Перилни препарати и омекотители – 46

• 70 319
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • оттам, откъдето започва България
Само опаковката ли?

# 586
Кво са му орязали?

# 587
Нищо не са му орязали. Crossing Arms Като гледам състава, е същият като предишната версия, но, нали знаете, тези декларации не са вездесъщи, така че дават само обща представа.
Ето и рекламата:
Цитат

Напълно различно отношение към прането вдъхнови новата концепция на Persil. Тя осигурява 360° complete clean решение за всичко, от което имате нужда за вашето пране:

Мощно действие срещу петна

Искрящо чисти и ярки дрехи

Дълготрайна свежест

Нежност към тъканите

# 588
Хайде, чакайте нов Персил
Скрит текст:
Кога?

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 23:49 от Мъгла

# 589
Да ви кажа под секрет, че не знам как да го скрия newsm78. В бялото пране попаднало едно бельо на жената, розово ShockedСлед ДМ за бяло, излязохааа #Crazy, с особен цвят, само парчето долу розово, божкеее, ще ме убие, италЯнски бяха #Crazy С тия експерименти Twisted Evil Вчера ходих на Метро, и пак забравих кърпички за черно #2gunfire, ще се гръмна.

# 590
Аз пера спалното бельо и пижамите с Денкмит за бяло, макар че те не са и нищо им няма. Laughing
Преди няколко дни видях лилаво петно върху блузата ми, която е на бяло и черно райе (петното беше на гърба и нямам идея как се е получило). Набързо го натърках с Денкмит за бяло, петното не излезе и понеже бързах накиснах в хладка вода с малко прах. След няколко часа нямаше и следа от петното. Peace

# 591
Привет на всички в темата!

Хавлиените ни кърпи малко  поостаряха и почнаха леко да се ствърдяват, направих ги меки с лимонена киселина но тъпото е, че след няколко пранета пак ще станат същите кисета.

Ще съм благодарен за съвети как да останат меки по дълго време, възможно е да не се плакнат хубаво ариел прах им слагам в момента но е доста пенлив.

Тези които са на Персил доволни ли сте,  меки ли са кърпите?

# 592

Хавлиените ни кърпи малко  поостаряха и почнаха леко да се ствърдяват, направих ги меки с лимонена киселина но тъпото е, че след няколко пранета пак ще станат същите кисета.

Ще съм благодарен за съвети как да останат меки по дълго време, възможно е да не се плакнат хубаво ариел прах им слагам в момента но е доста пенлив.

Освен да ги смениш  newsm78

# 593
SNUFFX, дозирай праха правилно. Ако слагаш повече от нужното, дрехите не се изплакват добре и стоят твърди. Друг вариант е да ги переш с течен препарат. Препоръчвам ти да ползваш и омекотител.

# 594
Ако ги суши със сушилня, излизат меки и пуФкави.  халата на кучката е мекичък, въпреки, че е стар, бебешкия халат на дребната.

# 595
# 596
  • Ловеч
Здравейте!
Четох в предишните теми, че универсалните прахове са за бяло. Ставаше дума за зелен Ариел. На мен в магазина са ми казвали, че стават и за цветно. Избеляват ли цветните дрехи, ако се ползват? Как се разбира един прах дали е само за бяло или може да се използва и за цветни дрехи (освен препарарите, на които изрично е отбелязано)?

# 597
  • София
Може ли да се направи нещо с по-светло петно на цветна дреха?
За кърпите - по-малко прах и повече омекотител.
Ей, нов Персил, ново Омо ... Мнение за новото Омо?

# 598

Твърдостта на хавлиените кърпи зависи главно от качеството на самия текстил и изплитането. След многократна употреба и пране, поради действието на целулазата и чисто механично износване, кърпите изтъняват и се втвърдяват. Намлява се и способността им да попиват и задържат вода.  Решението е само едно-нови.  За да се запазят меки по-дълго време, отново най-важно е кърпите да са качествени. Относно самото пране, може да се препоръча използване на препарат без целулаза.
Възможно е и да са твърди поради натрупване в тях на остатъци от перилни препарати и омекотители. Трябва да се следват съветите за ефективно изплакване. Моето мнение е, че омекотителите са неподходящи за третиране на хавлиени изделия.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 09:39 от TAED

# 599
Може ли да се направи нещо с по-светло петно на цветна дреха?
За кърпите - по-малко прах и повече омекотител.
Ей, нов Персил, ново Омо ... Мнение за новото Омо?

Има ли инфо за новото Омо някъде? Не намирам в темата.

Общи условия

Активация на акаунт