Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 172 719
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
Мерси за информацията, както винагиточен и изчерпателен.
Имам такава която исках да я направя за конзолна масичка я антрето точно с римска мозайка, но трябва да я сменя плота с по-тесен.

# 166
  • София
Първо купи плочките и после плота по тях.Плот се реже по лесно от плочки...

# 167
О.К. Мерси за съвета. Аз си мислих да ползвам различни начупени парчета и бял цимент между тах или бял фигатор. После лак. Но твоята маса е и по-красива така и по-лесна за изпълнение, пък и по-хигиенична за поддръжка. Браво!

# 168
  • София
Доста трудоемко за работа,но може да стане хубаво.С цели плочки е по лесно както за направа така и за подръжка след това.Но това си го разбрала...Simple Smile Ето една маса,пак мое производство с други плочки,бяха ми останали от банята.Този модел плочки също си пасват със Сингера.
Преди:

След:

# 169
Леле! По принцип не съм фен на този вид преправяне, но в конкретния случай ефектът е възхитителен!
Браво! Не само физически е изпълнено добре, но и цветовете са съчетани с много усет  Heart Eyes

# 170
Страхотно! bouquet

# 171
  • SF
Трябва да предложа на баща ми да направя такава маса за вилата на двора. Много ще пасне.
Ти поръчки приемаш ли?? Харесвам много втората маса и знам къде се продават такива плочи.

# 172
И мен много ми хареса масата.
Къде се продават такива плочки?

Сдобих се със стар скрин. Ще го слагам под голямо хоризонтално огледало с тъмен кант, малко по-светъл от венге.
Дайте ми идеи как да го преправя? Харесвам много протрито бяло, но няма да е удачно заради огледалото.

# 173
  • София
Трябва да предложа на баща ми да направя такава маса за вилата на двора. Много ще пасне.
Ти поръчки приемаш ли?? Харесвам много втората маса и знам къде се продават такива плочи.
Това ми е хобито,купувам стари мебели,реновирам ги и ги продавам. Синята маса е холна тя е по ниска,за двор сигурно ще трябва по трапезата. Simple Smile

# 174
  • София
И мен много ми хареса масата.
Къде се продават такива плочки?

Сдобих се със стар скрин. Ще го слагам под голямо хоризонтално огледало с тъмен кант, малко по-светъл от венге.
Дайте ми идеи как да го преправя? Харесвам много протрито бяло, но няма да е удачно заради огледалото.
Тези плочки ги купих от един магазин на околовръстното на разклона за Драгалевци,посока Симеоново.Струваха около 36лв квадрата.
 Защо не боядисаш и огледалото бяло и така ще си паснат със скрина.Simple Smile

# 175
  • SF
За дворна, ще трябва да е по-висока. На нея се храним. Купил е дървен плот, за да смени стария. Аз ще купя плочи и ще ги налепя върху новия с монтажно лепило, но ти ще ме научиш на нещо ново. За съжаление кант няма да има, за по-добра завършеност.

# 176
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
За дворна, ще трябва да е по-висока. На нея се храним. Купил е дървен плот, за да смени стария. Аз ще купя плочи и ще ги налепя върху новия с монтажно лепило, но ти ще ме научиш на нещо ново. За съжаление кант няма да има, за по-добра завършеност.

А не може ли да се купи дървен профил, който да се монтира като кант?
Според мен ще стане по-завършено и красиво...

# 177
Това ми е хобито,купувам стари мебели,реновирам ги и ги продавам. Синята маса е холна тя е по ниска,за двор сигурно ще трябва по трапезата. Simple Smile

А ползваш ли фб или нещо подобно, където може да се видят нещата от теб ? Simple Smile

# 178
  • София

А не може ли да се купи дървен профил, който да се монтира като кант?
Според мен ще стане по-завършено и красиво...

Ами да,има различни профили и може да се завърши,но канта според мен трябва да е равен с плочките за да е по-лесно от хигиенна точка.А ако плочките се залепят много плътно за плота може просто да се удари една боя отстрани и ще изглежда хубаво.Винтидж,рустик стиловете не изискват перфекционизъм отвсякъде. Simple Smile

# 179
Привет  bouquet надявам се ще приемете нови попълнения  Blush
Разглеждах разни неща и много се впечатлих как може стари мебели да се преобразят така до неузнаваемост.
И понеже имаме една "комунистическа" секция от преди 20 години, иска ми се да пробваме да я направим.
Само да кажа, че грам нищо не разбирам и не знам как стават нещата, но ММ е много сръчен, и имаме голямо желание да се пробваме. Simple Smile
Влизам тук за съвет и се връщам да чета и разглеждам вашите неща.  Simple Smile
Секцията ще я снимам утре на светло. Общо взето цвета е светъл, нещо като орехов, огромна е, не е дървена, а талашитена,с много рафтове, шкаф и стъклени вратички.Виждали сте подобна със сигурност.
Как мога да я боядисам бяла примерно и ще стане ли изобщо? И с каква боя? Трябва ли да се минава преди това с шкурки?Иска ми се да е във винтидж стил, или просто бяла.
Приемам всякакви идеи  Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 21:37 от Каролин Бингли

Общи условия

Активация на акаунт