Перилни препарати и омекотители – 46

• 70 263
  • 750
  •   1
Отговори
# 630

По кърпите се натрупват остатъци от перилен препарат, минерали, варовик и неизпрани мазнини.

Лимонената киселина отстранява остатъците от прахта, разтваря варовика и премахва мазнините.

Супер мека хавлия се получава но наистина поне 2 пъти след това плакна с чиста вода така че отнема време.

На какъв градус се перат хавлиени кърпи?

Остатъците от "прахта" са или водоразтворими или не се разтварят и в разтвор на лимонена киселина. Отлагания от варовик не би трябвало да има ако се пере както трябва. Мазнини с киселина не се премахват, а и омекотяват тъканите, не ги втвърдяват.

Хавлиени кърпи и всички други дрехи е препоръчително да се перат на температурата, посочена на етикета. Вкъщи не купуваме кърпи, покривки и чаршафи, за които се препоръчва темпертура по-ниска от 60 С. Съответно се перат на такава температура.

# 631
Здравейте, а нещо против наелектризиране? Имам нови комплекти за легло, които така се наелектризират, че са напълно неизползваеми. 50/50 памук и полиестер са. Ще съм благодарна ако нещо може да помогне Simple Smile

# 632
  • София
Дерматолога ми каза да ползвам бебешки препарат за бельото.
Персил прах не ставал.
Но имам о цветнп бельо (предполагам и тениски влизат), но основно за гащите ще ми трябва.
Та, има ли и за цветно и отделно за бяло?
Май ще е по-добре да се обзаведа със светло/бяло бельо.

# 633
  • Ловеч
Здравейте!
ММ ми донесе тези таблетки. Препоръчали му ги в магазина. Имате ли впечатления? Като чета състава на опаковката мисля, че са за бяло или греша?
http://prahove.com/dash/DASH-3-in-1-PODS-BOUQUET-di-PRIMAVERA-%D … D1%83%D0%BB%D0%B8

# 634
  • Pazardjik
radina_k86  wavey Водят се универсални сигурно си видяла,за бели и светли дрехи.

# 635
  • Pazardjik
radina_k86  wavey Водят се универсални сигурно си видяла,за бели и светли дрехи.
добри са дрехите ще ухаят приятно,като изпиране не очаквай чудеса.Аз ги ползвах за не-много замърсено пране.Сподели после при теб как е Simple Smile

# 636
Няма бебешки прахове за цветно.. ooooh! С избелители са. Има си и причина за това.

# 637
Има прахове за цветно за чувствителна кожа, но не и на нашия пазар. P&G продават такъв Ариел в скандинавските държави. Не съдържа кислородни и оптически избелители и парфюм.
Скрит текст:
Ако не се лъжа, имаше и в Чехия.

# 638
В Полша има Persil Sensitive Color прах.

# 639
  • София
 smile3512

# 640
От този сайт можеш да си го поръчаш.

# 641
А кой от омекотителите на Сано е най- слабо миришещ? Замислих се да купя заради дезинфектанта в него, но досега всички мирисани от мен варианти са били твърде тежки като аромати.
Алое вера  Peace
Според мен това е най-силно миришещият омекотител на Сано. Белият е по-дискретен и единият от двата сини, но не си спомням тъмното или светлото.

И за мен. Освен това, ароматът му никак не ми допада.
Аз също харесвам и ползвам белия.

# 642
За мен е странно защо дерматолозите не препоръчват праховете за чувствителна кожа. Чела съм го и друг път в този форум, чувала съм го и от приятели с малки деца. Повечето перат с течни препарати sensitive. Кое точно в праховете може да е проблемно?

# 643
  • Сливен
Момичета,преди няколко дни обсъждах с една бъдеща мама с какви прахове да перем,от четеното тук предложих на ДМ бебешкия и персил сензитив.За моя изненада каза ,че персила вмирисвал.Уточнявам,че говорихме за прах не течен.Някой от нас имал ли е такъв проблем?Другото което ми направи впечатление,че пак има залитане  към течните препарати,дори и за бебе.

# 644
Прах Персил ми вмирисва на чисто само  Laughing
Не е от праха според мен. Другаде е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт