Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 388
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Пролетен дъждец, не виждам снимка?
Много ми е любопитно

# 436
Моля, препоръчайте ми магазин за кожа за тапициране в София!

# 437
  • София
Здравейте,
не знам кого вече да питам, затова се обръщам към вас  Hug
Можете ли да ми препоръчате с какво мога да мина чам, необработен, така че да стане лилав?
Цвета ми е проблем, всички останали мебели са с масло на осмо, бяло и на места синьо, но за съжаление лилав цвят нямат, а опитите ми да забъркам лилав цвят от бяло, синьо и червено търпят пълен провал.
Едната близначка обаче настоява на лилавото и се налага да търся нещо, което може да се поставя на дърво и да има готов лилав цвят. Ще е хубаво ако не е много лъскаво, за да не се различава много от останалите мебели. Част от тях са от старата детска стая, като се преправят да паснат на проекта, част са нови. Старите мебели ги минавам отново с масло, на места друг цвят, като цяло се получава дотук.
Това е проекта на детската стая и цветовете - https://goo.gl/photos/c7MVYeXEyPsqDqzP8
А това е постигнатото дотук и синият цвят - https://goo.gl/photos/BXh4fm2B1RCaWese9

# 438
Могат да ти тонират лилава боя или да използваш оцветител за латекс.Ако ги разредиш ще получиш ефекта на байц и след това можеш да омаслиш.

# 439
  • София
Могат да ти тонират лилава боя или да използваш оцветител за латекс.Ако ги разредиш ще получиш ефекта на байц и след това можеш да омаслиш.
Това е идея, не се бях сетила. Отгоре ако мина с безцветно масло мислите ли че ще попие както трябва след боята? Ако остане само латекс върху дърво, няма ли от вода или нещо друго да се размазва лесно? Малко ме притеснява дали с масло ще стане върху латекс, затова искам да попитам дали има с нещо друго с което мога да запечатам латекса?

Всъщност имам останал латекс от стените и безцветно масло, отивам да пробвам  Simple Smile

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 21:01 от Aila

# 440
  • София
Ако искате да смените синия цвят на снимките ще трябва да го боядисате. Аз използвам разредена chalk paint/ тебеширена боя/ върху необработено дърво и ефекта е като маслото.... А може и да направите цвят и да минете дървото

# 441
  • София
Ако искате да смените синия цвят на снимките ще трябва да го боядисате. Аз използвам разредена chalk paint/ тебеширена боя/ върху необработено дърво и ефекта е като маслото....
Не синият цвят е точно този, който ми трябва. Просто в проекта, който съм качила за детстата стая, едната близначка иска да има синьо, другата лилаво. Син цвят осмо има, разредих го с бяло за да е по-топъл, но лилав цвят няма. Купих червено и синьо масло, но не успявам да получа изобщо нищо дори близо до лилавият цвят от проекта...
Преди малко минах едно старо чекмедже, което беше в бяло със синьо и разбира се синьото е по-светло от това, което вече съм нанесла на необработен чам преди това, но мисля, че ще го преживеят. Така е като част от мебелите са стари, част нови.

# 442
  • Варна
Ако искате да смените синия цвят на снимките ще трябва да го боядисате. Аз използвам разредена chalk paint/ тебеширена боя/ върху необработено дърво и ефекта е като маслото....
Не ви се вярва, маслото попива в дървесината и придава копринено усещане, чудно ми е боя с гипс да придаде същия вид. въпхху масло трудно може да се нанесе качектвено покритие на водна основа. Но ако имаш макло може да пробваш на две дъски и сравниш ефекта. След това може да пробваш да минеш с боя върху маслото. Може пък да стане, през уикенда вога да пробвам и аз, но май нямам цезцветно масло, ще проверя.

Масло могат да тонират по рал но се оскъпява много.

# 443
  • София

Масло могат да тонират по рал но се оскъпява много.
Къде може да се тонира? Аз дотук вече дадох 60 лв за синьо и червено масло, така че стига да има как да постигна лилав цвят оскъпяването, ще го преглътна. В осмо обаче няма подобна опция, за съжаление не съм запозната с други марки масла.
За момента минах с бял латекс част от дъска необработен чам и отгоре с безцветно масло на осмо, утре ще видя как изглежда и дали се е получило.  Simple Smile

Сега се замислих след последният коментар, че се налага и някои от старите чекмеджета минавани с бяло масло осмо да станат лилави. Вероятно е тогава латекса да не хване добре, но пък сигурно винаги има вариант да ги изшкуря преди това и тогава да ги минавам.

# 444
  • София
Ами има една техника която боята е разредена нанася се с четка и след това се избърсва с парцал,ефекта е като с масло,виждат се нишките на дървото и седи като измито казва се washing. А финиша  на тебеширена боя с вакса е все едно пипате кадифе.Аз съм си направил едно бюро с вакса,разредена боя,бързане и пак вакса и ефекта е страхотен. С масло не съм работил,но тренинга с боите ми стига.

Латекс може да си тониране навсякъде,1литър ще ви стигне и е почти без пари...

# 445
# 446
Aila, може да се използва цветен байц за дърво, след което да се омасли с безцветно или бяло прозрачно масло. Байца може да се разрежда с вода ако искаш да е по - светло. Моят опит с един стол е  разреден черен байц, със бяло прозрачно масло върху него (получи се тъмно графитно сиво). За големи повърхности предполагам, че ще е по - трудно, защото в участъците, които се повтарят случайно  при боядисване сигурно ще се  получи промяна в цвета.Но може да пробва, ако разполагаш с някоя чамова дъска няколко различни пропорции и ако се хареса на госпожицата - действайте Simple Smile.

# 447
  • София
Благодаря!
Явно не съм попаднала на това, защото не съм гледала нищо за екстериор.
Обаче минималното количество е 2,5 литра, което наистина е много повече от необходимото ми..
Явно ще търся други варианти.

Благодаря за линка за байца. Явно и там не съм ровила достатъчно, защото от един арт магазин отново си купих син и червен байц и отново резултата от опита ми да ги смеся беше трагичен. Сега ще поръчам директо лилавият байц. Според вас кой вариант е по-добър, латекс тониран точно по желаният цвят или някакъв байц, които е лива, но не съвсем и след това масло?
pep_si много се радвам, че имаш личен успешен опит с байц и след това масло!

Много благодаря на всички за предложенията, отново имам надежда, че ще се получи  Simple Smile

# 448
  • Варна
Ами има една техника която боята е разредена нанася се с четка и след това се избърсва с парцал,ефекта е като с масло,виждат се нишките на дървото и седи като измито казва се washing. А финиша  на тебеширена боя с вакса е все едно пипате кадифе.Аз съм си направил едно бюро с вакса,разредена боя,бързане и пак вакса и ефекта е страхотен. С масло не съм работил,но тренинга с боите ми стига.

Латекс може да си тониране навсякъде,1литър ще ви стигне и е почти без пари...
Не споря нямам база за сравнение, но ефект от маслото е отблъскване на течности - вино, вода... Затова мисля, че върху масло няма да стане с латекс, а нърху латекс пък масло  на него му трябва чисто дърво да попие. Както казах ще пробвам, имам няколко масла, ще забъркам и латекс.-

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 11:26 от Doris

# 449
С байца обаче може само върху чисто необработвано дърво, без лепено, иначе не попива и остават петна.
Боядисай с матова боя на водна основа - бързо, лесно, чисто, евтино, красиво, екологично...

Общи условия

Активация на акаунт