Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 387
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Не е било нужно шкурене, а петната избиват защото като се нанесе ваксата боята потъмнява и там където е по тънък слой прозира. Просто трябва да се мине втора ръка, и ще се оправи. С бялото е така само с една ръка не става. Ако е цвят може и една ръка.
Тъмната вакса се слага за ефект колкото харесвате...

# 421
Аз минах две ръце боя. Трябвало е повече ли? Или имаш предвид, че сега върху ваксата мога да мина още една ръка боя и после пак вакса?
Четката ми не беше хубава и може и това да е допринесло. Чекмеджетата ги минах три пъти к после ги шкурих повече и там няма петна. Грешката ми беше, че не пробвах първо от страната, която е към стената и няма да се вижда, а направо на вратичките и я втасах.
Сега съм си наумила да преоравя едни стари столове и се надявам там да усъвършенствам техниката bowuu

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 12:56 от Пролетен дъждец

# 422
  • Варна
Каква е ваксата? Извинявам се ако съм пропуснала информацията.

# 423
  • София
Точно така ако не е равномерно нанесена боята се получават петната. Върху ваксата може да минете отново с боя и пак вакса за да се оправи. И ще стане както чекмеджетата.

# 424
  • София
Каква е ваксата? Извинявам се ако съм пропуснала информацията.
Annie Sloan Clear wax

# 425
  • Варна
Пролетен дъждец , с боя ли е горната тъмна табла?

# 426
С боя е. Латекс плюс гипс.
Станоев, супер тогава ще пробвам пак. Аз вече си представях пак шкурене  Crazy

# 427
  • София
То и предишното шкурене и грунд са били излишни.
Идеята на тебеширената боя е директно да се боядисва. Simple Smile

# 428
За вратичките и чекмеджетата беше излишно наистина. Плотът обаче беше с надстройка и нямаше фурнир на едно място. С шкуренето се заравниха двеге пивърхности и от тъмната боя не личи. За следващите вече ще зная  Blush

# 429
Надявам се това да е правилната тема. В къщи вратите са стари, обикновени и бели, боядисани са с бял автоемайл лак преди години,като тогава свалих всички предишни слоеве боя. Повърхността  е доста гладка . Вече не ми харесват и приемам всякакви идеи да ги "тунинговам". Бях решила да ги сменям, но всички ме разубеждаваи,защото са здрави , с дървени каси . Моля ви дайте идеи какво може да се промени . Не искам да са лъскави,но не ми харесва и пълен мат, струва ми се че ще се цапа.Може би сатенен вариант. Притеснява ме и това,че отдолу поритието е лаково.

# 430
  • София
Здравейте момичета и момчета, аз съм от тези, които редовно ви четат за вдъхновение и все чакат своя момент, за да реализират идеите си и ето че това лято намерих време да приложа нещо, научено от вас.

Реших да пребоядисам на вилата един стар шкаф с латекс и гипс. Направих сместта по рецептата на stanoevus (bouquet) и минах една ръка. Въпреки, че така латексът е много покривен, реших да мина и втора ръка. И при това минаване на места взеха да ми остават малки топчета като неразтворен гипс.
Реших, че не съм разбъркала добре гипса (въпреки, че при първата ръка нямах този проблем) и за страничните части направих много внимателно нова смес. Пак така - първата ръка беше ок, при втората - която беше след около 1 час - малки топченца.
Аз ли бъркам нещо или след известен престой на латекса е неизбежно образуването на тези топчета newsm78?
Предварително благодаря за отговорите ви!

# 431
  • София
Писах го няколко пъти,когато си правите домашна тебеширена боя,това е проблема.При фабричната това го няма...
Трябва да разбърквате по хубаво,и като стигнете дъното да не боядисвате,защото там се събират по твърдите парченца явно сте захванали от тях с четката.
Сега може да минете с шкурка 240,все едно бършете с парцал и нещата ще се оправят. Simple Smile

# 432
Солима, аз правех боята в едно бурканче. После затварям с капачката и тръскам силно. Така се разтваря по-добре. Като минеш с шкурката, както е писал Станоев, топчетата се махат лесно.

# 433
  • София
stanoevus, не успявам да чета темата изцяло и явно съм пропуснала когато е ставало дума за теци топчета. Благодаря за отговора!
Пролетен дъждец, благодаря за идеята. Следващият път ще е в такова бурканче!

# 434
  • Варна
Солима, аз правех боята в едно бурканче. После затварям с капачката и тръскам силно. Така се разтваря по-добре. Като минеш с шкурката, както е писал Станоев, топчетата се махат лесно.

Може с миксера да се разбие Wink

Общи условия

Активация на акаунт