Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 458
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, пред дилема съм - дали да купуваме направо нови мебели за детската, или да пробваме да оползотворим нещо от старото.
В момента сме с комплект „Фея” на Ирим/сигурно съм била в умопомрачение когато сме го купували/. Хлапето вече иска по-голямо легло, а и вече била „прекалено детска”/ да, да, тийн си имам вкъщи Simple Smile/ Реално ни трябва легло с повдигащ механизъм и някакъв скрин, в стаята си има вграден гардероб,  бюрото така или оначе не го ползва по предназначение, а масичката е склад за всевъзможни неща.
Няма къде да складираме мебелите, дори и да ги разглобим, а не знам дали биха се продали в някои сайтове. Дали този тип повърхност би могла да се боядиса, съответно как и с какво, ако решим да използваме плоскостите?

# 481
Ако искате да ги продадете ще трябва да е на много ниска цена.
Може да ги пребоядисате в по-мъжки цвят Simple Smile тъмно синьо или черно или сиво или каквото си хареса младежа. Не е трудно. Може да използвате каквито бои предпочитате. Ако ще е на водна основа, ще трябва и грунд.
От моя 32 годишен опит като майка на синове мога да предположа, че е малка вероятността да му се угоди. Тийновете обикновено си мислят, че щом е без пари или е евтино - не е добро. Рядко оценяват усилията и качеството Laughing Та съветът ми е предварително да се разберете и уточните, за да не се ядосвате после. А ако успеете да го включите в работата, може и повече да хареса резултата.

# 482
  • Някъде Там
Здравейте,
Имам нужда от съвет - имам следната ракла и скрин

раклата е кожена
и двете са венге.
но стените  са ми дърво светло и не се връзват.
Чудя се с фолио дали ще мога да ги облепя и ако да какво според вас ще е подходящо дърво или камък?
не можах да намеря по хубава снимка на стената отзад Sad

каня се от няколко дни/седмици да снимам да ви питам и още не съм снимала Sad

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 14:55 от a_alex

# 483
Благодаря за отговора, цветът е ясен- бяло ще е, ако въобще се захванем да преправяме. Проблемът не са цветовете, колкото цялостната детска визия на комплекта...и еденичното легло.
Да разбирам боро контакт и боя/латекс, шкурене преди това, или нещо друго?

# 484
  • Beyond the stars
a_alex не се отварят линковете  Peace

Иначе фолио върху кожа не мисля, че е добра идея - по-скоро претапициране за кожата.

# 485
  • Някъде Там

Иначе фолио върху кожа не мисля, че е добра идея - по-скоро претапициране за кожата.
мерси. Качих ги като снимки.

# 486
..... Да разбирам боро контакт и боя/латекс, шкурене преди това, или нещо друго?
Да, боро контакт и боя. Шкурене - само ако има неравности и дефекти и се наложи китване преди Боро контакт-а.
Единичното легло реално може да се разшири с по-широки табли, евтини чамови дъски вместо подматрачна рамка и нов матрак.

# 487
  • Beyond the stars

За скрина може да се получи с фолио  Wink Но за кожата не виждам как  Peace Там по-скоро може с такер да се пробва да се претапицира с някакъв плат директно отгоре върху кожата, като се хване от вътрешната страна и отдолу на самата ракла, където не се вижда.

# 488
  • Някъде Там

За скрина може да се получи с фолио  Wink Но за кожата не виждам как  Peace Там по-скоро може с такер да се пробва да се претапицира с някакъв плат директно отгоре върху кожата, като се хване от вътрешната страна и отдолу на самата ракла, където не се вижда.
Много ти благодаря Flowers Sunflower

# 489
Simple SmileSimple SmileПривет момичета! Извинете за нахлуването, но смятам,че тук ще ми помогнете с моя казус и се записвам да ви следя.
Та, имам следната дилема-имам малко ламперия в кухнята,която искам да се обнови.Искам да я боядисам бяла, за да я скиря един вид,не искам да шкуря, реновирам, да я махам. Искам просто да се прикрие, защото е в цвят, който не отива на кухнята ми.Сравнително запазена е и заема малка част от стаята, но просто ми боде очите, разваля ми всички тонове и цялата концепция на кухянта.
Стените са ми бели, а кухненските мебели са в дъб сонома+венге. Искам да боядисвам директно.С какво трябва да е? Грунд,какъв? После боя? Но каква-блажна,латекс, за дърво? Нямам идея. Дали от готвенето няма да се напука.?
Мислех да сложа тапети? Дали ще стане.Моля, дайте ми някакви идеи. Повече глави, мислят по-добре от една.Simple Smile

# 490
  • София
Simple SmileSimple SmileПривет момичета! Извинете за нахлуването, но смятам,че тук ще ми помогнете с моя казус и се записвам да ви следя.
Та, имам следната дилема-имам малко ламперия в кухнята,която искам да се обнови.Искам да я боядисам бяла, за да я скиря един вид,не искам да шкуря, реновирам, да я махам. Искам просто да се прикрие, защото е в цвят, който не отива на кухнята ми.Сравнително запазена е и заема малка част от стаята, но просто ми боде очите, разваля ми всички тонове и цялата концепция на кухянта.
Стените са ми бели, а кухненските мебели са в дъб сонома+венге. Искам да боядисвам директно.С какво трябва да е? Грунд,какъв? После боя? Но каква-блажна,латекс, за дърво? Нямам идея. Дали от готвенето няма да се напука.?
Мислех да сложа тапети? Дали ще стане.Моля, дайте ми някакви идеи. Повече глави, мислят по-добре от една.Simple Smile

Тебеширена боя и после лак или вакса по избор. Simple Smile

# 491
  • Beyond the stars

За тапетите, мисля и в интериорната писах, че ще е доста трудоемко, защото поне аз си го представям, че ще трябва да се лепи на всяка дъска по отделно -да се реже и оразмерява ..

За боята - зависи каква визия гониш. Тебеширената дава матов плътен цвят, аклидната- става по-лъскаво и по ..като от магазина  Simple Smile, акрилната - може да се постигне по-ретро визия, не мирише и съхне бързо.
Грундът зависи от боята, която избереш ..

За шкуренето - ако има разни чопчета и стърчащи разни трескички , ще се наложи да се загладят  Wink

# 492
Здравейте, поглеждам темичката ви отдавна, но не съм писала. Но нещата, които показвате ме вдъхновиха и ми дадоха кураж да направя нещо, което отдавна исках, но малко ме беше страх. Захванах го и даже завърших и искам да ви го покажа. Кухнята ми отдавна ме дразнеше и исках някаква промяна. Мисля, че се получи добре Blush
Преди

Скрит текст:
След
Скрит текст:

Това е от мен. Продължавайте да творите!

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 15:25 от go4o4o

# 493
go4o4o, чудесно е станало! Както съм на вълнА "бяло", много ми хареса! Simple Smile bouquet

Напиши каква боя използва, ако обичаш. Hug

# 494
Благодаря за отговорите.Ще мисля как да стане.
Бялата кухня е супер.Ако махнеш и плочките ще стане още по-добре, но там си трябва бая работа.На мен взе да ми харесва все повече бялото, и то точно когато направихме кафява кухня,хахах, пак е светла де, и има бяло ама не е бяла.

Общи условия

Активация на акаунт