно. По-скоро чистим, защото рядко чистя сама. С апартамента се оправяме, за къщата, ако намеря някоя читава жена ще се дам. Изобщо не ме бърка, че някой ще влиза у дома и ще ми пипа нещата, ако ще ми спести досадното триене и бърсане на бани и тоалетни.
По тоя повод - обсъждаме с майстора банята на втория етаж. Понеже няма място за отделни помещения душ и тоалетна ще са на едно. И той ми казва " Ето, тук може да сложим душ кабина или стъклен параван, да не пръска вода. "Викам дааааа бе, само да го чистя и него". Падна от смях човека. А част от прозорците (които гледат към улицата) ги направихме неотваряеми, защото всяка стая има по два прозореца. Единият се отваря, единият не. И майсторът ми казва "Дай да ги направим отваряеми всичките, как ще ги чистиш?". "А, викам, няма нужда, за един път в годината ще купя на мъжа ми една телескопична дръжка, ще ги мие от вън"  Mr. Green Ама така де, не мога да се занимавам с такива неща.

Ръкавици позлвам интензивно, особено при ремонта и в градината. Скапват ми се ръцете за отрицателно време. Имам едно евтино, но ефикасно мазило, с което се клепам като им видя сметката:
Скрит текст:

Ще ходя на йога довечера... Голям смях ще падне с моето дървено телце, но има нужда, че наистина мотиката е много тежка, а кръста ми не издържа на напъна.

# 434
Алечка, сложи душ кабина. Нея не я чистя всеки път, но ако пръска навсякъде, ще ти се налага по-често да търкаш.

Общи условия

Активация на акаунт