Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 315
  • 850
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Не и по желание на клиента. Ако се наложи разбира се. 1-ят път родих с една дама беше дошла с такова предписание и й го направиха без проблем.
Мия приятелка ражда юни с избор екип при д-р Жекова тръгна нормално , но загубиха тонове  и я рязаха.
Аз държах на нормално само. Д-р Жекова каза това никой не може да обещае почваме нормално наложи ли се и има опастност за накой от двамата няма и да те питам:)

# 391
Ами аз незнам къде точно пише при кой случай се прави секцио.
Миналата бременност изкарах рискова след 2 спонтанни аборта и вдигах кръвно. АГ то от МЦ майчин дом ми каза че ще бъда секцио (той не изражда). Приеха ме 4 дни преди термин в патологията на МД. На следващия ден вечерта ми изтекоха водите...  след 13-14 часа мъки, 12 от който без окситоцин никои не промълви за секцио. Едвам ги убедих за епидурална.. е изгубиха тонове на детето и я вадиха форцепс с епизотомия. Сега съм с твърдото желание за секцио и с надеждата да не се наложи да ходя пак в майчин дом.
Иначе имам пак високо кръвно, съмнения за гестационен диабет и стрес от предишното раждане.
Та затова питам къде точно пише при какви ситуации правят секцио без да тормозят родилката.

# 392
  • София
Има си показания за секцио, но тъпото е, че във Вашия случай първия път не са се съобразили. Конкретно за Окръжна - на мен ми поиска официално становище от офталмолог. С дегенеративни изменения и предишни руптури на ретините съм, което си е показание за секцио. Отидох на преглед, така и така ми беше време за профилактика, прегледаха ме, потвърдиха, че нищо не се е променило от последния път, дадоха ми становище на амбулаторен лист, което занесох в болницата и нямаше проблем - насрочиха ми планово секцио. Първият път пак така, но във Вита, но там пък може секцио и по желание. Зависи при кой лекар, де, но има и такива, които дори няма да те питат защо така искаш.

# 393
Аз имам епикриза от майчин дом, че съм лежала там за високо кръвно. В тази епикриза има и стойностите на кръвната захар на гладно. В момента правя изследвания и консултации с ендокринолог.
Надявам за Жекова да са достатъчно доводи за това.

# 394
  • София
Сега я питах. В обменната карта й е било отбелязано. Предвидена е за друга болница и секцио , но са й изтекли водите и по принуда в ОБ.
Успех желая. Говори с Жекова лично.Simple Smile

# 395
Ами края на февруари ще да е...

# 396
За Жекова чета само положителни коментари, ама как веднъж не прочетох нещо лошо за нея. Може би никой не се осмелява да пише или тези, които са били недоволни не пишат във форумите. По мое лично мнение, тя е прехвалена. Много хора разпитах преди да реша да раждам при нея и стотици коментари четох и бях твърдо убедена, че това е моя лекар,  но повече там - не! Тази жена ме травамира жестоко и психически и физически. На всичкото отгоре лежах два пъти за задържане и там бях хванала някаква ужасна бактерия, която и до сега се опитвам да излекувам.

# 397
  • София
Ето ти не си ок с нея дай сргументи и напиши мнение.
Дръпната е да и прави забележки доста.Мен лично ми дуднеше, че съм чакала контракциите  да ми станат на три минути.
Все пак си вършат работата не очаквам фамилиарничене и да ме гали по главата.
Аз имам позната също не е доволна от нея.

# 398
Вижте момичета аз след предишното раждане в майчин дом няма да отида в специализирана държавна АГ болница. Или поне се моля да не ми се налага да раждам там.
Интересува ме дали е лекар на който мога да се доверя, че няма да съсипе и моя живот и живота на детето ми. Както стана след раждането в майчин дом. Хлебарките и мърситията и лошото отношение го има и в майчин дом. Но това може да бъде изтърпяно за 3-4 дни. Важното е да не се пренебрегват лекарски предписания.
Та като заключение ме интересува дали е лекар на който мога да се доверя. И дали ще се довери на друго лекарско мнение че се налага секцио.

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 16:37 от Анонимен

# 399
Разбира се, и аз не очаквам да ми говори мили думи и т.н., но да обижда, да е цинична и да крещи - не мисля, че това е начина. Този момент ми го направи ужасен, вместо обратното. Това доста зле ми подейства на психиката. Не знам, може би не е била в настроение ли, не знам с какво заслужих тези обиди.
А твоята приятелка защо не е доволна?  

# 400
  • София
Нещо подобно като теб.Simple Smile

# 401
Разбира се, и аз не очаквам да ми говори мили думи и т.н., но да обижда, да е цинична и да крещи - не мисля, че това е начина. Този момент ми го направи ужасен, вместо обратното. Това доста зле ми подейства на психиката. Не знам, може би не е била в настроение ли, не знам с какво заслужих тези обиди.
А твоята приятелка защо не е доволна?  
Моята приятелка е доволна от Хаджиева, но тя не работи вече там.
В майчин дом също обиждат и се държат д теб като донор, а не като човек, който си е плащал осигуровките съвестно.
Разбери ми въпроса правилно мога ли да разчитам на тази жена, за да съм убедена че аз и детето ще излезем здрави от окръжна

# 402
  • София
Малиш, на въпроса ти и аз не мога да отговоря, но също познавам недоволна от Жекова жена. Не ми е споделяла подробности, но ми каза, че според нея е прехвалена и не си заслужава славата, както и че не би повторила избора си, ако има следващо дете. Моето секцио го направи д-р Дачева и съм изключително доволна от нея - и като специалист, и като човек, макар че е малко шантава и не на всеки би допаднала. Аз бих я препоръчала и ако реша да имам трето дете, бих я избрала отново.

# 403
Родих миналото лято - 2017 г. Тогава се натъкнах на описаните по-назад условия. Може би защото беше хем "отпускарски сезон", хем отделението препълнено и затова да са занемарили помещенията (разбира се, не го приемам за нормално, дори така да е).
Иначе Жекова след раждането само 2пъти й видях очите. Това за мен беше голям минус , защото персоналът работеше само с нейни нареждания - нали е шеф на родилното.  Налагаше се да я "дебна" с часове по коридорите или да се моля на някоя по-отзивчива акушерка. Така Диди - русата, със сините очи, пострада заради мен. Д-р Жекова я хвана да ми помага за гърдите и й се накара - забранено било да ни помагат за кърменето. А аз не издържах от болка в гърдите...
Иначе и мен си ме навика по време на раждането. Прилошава ми от кръв , а сестрата от 5- път ми уцели правилно вената, и просто не издържах. Започнах да повръщам, а д-р Жекова се разкрещя, че съм се "наплюскала" и други подобни. Преживях го по-трудно, защото съм чувствителна.
Явно работата , напрежението, многото задачи я принуждават да повиши тон. И се получава един куриоз - както е викала, след малко се смее, все едно нищо не е станало. Но за мен е добър специалист и е спасила много животи, както този на моето бебе. Не ми поиска нито 1 ст, освен 700 -те за екипа, а в други болници още преди раждането се пазариха.

Последна редакция: ср, 24 яну 2018, 15:03 от pv_

# 404
  • София
Важното е да е специалист. С нен се държа отлични не е обиждала или викала. Даже я запознах с мъжът ми и синът ми. Говори си с него почерпи го покаваше му снимки на дом любимец . Незнам какво да кажа. .Заши ме перфектно еоизиотомията за разлика от Дачева с първото раждане като прасе през корем.
Като лекар мисля, че си еърши доста добре работата. След раждането имах проблем с гърдите обадих й се изпрати ме в Об пт нейни име аушетка  да ме изцеди.
Когато не ти вдигне винаги връща обаждане.

Общи условия

Активация на акаунт