Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 408
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ами има една техника която боята е разредена нанася се с четка и след това се избърсва с парцал,ефекта е като с масло,виждат се нишките на дървото и седи като измито казва се washing. А финиша  на тебеширена боя с вакса е все едно пипате кадифе.Аз съм си направил едно бюро с вакса,разредена боя,бързане и пак вакса и ефекта е страхотен. С масло не съм работил,но тренинга с боите ми стига.

Латекс може да си тониране навсякъде,1литър ще ви стигне и е почти без пари...
Не споря нямам база за сравнение, но ефект от маслото е отблъскване на течности - вино вода... Затова мисря, че върху масло няма да стане с латекс, а нърху латекс пък масло  на него му трябва чисто дърво да попие. Както казах ще пробвам, имам няколко масла, ще забъркам и латекс.-

Ще чакаме да споделите резултати.. Simple Smile

# 451
  • София
С байца обаче може само върху чисто необработвано дърво, без лепено, иначе не попива и остават петна.
Боядисай с матова боя на водна основа - бързо, лесно, чисто, евтино, красиво, екологично...
Въпроса е че всичко останало е с масло и ме притеснява да не се различават прекалено много мебелите минати с боя.
Засега ми изглежда приемлив резултата от латекс върху необработен чам и отгоре прозрачно масло.
Ще опитам и с байц и ще видя кой от вариантите ще избера.
Най-добър е варианта тониране на масло, но наистина ще се зарина в лилаво масло 2,5 литра, от които ще ми трябват 200-300 мл най-много в този случай.

# 452
  • Варна
С байца обаче може само върху чисто необработвано дърво, без лепено, иначе не попива и остават петна.
Боядисай с матова боя на водна основа - бързо, лесно, чисто, евтино, красиво, екологично...

Тя е написала чам необработен...

Но в този вариант, да се търси конкретен цвят трудно ще се постигне, или трябва доста проби както каза Пепси, може да се получи много интересно дори. С тониран или готов оцветен латекс/боя е най-лесно разбира се.
Добрата новина е, че след латекс може да се изшкури и омасли, когато/ако премине желаниято за този цвят.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 11:37 от Doris

# 453
  • Някъде Там
Благодаря!
Явно не съм попаднала на това, защото не съм гледала нищо за екстериор.
Обаче минималното количество е 2,5 литра, което наистина е много повече от необходимото ми..
Явно ще търся други варианти.

Благодаря за линка за байца. Явно и там не съм ровила достатъчно, защото от един арт магазин отново си купих син и червен байц и отново резултата от опита ми да ги смеся беше трагичен. Сега ще поръчам директо лилавият байц. Според вас кой вариант е по-добър, латекс тониран точно по желаният цвят или някакъв байц, които е лива, но не съвсем и след това масло?
pep_si много се радвам, че имаш личен успешен опит с байц и след това масло!

Много благодаря на всички за предложенията, отново имам надежда, че ще се получи  Simple Smile

аз поръчвам осмото от немския амазон провери там. на нас ни трябват огромни количества по принцип Simple Smile
и е по евтино

# 454
  • Варна
Във Варна има ли къде да се видят продуктите на Осмо и да се купят?

# 455
  • София
Руми гледах ги от амазона, на мен не ми трябват такива огромни количестав, макар че се се наложи да докупувам и безцветно и бяло масло. Основно за пода защото циклихме и за мебелите най-вече бялото.
Но цветното масло няма значение дали от амазон или от тук го купувам, трябва ми малко, просто нямат готов лилав цвят, а аз не успявам да забъркам нужният цвят от наличните синьо и червено масло, затова и попитах за други възможности в темата  Simple Smile.
Засега клоня като най-лесно тониран латекс и отгоре безцветно масло или байц и отново масло отгоре.

# 456
Аз съм ползвала тониран латекс само за получаване на  плътен цвят върху ламиниран MDF. Нямам опит с разреден латекс и последваща обработка. Но това е боя с пълнители и мисля, че ще се получи различен финален резултат (нещо като Shabby chic ефекта), което не зная дали е желано.

# 457
  • Варна
Във Варна има ли къде да се видят продуктите на Осмо и да се купят?
http://osmovarna.blogspot.bg/
Момчето в магазина е доста наясно с технологията, но все пак се допитвайте и до форума - тук някои съфорумки са големи специалисти Peace И задължително се обаждайте по телефон преди посещение в магазина, защото много често е навън и изпълнява поръчки.

# 458
  • Варна
Аз съм ползвала тониран латекс само за получаване на  плътен цвят върху ламиниран MDF. Нямам опит с разреден латекс и последваща обработка. Но това е боя с пълнители и мисля, че ще се получи различен финален резултат (нещо като Shabby chic ефекта), което не зная дали е желано.

+1
С латекс съм мацала много неща, дърво, мдф, талашит, шперплат, пдч, в т.ч врати, цел получаване на плътно цветно покритие.
Baibibi беше правила доста неща с разреден латекс по спомен.

Но тази техника с тебеширена боя не съм я прилагала и съм си мислела, че основната ѝ цел е състарен (шаби) ефект, сега може би е дошъл момента да се поровя каква е точно и има ли предимство пред нормалните водните бои.

# 459
  • Варна
Благодаря ти! bouquet

# 460
  • София

+1
С латекс съм мацала много неща, дърво, мдф, талашит, шперплат, пдч, в т.ч врати, цел получаване на плътно цветно покритие.

Но тази техника с тебеширена боя не съм я прилагала и съм си мислела, че основната ѝ цел е състарен (шаби) ефект, сега може би е дошъл момента да се поровя каква е точно и има ли предимство пред нормалните водните бои.

Основно я ползват за състарен ефект,но има и много други приложения.Имам една маса / необработено дърво/ в магазина и мисля да изпробвам метода с разредената тебеширена боя и парцала,ще постна снимки като стане.
Нещо такова ще правя:
https://i.pinimg.com/736x/bf/fe/6f/bffe6f3988dd2dd218b277748fea1 … -outdoor-life.jpg

Между другото си боядисах един кожен стол и сега е перфектен.
В нета има много инфо и снимки Simple Smile

# 461
  • Варна
Скрит текст:
Руми гледах ги от амазона, на мен не ми трябват такива огромни количестав, макар че се се наложи да докупувам и безцветно и бяло масло. Основно за пода защото циклихме и за мебелите най-вече бялото.
Но цветното масло няма значение дали от амазон или от тук го купувам, трябва ми малко, просто нямат готов лилав цвят, а аз не успявам да забъркам нужният цвят от наличните синьо и червено масло, затова и попитах за други възможности в темата  Simple Smile.
Засега клоня като най-лесно тониран латекс и отгоре безцветно масло или байц и отново масло отгоре.
След плътен латекс - безцветен лак, а не масло, то няма да попие след латекса и да си свърши работата за предпазване, сложи лак.
А байца е само оцветител, целта му е да оцвети дървото, като структурата е видима, няма интензивно плътно покритие, след него прозрачен лак или масло. Чела съм за смесване директно лака/маслото с байц, но аз не съм го правила. Виж стола на Пепси, структурата си личи, на мен ефекта ми харесва и обикновено винаги това ми е целта когато се отнася за дърво, но в твоя случай не съм сигурна колко плътно и наситено като цвят ще стане лилавото, трябват проби. Освен това дали лесно ще се намери лилав байц?

https://oreshak.bg/baicvane-vidove-baicvane-suveniri-ot-oreshak

# 462
  • София
За съжаление дървото почти не си личи и след бялото масло на осмо, просто защото се наложи някои мебели да се минават и втори път.  При синьото масло е същото, така че ще е нужно и при лилавото по-скоро да не си личи дървото, а най-вече да е плътно.
Аз също се притеснявам, че няма да има резултат от маслото поставено след латекс, но пък с лак ме притеснява да не лъщи и да не изглежда изцяло различно от останалите мебели. В момента разликата между един стар лакиран чамов гардероб и необработените чамови гардероби минати отгоре с бяло масло е огромна от гледна точка на текстура и липса на лъскавина...

# 463
  • Варна
Цитат

+1

Основно я ползват за състарен ефект,но има и много други приложения.Имам една маса / необработено дърво/ в магазина и мисля да изпробвам метода с разредената тебеширена боя и парцала,ще постна снимки като стане.
Нещо такова ще правя:
https://i.pinimg.com/736x/bf/fe/6f/bffe6f3988dd2dd218b277748fea1 … -outdoor-life.jpg

Между другото си боядисах един кожен стол и сега е перфектен.
В нета има много инфо и снимки Simple Smile

Това с парцала го прочетох, но пак в някакъв винтидж стил, с неравномерно покритие, от снимката какво имаш предвид - дюшемето? Тя не е много ясна и не мога да разбера дали е от нея или на мен ми се вижда пак състарен (протъркан) ефект?

# 464
  • София
В детската стая е дъбов паркет, както навсякъде в апартамента, но трето качество, който с масло става доста тъмен.
Ето тук може да видите стари снимки на паркета - https://photos.app.goo.gl/Q2MwylyTFT7zisF93
Тъй като в проекта за новата детста стая щеше да изглежда по-добре ако е по-светъл, а така или иначе го циклихме реших да опитам да го изсветля с бяло масло на осмо. Като цяло съм доволна от резултата. Минах го с бяло масло на осмо, което забърсвах малко след това с парцал и отгоре един слой безцветно масло.
Тук се вижда резулатта - https://photos.app.goo.gl/VqhPNklNx0ikQn1v2

Може да се ползват различни цветове масло като байц, в случая ползвах бяло, но има сиво, зеленикаво и каквото си искаш.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 15:09 от Aila

Общи условия

Активация на акаунт